- Lid geworden
- 21 apr 2006
- Berichten
- 863
- Waardering
- 0
Een ontdekking die ik jullie niet wil onthouden.
Heb het tot nu toe vooral gebruikt voor spruitjes taart, maar variaties zijn zeker mogelijk.
Kwarkdeeg:
200 gram (volkoren) meel (brood mix, whatever)
200 gram kwark
eventueel wat zout
Voor wat lucht erin kan je baking soda gebruiken
Goed mengen en kneden. Daarmee beleg je een ingeoliede spring vorm of quiche vorm.
Voor de spruitjes taart:
250 gr spruitjes, schoongemaakt en gehalveerd.
Paprika in stukjes
Uitje in stukjes
Ter verheuging van de feestvreugde:
Wat magere kaas, magere schapen kaas (AH), hutekase, etc
Beetje olijolie in een pan/wok uitje fruiten, spruitjes erbij, paprika erbij. Even bakken.
Dit mengsel gooi je in de met kwarkdeeg belegde vorm. In de oven, ongeveer 200 graden, 20/30 minuten. (tot het deeg beetje bruin is).
Van de week een variatie gemaakt met kummel zaad in het deeg en een flinke hoeveelheid hindoestaanse kerrie in de groente.
Ik heb dat kwark deeg ook een keer gebruikt voor een appeltaart, was wat hardcore, maar zeker niet gek.
En.. voor de mensen die meer eiwitjes willen, hierbij kan prima een stukje vis, linzen prutje, of een stukje vlees. Laatste geen ervaring mee, maar uitgebakken spekjes in de taart zal vast niet verkeerd zijn.
Smakelijk.
Heb het tot nu toe vooral gebruikt voor spruitjes taart, maar variaties zijn zeker mogelijk.
Kwarkdeeg:
200 gram (volkoren) meel (brood mix, whatever)
200 gram kwark
eventueel wat zout
Voor wat lucht erin kan je baking soda gebruiken
Goed mengen en kneden. Daarmee beleg je een ingeoliede spring vorm of quiche vorm.
Voor de spruitjes taart:
250 gr spruitjes, schoongemaakt en gehalveerd.
Paprika in stukjes
Uitje in stukjes
Ter verheuging van de feestvreugde:
Wat magere kaas, magere schapen kaas (AH), hutekase, etc
Beetje olijolie in een pan/wok uitje fruiten, spruitjes erbij, paprika erbij. Even bakken.
Dit mengsel gooi je in de met kwarkdeeg belegde vorm. In de oven, ongeveer 200 graden, 20/30 minuten. (tot het deeg beetje bruin is).
Van de week een variatie gemaakt met kummel zaad in het deeg en een flinke hoeveelheid hindoestaanse kerrie in de groente.
Ik heb dat kwark deeg ook een keer gebruikt voor een appeltaart, was wat hardcore, maar zeker niet gek.
En.. voor de mensen die meer eiwitjes willen, hierbij kan prima een stukje vis, linzen prutje, of een stukje vlees. Laatste geen ervaring mee, maar uitgebakken spekjes in de taart zal vast niet verkeerd zijn.
Smakelijk.