Fitness Seller

Kwark pannenkoek (1 bezoeker)

Bezoekers in dit topic

Robke78

Town Drunk
Elite Member
15 jaar lid
Lid geworden
18 dec 2006
Berichten
56.749
Waardering
17.524
Lengte
1m72
Massa
105kg
Vetpercentage
15%
Ik vind het lekker !
(ik had trouwens banaanwhey wegens gebrek aan vanille)

Kwark pannenkoek

Ingrediënten

300 gr magere kwark
75 gr zelfrijzend bakmeel
2 eieren waarvan 1 zonder dooier
2 glas sojamelk of magere melk
30 gr wheypoeder banaan of vanille(sportschool of -winkel, internet)
Pam cooking spray voor vetvrij bakken(sportschool of -winkel, internet)
2 appels in kleine stukjes
60 gr rozijnen
zoetstof vloeibare
kaneel
citroensap
Bereidingswijze

Snijd de appels in kleine stukjes en besprenkel ze met citroensap, naar
believen vloeibare zoetstof en kaneel. Gooi de rozijnen erbij. Meng in een
kom de kwark, de wheypoeder, de melk, eieren en het bakmeel tot een dik
maar nog juist vloeibaar deeg. Pas event. de hoeveelheid melk/bakmeel aan
om de juiste dikte te verkrijgen. Meng het appelmengsel erbij. Spray pamspray
in een koekenpan en vorm mbv een soepopscheplepel kleine pannekoekjes
(Met een beetje geluk 5 in een pan)Bak ze aan beide zijden mooi bruin.

Mmm, eet smakelijk..
 
Laatst bewerkt:
Ik vind het lekker !
(ik had trouwens banaanwhey wegens gebrek aan vanille)

Kwark pannenkoek

Ingrediënten

300 gr magere kwark
75 gr zelfrijzend bakmeel
2 eieren waarvan 1 zonder dooier
2 glas sojamelk of magere melk
30 gr wheypoeder banaan of vanille(sportschool of -winkel, internet)
Pam cooking spray voor vetvrij bakken(sportschool of -winkel, internet)
2 appels in kleine stukjes
60 gr rozijnen
zoetstof vloeibare
kaneel
citroensap
Bereidingswijze

Snijd de appels in kleine stukjes en besprenkel ze met citroensap, naar
believen vloeibare zoetstof en kaneel. Gooi de rozijnen erbij. Meng in een
kom de kwark, de wheypoeder, de melk, eieren en het bakmeel tot een dik
maar nog juist vloeibaar deeg. Pas event. de hoeveelheid melk/bakmeel aan
om de juiste dikte te verkrijgen. Meng het appelmengsel erbij. Spray pamspray
in een koekenpan en vorm mbv een soepopscheplepel kleine pannekoekjes
(Met een beetje geluk 5 in een pan)Bak ze aan beide zijden mooi bruin.

Mmm, eet smakelijk..

Dat ga ik morgen maar eens proberen, klinkt heel erg lekker!:meal:
Ik had wel begrepen dat je whey niet mag verhitten omdat de eiwitten dan
verloren gaan, dus nu neem ik caseine met vanillesmaak.
 
Dat ga ik morgen maar eens proberen, klinkt heel erg lekker!:meal:
Ik had wel begrepen dat je whey niet mag verhitten omdat de eiwitten dan
verloren gaan, dus nu neem ik caseine met vanillesmaak.

maak ook meteen even fotoje dan! Ga ik kijken of het er lekker uitziet.
 
Tuurlijk mag je whey verhitten. Als eiwitten verloren gingen door verhitting mag je ook geen kipfilet bakken.

Als die theorie op zou gaan zou melk drinken geen nut hebben. In melk zitten dezelfde soort eiwitten en die is ook zwaar verhit voordat ie het pak in ging.
 
wat zijn de voedingswaarde van deze 'goed klinkende' pancake..
 
Tuurlijk mag je whey verhitten. Als eiwitten verloren gingen door verhitting mag je ook geen kipfilet bakken.

Als die theorie op zou gaan zou melk drinken geen nut hebben. In melk zitten dezelfde soort eiwitten en die is ook zwaar verhit voordat ie het pak in ging.

Nou dat zou mooi, zijn want ik kreeg een tijdje terug commentaar toen ik hier mijn browny van whey eiwit met mct olie postte.
Dat gold dus alleen voor whey en niet voor de andere soorten eiwit.
 
Nou dat zou mooi, zijn want ik kreeg een tijdje terug commentaar toen ik hier mijn browny van whey eiwit met mct olie postte.
Dat gold dus alleen voor whey en niet voor de andere soorten eiwit.

Uiteindelijk blijven aminozuren, aminozuren..?

Ik geloof wel dat de anatomische structuur van eiwit veranderd als je het verhit. Maar dat doet imho niets af aan de biologische energieke waarde ervan.

Maar ik heb er natuurlijk niet voor geleerd en ben er niet over ingelezen. Misschien dat andere hier uitsluitsel over kunnen geven.
 
Uiteindelijk blijven aminozuren, aminozuren..?

Ik geloof wel dat de anatomische structuur van eiwit veranderd als je het verhit. Maar dat doet imho niets af aan de biologische energieke waarde ervan.

Maar ik heb er natuurlijk niet voor geleerd en ben er niet over ingelezen. Misschien dat andere hier uitsluitsel over kunnen geven.

Ik ben zelf ook heel benieuwd!
Ik gebruik nl het liefste whey omdat het kh -en vetpercentage meestal laag
is.
Babsie's muffins en m'n eigen browny's maak ik iedere week en low carb bevalt mij het best.
 
wat zijn de voedingswaarde van deze 'goed klinkende' pancake..

Ik maak er 4 tot 5 stuks van ... maar als je hem volledig zou opeten, wat mij
onwaarschijnlijk lijkt, maar je weet maar nooit ...

Kcal 1109
Eiwit 108 - Koolhydraten 150 - Vet 6

Dit is natuurlijk wel afhankelijk van welke producten je gebruikt en de waardes hierboven,
zijn geteld met mijn producten.

Wil je minder carbs, kan je ook rustig de appels en/of de rozijnen eruit laten.
Dat bespaart je dan om en bij de 50gr carbs (24 van de appel en 28 van de rozijnen) ...
en dus ook 200kcal minder op het brouwsel.
 
Laatst bewerkt:
Hoi Robke,

het heeft even wat langer geduurd maar ik heb je pannenkoekjes gemaakt.
IK vond ze errug smakelijk, alleen ik had ze ff sneller om moeten draaien.
Nu had ik ook een paar pax pannenkoekjes:D
Kwestie van de tijd beter in de gaten houden...

Lekker zijn ze!!!
 
Ik maak er 4 tot 5 stuks van ... maar als je hem volledig zou opeten, wat mij
onwaarschijnlijk lijkt, maar je weet maar nooit
...

Kcal 1109
Eiwit 108 - Koolhydraten 150 - Vet 6

Dit is natuurlijk wel afhankelijk van welke producten je gebruikt en de waardes hierboven,
zijn geteld met mijn producten.

Wil je minder carbs, kan je ook rustig de appels en/of de rozijnen eruit laten.
Dat bespaart je dan om en bij de 50gr carbs (24 van de appel en 28 van de rozijnen) ...
en dus ook 200kcal minder op het brouwsel.

Is dat een uitdaging? ;)

OT: Mooi gerecht. Maar wordt het niet heel stevig, met zo weinig melk er in?
 
Is dat een uitdaging? ;)

OT: Mooi gerecht. Maar wordt het niet heel stevig, met zo weinig melk er in?

bij mij toch niet ...

tip: hou ze wel klein, dan draaien ze makkelijker om ;)
 
probleem is wel dat de eiwitwaarde van het proteinepoeder verloren gaat bij het bakken
 
probleem is wel dat de eiwitwaarde van het proteinepoeder verloren gaat bij het bakken

Ik had ze met Syntha-6 vanille eiwit gemaakt.
Dat is een combi van verschillende soorten eiwit.
Volgens mij kan je dat gewoon verhitten.
 
probleem is wel dat de eiwitwaarde van het proteinepoeder verloren gaat bij het bakken

Tsja ... dat wordt gezegd door sommige, andere zeggen dan weer dat het niet uitmaakt.
Per slot van rekening verdampen de aminozuren etc niet gewoon omdat je het verhit.
Kijk maar eens bv naar poedermelk voor kinderen etc, dat verliest zijn eiwit waarde ook niet bij het verhitten.
 
Ik had ze met Syntha-6 vanille eiwit gemaakt.
Dat is een combi van verschillende soorten eiwit.
Volgens mij kan je dat gewoon verhitten.

Het nadeel met Syntha-6 is dat er zonnebloem olie inzit en deze is niet echt geschikt om te verhitten.
 
Waarom geen bloem ipv zelfrijzendbakmeel?
Je kan toch beter 1 pannenkoek bakken dan 5 kleintjes :scratch:
 
Back
Naar boven