Analytic
Cool Novice
- Lid geworden
- 21 jan 2015
- Berichten
- 193
- Waardering
- 141
Informatie
Door de grote vraag naar een nieuwe onafhankelijke labtest op Isolaat Perfection van Bodyenfitshop hebben wij op korte termijn een nieuwe labtest kunnen organiseren. Onze dank voor de donaties. Voor de test is een gesloten verpakking van 750 gram Isolaat Perfection vanille (expire 11/2016) verzonden naar het laboratorium NutriControl voor een uitgebreide analyse. http://www.supplementlabtest.com/tests/aminozuuranalyse-isolaat-perfection-bodyenfitshop
Samenvatting
Isolaat Perfection vanille bevat 15,5% minder eiwit, 185% meer koolhydraten en 112% meer suikers dan aangeven op het label.
Het hogere gehalte suikers komt door de fructose wat wel bij de ingrediënten staat maar niet is opgeteld bij de suikers in de voedingswaardetabel. Er is wederom toegevoegd Glycine en Alanine geconstateerd. Er is een afwijking op het eiwitgehalte van -10,9 gram gemeten via een stikstofanalyse. Middels chromatografie zijn alle aminozuren uitgesplitst en is er toegevoegd Glycine en Alanine gemeten. Deze aminozuren moeten van het eiwitgehalte worden afgetrokken. Er is 2,96 gram teveel aan deze aminozuren gevonden wat het totaal verschil op -13,86 gram eiwit brengt. Dit is een verschil van -15,5% ten opzichte van het label. Als we dit vergelijken met de eerste test op Isolaat Perfection door de studenten voedingsmiddelentechnologie dan zien we dat onze gemeten waardes overeenkomen. Het hogere gehalte aan koolhydraten en suikers is bij onze meting precies gelijk aan die van de studenten. Wij hebben de smaak vanille laten testen en de studenten de smaak chocolate cocos bounty sensation. Het is bekend dat de smaak chocolade altijd minder eiwit bevat dan vanille dus het is ook logisch dat het eiwitpercentage uit onze test iets hoger is.
Ook zijn er hogere waardes van Arginine en Histidine gevonden maar omdat eerdere metingen ontbreken kunnen wij dit niet met zekerheid bevestigen.
Analyse
De stikstofanalyse en berekening op ruw eiwit kan u op het pdf document van Nutricontrol terugvinden op onze site. Alsook de meting van koolhydraten en verschillende suikers.
*van de gemeten waardes wordt 2,96% aan extra toegevoegde aminozuren (glycine en alanine) afgetrokken.
Onderstaand het label van de sachet in kwesties.
De aminozuuranalyse is ook terug te vinden op het pdf document van NutriControl op onze site alsook onderaan het artikel. Er is 1,42% meer Glycine gevonden. Glycine bevat meer stikstof, dus gebruikt men een stikstoffactor van 1,19 om de juiste waarde te bekomen. Dit is 1,19 x 1,42 = 1,69% meer aan eiwit. Ook is er een te hoge waarde aan Alanine gevonden, dit is 1,27% meer. Dit brengt het op een totaal van 1,69 + 1,27 = 2,96% meer aan toegevoegde aminozuren wat het stikstofgehalte hoger brengt en dus ook het eiwitgehalte.
Er is ook een hogere Arginine en Histidine waarde gevonden. Bij eerdere metingen is dit niet aangetroffen dus durven we hier geen uitspraken over te doen. Toevoegingen van Glycine en Alanine kunnen wij met zekerheid bevestigen door de vorige aminozuuranalyses.
Door de grote vraag naar een nieuwe onafhankelijke labtest op Isolaat Perfection van Bodyenfitshop hebben wij op korte termijn een nieuwe labtest kunnen organiseren. Onze dank voor de donaties. Voor de test is een gesloten verpakking van 750 gram Isolaat Perfection vanille (expire 11/2016) verzonden naar het laboratorium NutriControl voor een uitgebreide analyse. http://www.supplementlabtest.com/tests/aminozuuranalyse-isolaat-perfection-bodyenfitshop
Samenvatting
Isolaat Perfection vanille bevat 15,5% minder eiwit, 185% meer koolhydraten en 112% meer suikers dan aangeven op het label.
Het hogere gehalte suikers komt door de fructose wat wel bij de ingrediënten staat maar niet is opgeteld bij de suikers in de voedingswaardetabel. Er is wederom toegevoegd Glycine en Alanine geconstateerd. Er is een afwijking op het eiwitgehalte van -10,9 gram gemeten via een stikstofanalyse. Middels chromatografie zijn alle aminozuren uitgesplitst en is er toegevoegd Glycine en Alanine gemeten. Deze aminozuren moeten van het eiwitgehalte worden afgetrokken. Er is 2,96 gram teveel aan deze aminozuren gevonden wat het totaal verschil op -13,86 gram eiwit brengt. Dit is een verschil van -15,5% ten opzichte van het label. Als we dit vergelijken met de eerste test op Isolaat Perfection door de studenten voedingsmiddelentechnologie dan zien we dat onze gemeten waardes overeenkomen. Het hogere gehalte aan koolhydraten en suikers is bij onze meting precies gelijk aan die van de studenten. Wij hebben de smaak vanille laten testen en de studenten de smaak chocolate cocos bounty sensation. Het is bekend dat de smaak chocolade altijd minder eiwit bevat dan vanille dus het is ook logisch dat het eiwitpercentage uit onze test iets hoger is.
Ook zijn er hogere waardes van Arginine en Histidine gevonden maar omdat eerdere metingen ontbreken kunnen wij dit niet met zekerheid bevestigen.
Analyse
De stikstofanalyse en berekening op ruw eiwit kan u op het pdf document van Nutricontrol terugvinden op onze site. Alsook de meting van koolhydraten en verschillende suikers.
*van de gemeten waardes wordt 2,96% aan extra toegevoegde aminozuren (glycine en alanine) afgetrokken.
Onderstaand het label van de sachet in kwesties.
De aminozuuranalyse is ook terug te vinden op het pdf document van NutriControl op onze site alsook onderaan het artikel. Er is 1,42% meer Glycine gevonden. Glycine bevat meer stikstof, dus gebruikt men een stikstoffactor van 1,19 om de juiste waarde te bekomen. Dit is 1,19 x 1,42 = 1,69% meer aan eiwit. Ook is er een te hoge waarde aan Alanine gevonden, dit is 1,27% meer. Dit brengt het op een totaal van 1,69 + 1,27 = 2,96% meer aan toegevoegde aminozuren wat het stikstofgehalte hoger brengt en dus ook het eiwitgehalte.
Er is ook een hogere Arginine en Histidine waarde gevonden. Bij eerdere metingen is dit niet aangetroffen dus durven we hier geen uitspraken over te doen. Toevoegingen van Glycine en Alanine kunnen wij met zekerheid bevestigen door de vorige aminozuuranalyses.
Laatst bewerkt: