MuscleMeat

Lage lonen zwaarst belast in België

Bezoekers in dit topic

bart82

DBB Goeroe
Elite Member
15 jaar lid
Lid geworden
12 mei 2003
Berichten
8.593
Karma
13
Lage lonen zwaarst belast in België

[Afbeelding niet meer beschikbaar]

De Belgische belastingdruk op lage lonen is de hoogste van alle geïndustrialiseerde landen. Dat blijkt uit een nieuwe internationale vergelijking door de Europese Commissie.

De Europese Commissie ging via een testcase voor elk land na wat de fiscale druk is op een laag loon. Daaruit blijkt dat de loonwig, het verschil tussen wat de werkgever betaalt en wat de werknemer overhoudt na sociale lasten en belastingen, oploopt tot 49,2 procent van de loonkosten. Dat is het hoogste percentage van alle 24 landen die de Europese Commissie onder de loep nam.

In Nederland is de vergelijkbare loonwig maar 40,6 procent en in Luxemburg slechts 30,6 procent. Frankrijk (44,5 procent) en Duitsland (47,4 procent) blijven nog in onze buurt.

Hoe zwaarder de belastingdruk op de laagste lonen, hoe kleiner de prikkel voor laaggeschoolde werklozen om een job te zoeken. Werken is voor hen immers pas aantrekkelijk als het verschil tussen het nettoloon en een uitkering voldoende groot is. (belga)


De titel was beter "Lage en hoge lonen zwaarst belast in BE" :rolleyes:

Maar idd waarom zou een mens nog moeite doen om te gaan werken als ze van de uitkering bijna net zoveel geld trekken? Een oplossing lijkt met het procentueel afbouwen van de uitkeringen in het tweede jaar van 100 naar 50% en in het derde jaar van 50 naar 0%.
 
Zal je toch een regeling moeten treffen voor degenen die echt niet kunnen werken, door welke oorzaak ook.
 
Zal je toch een regeling moeten treffen voor degenen die echt niet kunnen werken, door welke oorzaak ook.

Gehandicapten ed moeten natuurlijk bijstand blijven krijgen maar iedereen die in staat is om te werken moet toch aan werk geraken. Zeker nu dat er zo'n overaanbod aan vacatures is in quasi alle sectoren.
 
ik betaal me blauw aan die k*t belastingen :mad:
 
de prikkel in ned is ook erg klein, gelukkig zijn er nu scherpere eisen alvorens je een uitkering kunt krijgen maar nog altijd is die prikkel niet groot te noemen.
 
de prikkel in ned is ook erg klein, gelukkig zijn er nu scherpere eisen alvorens je een uitkering kunt krijgen maar nog altijd is die prikkel niet groot te noemen.

hier moet je gewoon lui zijn om een uitkering te krijgen
 
je mag eens drie keer raden wie de grootste profiteurs zijn..ach ja

Idd, je betaalt haast de helft van je loon aan vadertje staat en elk jaar krijg je dan via een charmant belastingsbriefje nog eens het bericht dat je nog een som moet betalen aan datzelfde vadertje staat want...jij hebt veeel te veeel verdient:hahaha::grumble:

Of zoals bij men vader, netto loon slaagt een paar centjes op en je bent gevangen. Je komt in een hogere schijf en you are the shit.

België is zo slecht in integratie, wetten, wegdekken, politiek, bescherming van het volk, belastingen, autokeuringswetten, het weer.. maar ja we hebben wel goeie frieten e:rolleyes:
 
Haha die Belgen toch. Maar goed dat we die lui hebben gedumpt in 1830 :D
 
Idd typisch Belgisch. Overal te koop met het geweldige sociaal systeem dat we hier hebben maar wat men wel ff vergeet is dat dat systeem onbetaalbaar is en uiteindelijk de burger het toch moet ophoesten. Ik kan alleen hopen dat de nieuwe regering hier eindelijk eens verandering in brengt.
 
Back
Naar boven