AndroidHealthClinic

Lage test waarden (1 bezoeker)

Bezoekers in dit topic

Pelikan

Cool Novice
Lid geworden
25 mei 2013
Berichten
146
Waardering
4
Lengte
1m75
Massa
80kg
Vetpercentage
11%
Ik ben 21 jaar oud. ( Stats kloppen niet )

Nu het volgende :

Ik heb gekuurd en ben hiermee in Januari gestopt.
10 weken test E met Tren A

Tijdens mijn kuur heb ik 1000iu (2x per week) hcg gebruikt.
En een nakuur gedaan met nolva 40-40-30-20

Nu het volgende ik heb mijn bloedwaarden laten testen en daaruit is gebleken dat ik een testosteronwaarde van 5,8 heb een een LH van 2,2. Veel te laag dus. Bloedtest is gedaan op 16 April. En mijn nakuur is denk ik gestart op 7 januari.

Nu is het zo dat ik voor deze bloedtest 2 weken ziek ben geweest (griep) tentamens heb gehad en de bloedtest middags is afgenomen rond een uur of 4 ( beter in de ochtend )

Nu heb ik mijn kuur liggen en weet ik dat het geen verstandige keuze is om nu te gaan kuren. Toch zou ik het graag willen doen.
Heb de endocrinoloog het hele verhaal verteld, ook over tamoxifen hcg hmg ect, maar hij rade mij dit allemaal niet aan. Volgens hem was de beste oplossing om het allemaal zelf weer op gang te laten komen en over 3 maanden een nieuwe bloedtest te doen.

Wat is jullie advies?
Ik zou graag willen kuren ( en waarschijnlijk mijn laatste ) maar zit hier in een dilemma, omdat ik ook na deze kuur alles zou kunnen laten herstellen.
 
Je laatste? Haha dat heb ik ook al paar keer te veel thuis gezegd :p

Zou 3 maand wachten en dan als alles goed is lekker knallen!
 
Daar zit ik niet echt op te wachten, aangezien ik het deze zomer graag wil en het mooi vind als afsluiting.
Ik vraag me ook af of het uit uitmaakt wat het doet gezien het herstel als ik nu zou gaan kuren en daarna alles laat herstellen.
 
Misschien was je nolva nep? Ook wel erg hoge doseringen trouwens.. 40 mg is echt niet nodig. Ik zou trouwens als je nog gaat kuren bij de kuur clomid gaan nemen als nakuur, zorgt voor een hogere en snellere testosteronstijging.

Het beste is uiteraard nu nog niet gaan kuren, en wachten tot je herstelt bent. Wat er gebeurd als je toch nu gaat kuren is onduidelijk, het kan zijn dat je daarna weer prima hersteld met hogere waardes. Maar het kan ook zo zijn dat je nog lagere test waardes krijgt dan dat je nu al hebt. Tren onderdrukt zwaar dus je bent gewoon nog niet hersteld van je vorige kuur. Time on + nakuur als wachttijd tussen je kuren is echt het minimale, maar gebruik je zwaardere middelen heb je gewoon langer de tijd nodig voor herstel, wat dus in dit geval zo is.
 
Nolva was van het merk met de stier. En hcg was 2x 500iu per week.

Ik denk dat ik gewoon ga kuren en het daarna wel zie.
Mijn plan was
10 weken 500mg test
750 mg masteron
 
Wel raar dat je LH zo laag is. Als je aan het herstellen bent, zou je LH juist hoog moeten zijn zolang je testosteronwaarde laag is. LH laag en testosteron laag wil zeggen dat je hypofyse niet werkt zoals het hoort. Misschien eens een paar maanden clomid (25mg per dag) nemen om te zien of je hypofyse daarop reageert. Dat is hetgeen ik zou doen.

---------- Toegevoegd om 22:05 ---------- De post hierboven werd geplaatst om 22:04 ----------

Nolva was van het merk met de stier. En hcg was 2x 500iu per week.

Ik denk dat ik gewoon ga kuren en het daarna wel zie.
Mijn plan was
10 weken 500mg test
750 mg masteron

Kuren? De boel nog erger maken.
 
Heb geen ervaring met nolva van het merk wat je noemt (dat is degene met de witte caps op de vials tegenwoordig, amirite?). Had altijd Nolvadex van Shree. Wel bizar dat je nog niet helemaal hersteld bent.

Wat je denk ik wel echt moet realiseren is dat je dus bij een specialist geweest bent die toch behoorlijk wat meer verstand heeft dan de gemiddelde huisarts. Als die zegt dat je het beste dus gewoon even kan wachten, zou ik dat doen. Ik ken wel gasten die een laag LH hebben, maar dan wel al een behoorlijk herstelde test waarde. Bij jou is het dus allebei knudde, dus zou ik hier niet de licht mee omgaan. Ik zou eventueel nu eerst nog eens een week of 3-4 opnieuw Nolvadex nemen op 20mg ED en kijken of het dan na een paar maanden inderdaad beter is. Je kan dan denk ik het beste dit maal voor HG gaan ofzo. Hoewel mijn ervaring altijd echt goed is geweest, hoor ik de laatste tijd wat twijfel-verhalen over eventuele onder-dosering van dit merk. Mocht er niks aan de hand zijn met zowel het merk (ben er jaren goed op gegaan) en de nolva die jij had, dan heb je wel echt met een serieus zwaar herstel te maken en ik denk dat je het alleen maar nog meer kan verergeren door dan nu er weer vol gas over heen te gaan. Je bent namelijk gewoon echt nog niet hersteld, en dit kan straks na de zomer echt voor problemen gaan zorgen. Mentale en endocriene issues.

Ik weet wel dat ik het er iig niet op zou gokken met deze waardes. Maar het is maar net wat het je waard is he...
 
Ik geef jullie ook zeker gelijk, alleen vraag ik me af in hoeverre 2 weken griep en (aan het einde van de middag een bloedtest ) hier invloed op heeft.

Ook vind ik het raar aangezien ik regelmatig onder de zonnebank ga, veel zink neem etc.

Ook heb ik mentaal geen problemen, dus snap gewoon niet hoe het mogelijk is.
 
Tjah, om van meer zekerheid mbt 'feiten' te kunnen spreken kan je voor de zekerheid het nog een keer laten testen. Ik denk overigens dat van een griepje je test levels niet ineens veel lager uitvallen. Als het al kut is, wordt het door griep waarschijnlijk wel wat minder snel beter, maar het is niet zo alsof een griepje ineens je test levels plat legt ofzo. Zink is natuurlijk een bewezen supplement, maar je moet niet denken dat je van een goede dagelijkse zink dosis een soort wonderpilletje voor je natuurlijke test neemt. Al die onderzoeken zijn behoorlijk biased met de resultaten, en als je kijkt op wat voor manier ze tot die claims komen zal je hoop ik ook begrijpen dat je het meer in de richting van misschien 10% (of iig die orde van grootte) moet zoeken. En zonnebank en uitwerking op test is mij onbekend.

Dat je mentaal geen problemen hebt is fijn, maar als je langere tijd een zwaar verstoorde hormoonhuishouding hebt kan dat alsnog plots de hoek omkomen.

Neem van je endocrinoloog alsjeblieft gewoon het advies aan, en anders van ons hier. Ik denk dat je er alleen maar heel veel spijt van kan krijgen dat je nu niet even je lichaam goed de tijd geeft te herstellen. Tuurlijk, je wint er een zomertje shinen mee als je het wel doet, maar mij lijkt het een no-brainer. De risico's van een nog zwaarder herstel en mogelijk serieuze lange termijn issues lijken mij nooit en te nimmer te prevaleren boven die gains. Als je stats kloppen denk ik dat je gerust gewoon even de zomer zonder kan, je komt praktisch net uit een kuur, en je kan altijd eventueel van het najaar/winter dan weer eens kijken. Ik zou nu gewoon proberen aan HG Nolvadex en eventueel een beetje Aromasin ofzo te komen, en op die manier te kijken wat een paar maanden van dit voor je herstel doet. De kans is helaas niet uit te sluiten dat je nolva niet goed was, maar ik zou het niet daar op gokken iig. Je kan ook eventueel proberen een paar weken nog hoog HCG te doseren, volgens mij (maar dat zul je even uit moeten zoeken) doen ze dat wel vaker. Overigens is het niet zo gek dat je LH laag is, dit kan heel goed komen door je HCG gebruik (wat ik overigens vrij hoog vind voor 2000iu per week), dit komt door het negative feedback systeem van die hormoonbalans.

Onderschat de negatieve bijwerkingen en potentiële risico's niet aub en luister naar je lichaam (in dit geval de bloedwaardes).
 
Overigens is het niet zo gek dat je LH laag is, dit kan heel goed komen door je HCG gebruik (wat ik overigens vrij hoog vind voor 2000iu per week), dit komt door het negative feedback systeem van die hormoonbalans.

Onderschat de negatieve bijwerkingen en potentiële risico's niet aub en luister naar je lichaam (in dit geval de bloedwaardes).
Hij is al maanden geleden gestopt met HCG. Lage LH kan dus niet door HCG. Als je stopt met een kuur of HCG zal het niet lang duren dat je hypofyse op volle toeren begint te draaien om je ballen aan het werk te zetten. Dat hij zijn testosteron laat in de namiddag heeft laten meten, geeft misschien een verkeerd beeld omdat je dan een lagere waarde hebt. Ik zou in geval van topicstarter nog eens een meting laten doen 's morgens vroeg.

---------- Toegevoegd om 07:38 ---------- De post hierboven werd geplaatst om 07:37 ----------

Ik geef jullie ook zeker gelijk, alleen vraag ik me af in hoeverre 2 weken griep en (aan het einde van de middag een bloedtest ) hier invloed op heeft.

Ook vind ik het raar aangezien ik regelmatig onder de zonnebank ga, veel zink neem etc.

Ook heb ik mentaal geen problemen, dus snap gewoon niet hoe het mogelijk is.

Laat nog eens je bloed nemen 's morgens en vergelijk dan waardes dan eens.
 
@Dirk,

Wat je zegt klopt maar maar half en vind het nogal naïef om het af te doen als een ongunstige meting. Ga nou niet verkondigen dat het niet uitmaakt voor je LH waardes dat iemand gedurende een hele kuur op 2000iu per week heeft gezeten, want in combinatie met exogene toediening van testosteron legt dit je LH waardes wel degelijk gewoon plat. Ik heb het even opgezocht, maar volgens het lab waar ik wel eens bloed laat testen zijn de referentiewaardes voor LH tussen de 1.1-8.8 IU/L. Als dit bij jou dezelfde eenheid heeft lijkt het mij dat met een LH waarde van 2.2 het helemaal niet zo heel slecht gesteld is met je. Ik heb gasten na een vergelijkbare tijd van kuren en nakuren (ook met HCG) een lagere LH waarde zien hebben namelijk. Dit herstel duurt bij de een gewoon wat langer dan bij de ander. Een lichaam wat exogeen test heeft gehad voor 10wk+ is gewoon shut-down; een lage LH is wat daar o.a. mee wordt bedoeld. Als je weet wat HCG doet en hoe het werkt, dan begrijp je ook dat het mee laten lopen van HCG voor langdurige tijd op in dit geval 2000iu/week (althans, daar ga ik vooralsnog even van uit, zo komt het op mij over zoals TS het zegt, 1000iu 2x per week zegt hij, maar dit zou ook in zekere mate voor enkel 1000iu/week gelden natuurlijk) gewoon je LH plat legt. Punt.

Als je test levels klote zijn, en nogmaals je LH lijkt me er echt minder slecht aan toe te zijn dan dat je suggereert (maar dat zeg ik op basis van de ref. waardes die ik heb meegekregen), dan gaat een meting in de ochtend niet ineens wel goed voor je uit vallen. In meerdere studies is namelijk tot twee keer toe een verschil gemeten in test levels van 25-30%, waarbij om 6u 's ochtends je test zou pieken en 13u later er de laagste test levels waren gemeten met een verschil van 25-30%.

1) Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism, Sep 1 1973, 37(3):366-371, "Integrated Concentration and Circadian Variation of Plasma Testosterone in Normal Men".
2) J Clin Pharmacol July 1, 2000 vol. 40 no. 7 731-738, "Modeling of circadian testosterone in healthy men and hypogonadal men".

Stel je zou uitgaan van het meest gunstige en je telt er gewoon even voor het gemak 25% bovenop, dan zit je alsnog maar op een test niveau van 6,25-6,5'ish. Uitgaande dat de waarde die door TS wordt aangegeven ook gewoon nmol/L is, en mijn referentiewaardes ook gewoon kloppen, dan zit je met ref. waardes van 7-28 gewoon nog niet eens binnen de normale marges (helemaal niet voor een gezonde pik van 25). Hoewel de LH nog wel eens een behoorlijk herstel voor de boeg kan hebben, zijn juist de test levels hetgeen toch vrij snel wel weer moet herstellen als het allemaal nog enigszins goed werkt. En dat is nou net het probleem bij TS.

Je kan voor de volledigheid nog eens je bloed laten testen 's morgens, en dan ook nuchter eventueel nog, maar ik denk dat je gewoon geld aan het weggooien bent. Als geld geen rol speelt is het natuurlijk aan te raden, better safe than sorry, maar ik zou echt verbaasd zijn als je test nu ineens wel helemaal goed zal zitten. Dan is er echt iets mis gegaan bij het lab, want een testo-labtest pakt niet onder het mom van een meetfout-marge ineens zoveel lager (of hoger) uit. En ik zou me zoals Dirk je voorschoteld ook maar zeker niet rijk gaan rekenen aan het verschil tussen een meting 's morgens en 's middags.

Nogmaals, ik denk dat je er het slimst aan doet nog eens te kijken naar iets van Nolvadex, dit een paar maanden rustig op 20mg ED te nemen en te kijken hoe het dan is. Eventueel zou je ook HCG kunnen nemen een paar weken op flinke doses om te proberen de boel weer te kickstarten (je test aanmaak). Zal je LH waardes wel weer drukken, maar die zijn wat mij betreft er dus minder slecht aan toe (en minder slecht hersteld) dan dat je denkt. Je kan ook gewoon nu lekker gaan kuren, maar ik weet niet wat de gevolgen daarvan kunnen zijn, en ik denk dat je daar alleen maar echt spijt van kan krijgen. Beter goed je lichaam laten herstellen en monitoren, anders zit je straks met een beetje pech misschien wel aan TRT vast.
 
Hoe voel je je, verder?

Als je weet dat je toch wel gaat kuren snap ik niet waarom je eerst gaat wachten tot je test-waardes weer hoger zijn. Die gaan toch weer omlaag na je volgende keer.
 
Dan kan je ook wel zeggen, waarom niet lekker cruisen tussen blasts door en lekker lang on blijven. Het lijkt mij toch beter dan als je niet echt diehard bent of serieuze doelstellingen hebt of wedstrijden wilt lopen, dat het bij af en toe gebruik dan toch beter is toch te laten herstellen. Hij had wellicht net zo goed sinds zijn vorige kuur kunnen cruisen naar de zomerblast toe, maar dat is denk ik makkelijk achteraf allemaal met wat je nu weet.
 
Bedankt dat op dit onderwerp zo serieus wordt gereageerd. Dat waardeer ik.

Ik heb net de endocrinologie opgebeld en heb gezegd dat ik graag een nieuwe bloedtest wilde doen. Wil het gewoon zeker weten en de eerst volgende keer wordt het in de ochtend afgenomen. Als hieruit blijkt dat het hoger is, ga ik kuren, anders laat ik het herstellen.

Ik wil gewoon graag zeker zijn.
Ook denk ik dat stress, tentamens,griep en dan in de middag een afname hier voor verlaging kan zorgen.
Ik laat het meten en hou jullie op de hoogte.
 
Ik hoop dat je je realiseert dat je test nu niet ineens dik binnen de marge gaat vallen. Dat je je besluit laat afhangen van als je test iets hoger uitvalt vind ik ronduit hilarisch. Wees dan een vent en zeg dat je toch wel gaat kuren, want die nieuwe bloedtest gaat sowieso iets hoger uitvallen, dat staat zo goed als vast. Wat ook zo goed als vast staat is dat je bij iets betere test waardes gewoon praktisch nog even "slecht" er aan toe bent.

Majah. Summer is coming he.
 
De logica van een teentje knoflook, dit. Je gooit je testproductie toch weer omlaag. Wat is deze?
 
@Dirk,

Wat je zegt klopt maar maar half en vind het nogal naïef om het af te doen als een ongunstige meting. Ga nou niet verkondigen dat het niet uitmaakt voor je LH waardes dat iemand gedurende een hele kuur op 2000iu per week heeft gezeten, want in combinatie met exogene toediening van testosteron legt dit je LH waardes wel degelijk gewoon plat. Ik heb het even opgezocht, maar volgens het lab waar ik wel eens bloed laat testen zijn de referentiewaardes voor LH tussen de 1.1-8.8 IU/L. Als dit bij jou dezelfde eenheid heeft lijkt het mij dat met een LH waarde van 2.2 het helemaal niet zo heel slecht gesteld is met je. Ik heb gasten na een vergelijkbare tijd van kuren en nakuren (ook met HCG) een lagere LH waarde zien hebben namelijk. Dit herstel duurt bij de een gewoon wat langer dan bij de ander. Een lichaam wat exogeen test heeft gehad voor 10wk+ is gewoon shut-down; een lage LH is wat daar o.a. mee wordt bedoeld. Als je weet wat HCG doet en hoe het werkt, dan begrijp je ook dat het mee laten lopen van HCG voor langdurige tijd op in dit geval 2000iu/week (althans, daar ga ik vooralsnog even van uit, zo komt het op mij over zoals TS het zegt, 1000iu 2x per week zegt hij, maar dit zou ook in zekere mate voor enkel 1000iu/week gelden natuurlijk) gewoon je LH plat legt. Punt.

Als je test levels klote zijn, en nogmaals je LH lijkt me er echt minder slecht aan toe te zijn dan dat je suggereert (maar dat zeg ik op basis van de ref. waardes die ik heb meegekregen), dan gaat een meting in de ochtend niet ineens wel goed voor je uit vallen. In meerdere studies is namelijk tot twee keer toe een verschil gemeten in test levels van 25-30%, waarbij om 6u 's ochtends je test zou pieken en 13u later er de laagste test levels waren gemeten met een verschil van 25-30%.

1) Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism, Sep 1 1973, 37(3):366-371, "Integrated Concentration and Circadian Variation of Plasma Testosterone in Normal Men".
2) J Clin Pharmacol July 1, 2000 vol. 40 no. 7 731-738, "Modeling of circadian testosterone in healthy men and hypogonadal men".

Stel je zou uitgaan van het meest gunstige en je telt er gewoon even voor het gemak 25% bovenop, dan zit je alsnog maar op een test niveau van 6,25-6,5'ish. Uitgaande dat de waarde die door TS wordt aangegeven ook gewoon nmol/L is, en mijn referentiewaardes ook gewoon kloppen, dan zit je met ref. waardes van 7-28 gewoon nog niet eens binnen de normale marges (helemaal niet voor een gezonde pik van 25). Hoewel de LH nog wel eens een behoorlijk herstel voor de boeg kan hebben, zijn juist de test levels hetgeen toch vrij snel wel weer moet herstellen als het allemaal nog enigszins goed werkt. En dat is nou net het probleem bij TS.

Je kan voor de volledigheid nog eens je bloed laten testen 's morgens, en dan ook nuchter eventueel nog, maar ik denk dat je gewoon geld aan het weggooien bent. Als geld geen rol speelt is het natuurlijk aan te raden, better safe than sorry, maar ik zou echt verbaasd zijn als je test nu ineens wel helemaal goed zal zitten. Dan is er echt iets mis gegaan bij het lab, want een testo-labtest pakt niet onder het mom van een meetfout-marge ineens zoveel lager (of hoger) uit. En ik zou me zoals Dirk je voorschoteld ook maar zeker niet rijk gaan rekenen aan het verschil tussen een meting 's morgens en 's middags.

Nogmaals, ik denk dat je er het slimst aan doet nog eens te kijken naar iets van Nolvadex, dit een paar maanden rustig op 20mg ED te nemen en te kijken hoe het dan is. Eventueel zou je ook HCG kunnen nemen een paar weken op flinke doses om te proberen de boel weer te kickstarten (je test aanmaak). Zal je LH waardes wel weer drukken, maar die zijn wat mij betreft er dus minder slecht aan toe (en minder slecht hersteld) dan dat je denkt. Je kan ook gewoon nu lekker gaan kuren, maar ik weet niet wat de gevolgen daarvan kunnen zijn, en ik denk dat je daar alleen maar echt spijt van kan krijgen. Beter goed je lichaam laten herstellen en monitoren, anders zit je straks met een beetje pech misschien wel aan TRT vast.

Ik denk niet dat je goed verstaan hebt wat ik bedoel met lage LH waarde. Een waarde van 2,2 is een zeer normale waarde als je testosteronwaarde hoog is maar niet als je een te lage testosteronwaarde hebt of na een kuur. Dan betekent dit dat je hypofyse niet goed werkt. In zijn geval is zijn LH waarde juist heel slecht.
LH waardes liggen altijd plat tijdens een kuur (of je nu HCG gebruikt of niet) maar na een kuur duurt het niet lang om dat weer in gang te zetten. Het is niet de hypofyse die tijd nodig heeft na een kuur om voldoende stuurhormonen te produceren maar het zijn de ballen die een paar maanden nodig hebben om te herstellen en te reageren op die stuurhormonen. Na een kuur zit mij LH waarde boven 8,8 IU/L zolang mijn testosteronwaarde te laag is. Na je nakuur is je LH waarde al hoog. Dat duurt echt geen maanden zoals jij suggereert. Ik versta niet waarom je nolvadex aanraadt, clomid is beter en daar zijn tenminste veel studies over ivm testosteronverhoging. 25mg per dag is genoeg gedurende een paar maanden.
 
Skydirk, je blijft me verbazen. Ik ben het namelijk voor de verandering eens met je.
 
Voor Patjeh:
Laag LH en normaal of hoog testosteron: normale situatie. Hypofyse hoeft niet veel stuurhormonen te produceren want ballen maken genoeg testosteron aan.

Laag LH en te laag testosteron: hypofyse werkt niet goed en daarom worden ballen niet genoeg geactiveerd om testosteron te produceren (secundair hypogonadisme). Clomid kan al genoeg zijn om deze mannen hun waardes te verhogen.

Hoog LH en te laag testosteron: hypofyse moet hard werken omdat ballen niet goed werken (primair hypogonadisme) . Een normale situatie na een kuur tot je hersteld bent maar in een normale situatie betekent dit dat je ballen niet goed werken. Klinefelters hebben meestal ook dit bloedbeeld. Ook mannen die teveel gekuurd hebben en wiens ballen niet goed meer werken of mannen wiens ballen niet genoeg ontwikkeld zijn of beschadigd zijn. Deze mannen kunnen enkel met testosterontoevoeging geholpen worden. Niet met clomid of HCG (behalve indien de oorzaak herstel na een kuur betreft).

---------- Toegevoegd om 15:29 ---------- De post hierboven werd geplaatst om 15:26 ----------

Skydirk, je blijft me verbazen. Ik ben het namelijk voor de verandering eens met je.

Maar dat zal niet lang duren:D
 
Ik heb net telefonisch contact gehad met de endocrinoloog.
Ik legde hem voor wat ik op het forum las.

Ik denk niet dat je goed verstaan hebt wat ik bedoel met lage LH waarde. Een waarde van 2,2 is een zeer normale waarde als je testosteronwaarde hoog is maar niet als je een te lage testosteronwaarde hebt of na een kuur. Dan betekent dit dat je hypofyse niet goed werkt. In zijn geval is zijn LH waarde juist heel slecht.


Hij zij dat het volkomen normaal is een lage LH te hebben na een kuur. Ook wilde hij niet opnieuw een bloedtest afleggen omdat het hooguit 2-3 punten verschil zou maken.
Hij wil over 3 maanden opnieuw testen, ben het er niet mee eens dus laat het gewoon prikken bij de Huisarts.
 
Back
Naar boven