Ik ken de basisregels van het bulken/cutten maar heb toch enkele vragen.
Ik heb een tijdlang goed gebulkt en op het begin kwam ik nauwelijks vet aan. (Ik zit qua lichaamstype een beetje tussen ecto en endo in.) Toch is door de dagelijkse overschat aan kcal er wat vet bij gekomen. Ik wil eigenlijk langzaam weer wat droger worden maar ik werk niet naar een wedstrijd toe of iets dergelijks. Doel is een vet% van +- 9a10%.
Mijn dieet heb ik nu rond de 40%eiwitten 40koolhydraten en 20%vet zitten. Misschien iets meer koolhydraten.
Wat voor verhoudingen kan ik het beste gebruiken omlangzaam naar het droog worden toe te gaan? Omdat ik dus geen wedstrijd wil, moet ik de koolhydraten ook niet te ver laten zakken. 9-10% vet% vind ik goed.
Bovendien wil ik niet te vroeg beginnen aangezien ik nog zoveel mogelijk spiermassa wil winnen.
Hoe kan ik het beste mijn dieet langzaam ombuigen (qua verhoudingen, de invulling kan ik zelf doen) en wanneer kan ik het beste beginnen.
Ik heb een tijdlang goed gebulkt en op het begin kwam ik nauwelijks vet aan. (Ik zit qua lichaamstype een beetje tussen ecto en endo in.) Toch is door de dagelijkse overschat aan kcal er wat vet bij gekomen. Ik wil eigenlijk langzaam weer wat droger worden maar ik werk niet naar een wedstrijd toe of iets dergelijks. Doel is een vet% van +- 9a10%.
Mijn dieet heb ik nu rond de 40%eiwitten 40koolhydraten en 20%vet zitten. Misschien iets meer koolhydraten.
Wat voor verhoudingen kan ik het beste gebruiken omlangzaam naar het droog worden toe te gaan? Omdat ik dus geen wedstrijd wil, moet ik de koolhydraten ook niet te ver laten zakken. 9-10% vet% vind ik goed.
Bovendien wil ik niet te vroeg beginnen aangezien ik nog zoveel mogelijk spiermassa wil winnen.
Hoe kan ik het beste mijn dieet langzaam ombuigen (qua verhoudingen, de invulling kan ik zelf doen) en wanneer kan ik het beste beginnen.