XXL Nutrition

Last van ellebogen+slechte houding?

Bezoekers in dit topic

Redheadfox

Cool Novice
10 jaar lid
Lid geworden
25 okt 2011
Berichten
174
Waardering
17
Lengte
1m78
De laatste tijd heb ik meer en meer last van mijn schouders, wat volledig los staat van mijn training. Deze morgen heb ik bijvoorbeeld zo'n twee uur gebadmintond en het zou dan niet zo heel erg vreemd zijn als ik enkel last had van mijn rechterschouder, maar mijn linker voelde even pijnlijk/branderig aan. In het verleden, nog voor dat ik trainde, kreeg ik ook schouderpijn tijdens het lopen op school. Ook bij het wat langer dragen van een rugzak begint het wel eens te steken. Ik denk dat dit te wijten valt aan een slechte houding, men heeft mij wel eens gezegd dat ik mijn schouders naar voor laat hangen, alleen vind ik het erg lastig om ze te corrigeren? Moet ik ze zo ver mogelijk naar achter trekken? Dat voelt vrij onnatuurlijk aan en word erg lastig na een tijd. Ik heb ook al voor de spiegel gestaan en vergeleken met plaatjes op internet, maar daaruit kan ik niet afleiden of ik ze nu echt naar achter/beneden moet trekken. Ik hoop dat iemand hier enig soelaas kan bieden ;) .

Verder heb ik ook last van mijn beide ellebogen als ik weighted crunches doe, ze voelen daarna erg stijf aan, alsof ze lichtjes vastgeroest zijn. Ik houd een dumbbell achter m'n hoofd vast met mijn ellebogen recht naar boven, dit is voor mij de gemakkelijkste manier en je bekomt zo ook een zwaardere oefening dan door de dumbbell boven je te houden. Voor twisted crunches weet ik ook geen enkele manier. Dus doe ik iets fout of kan ik ze beter gewoon schrappen?
 
Probleem: ws een scheve wervelstand en een core die niet in balans is

Advies: Naar de manueel om je hele lichaam even bij langs te laten lopen en leg het accent in je trainingen op core stability.

geen dank;)
 
Dan niet.

Maar wat moet ik me voorstellen bij een manueel? Ik veronderstel dat het niet over een slecht vertaalde handleiding in het engels gaat of zo?
 
Dan niet.

Maar wat moet ik me voorstellen bij een manueel? Ik veronderstel dat het niet over een slecht vertaalde handleiding in het engels gaat of zo?

Hoezo dan niet? Er geen beter advies worden gegeven als ik je net heb gegeven. Manuele fysiotherapeut, use google.

Slotjee
 
Nee geen slotje :p

Ga hiermee naar een goeie fysiotherapeut. En evt. een mensendieck therapeut. Die weten namelijk hoe je je houding kunt corriceren en dit op jouw over te brengen.

Je zou je schouders naar achteren moeten trekken. Het kan lang duren voor de irritatie in je schouder weg gaat (paar maandjes). Daarvoor gebruik je je rugspieren. Het is belangrijk voor jou je rugspieren voorrang te geven bij het trainen. Borst kun je even ietsjes rustiger aan doen (kan het erger maken).

Dit in het kort. Je kunt me PM-men voor een goeie fysio als je wilt. Gespecialiseerd in de schouder!
 
De 'dan niet' sloeg op de geen dank, een vrij onnozele reactie waarbij ik de op internet o zo essentiële smiley was vergeten ;) . Maar ik zal dan inderdaad best eens langs een fysiotherapeut gaan, aangezien het blijkbaar niet zo'n eenvoudige kwestie is. En bedankt voor het antwoord.
 
Back
Naar boven