Fitness Seller

Last van schouder met bench press


Bezoekers Topic (Leden: 0, Gasten: 0)

Look

Cool Novice
Lid geworden
1 jul 2009
Berichten
85
Waardering
2
Lengte
1m93
Massa
83kg
Hallo DBB,

Jaren geleden heb ik een operatie ondergaan aan de pees in mijn linker schouder (gescheurd door snowboarden). Wanneer ik bankdruk, ook wanneer het niet te zwaar is, voelt dat nu niet lekker aan de voorkant van mijn rechter schouder. Ik merk dat het vooral zo is wanneer ik de stang zo ver laat komen als hij hoort, namelijk tot mijn borst. Wanneer ik een iets grotere afstand tussen de borst en stang houd voelt het minder pijnlijk aan mijn schouder. Raden jullie aan om deze oefening te vervangen of met de kleinere ROM te doen?

Bedankt!
 

themanager55

Cool Novice
Lid geworden
21 jun 2011
Berichten
167
Waardering
3
Lengte
1m97
Massa
95kg
Vetpercentage
15%
Ik raad je aan om je huisarts op te zoeken! Nooit risico nemen met je schouders, als je schouders het eenmaal niet meer doen kan je het vergeten.
 

Arydan

Freaky Bodybuilder
Lid geworden
18 mrt 2010
Berichten
5.868
Waardering
788
Lengte
1m82
1.93M is vrij lang, Je bent niet verplicht om de 'hele' ROM te doen, zak niet verder dan dat je de borst niet meer voelt. Als de pijn blijvend is kun je contact opnemen met je huisarts.
 

s4ndro

Competitive Bodybuilder
Lid geworden
19 aug 2010
Berichten
2.695
Waardering
82
Lengte
1m75
Massa
77kg
Eerlijk gezegd betwijfel ik of je huisarts je kan helpen. Als je hoort dat ook veel huisartsen tegen squats zijn ofzo. Ik denk dat je beter naar een sportarts gaat of een fysio.
Verder heb ik dat ook wel een beetje, maar als ik mijn schouders losmaak dan is het weg. Misschien moet je dit eens lezen: http://stronglifts.com/how-to-bench-press-with-proper-technique-avoid-shoulder-injuries/
Er staat een stukje bij over pijnlijke schouders tijdens de bench press.

Hallo DBB,

Jaren geleden heb ik een operatie ondergaan aan de pees in mijn linker schouder (gescheurd door snowboarden). Wanneer ik bankdruk, ook wanneer het niet te zwaar is, voelt dat nu niet lekker aan de voorkant van mijn rechter schouder.
is dit een fout of niet? Kan zijn dat je vergist hebt.
 

Bovenaan