XXL Nutrition

Laurabolin


Bezoekers in topic

Nandrolone.png


Nandrolon

Lauraat.png


Lauraat ester

IUPAC naam

Nandrolon: 17β-Hydroxyestra-4-en-3-one
Laurabolin: 19-Nor-4-androstene-3-one,17b-ol OF: 4-Estren-17beta-ol-3-one

Ook bekend als

Laurabolin, Nor-testosteron (als Lauraat)

Farmaceutische & Chemische gegevens

Moleculaire massa basis:

274.4022 g/mol

Moleculaire massa ester:

200.3204 g/mol (Lauric acid, 12 carbons)

Biol. beschikbaarheid:

2,24% (oraal)
100% (Intramusculair)

Halveringstijd:

6 dagen

Gebruik:

Toediening:

Intramusculair

Effectieve dosis:

200-800 mg / week

Verkrijgbare dosissen:

20, 25, 50 en 250 mg / ml

Straatprijs:

50 -100 $ per 10 ml vial aan 50 mg/ml

Laurabolin is een veterinair medicijn met als werkzame stof de anabole steroïde nandrolon lauraat, een derivaat van testosteron. De werking is vergelijkbaar met Deca-Durabolin.


Medisch gebruik
Laurabolin is een veterinair medicijn en wordt onder andere gebruikt als ondersteuning bij de behandeling van chronisch nierfalen bij honden en katten.

Gebruik in bodybuilding
Eigenschappen
Laurabolin is een alternatieve vorm van nandrolon. Het is een goed alternatief indien Deca-Durabolin niet beschikbaar is en de gebruiker absoluut nandrolon moet hebben. Het belangrijkste verschil is de lengte van de ester. Een lauraat-ester zoals in laurabolin heeft 12 koolstofatomen, in tegenstelling tot de decanoaat-ester van Deca Durabolin, die 10 koolstofatomen heeft. Dat maakt dat de werking iets langer duurt. Maar men kan nog steeds het best kiezen voor wekelijkse injecties, dus het is eigenlijk vergelijkbaar met Deca. Het enige product waar belang aan wordt gehecht is Loeffler's Laudrol LA. Hoewel Loeffler de minst gerenommeerde onderneming op de lijst is, is het de enige die Laurabolin voldoende geconcentreerd maakt. De 25 en 50 mg / ml versies zijn voor gebruikers niet echt interessant, aangezien er wekelijks elke dag 8-16 ml geïnjecteerd moet worden. Voor de meeste gebruikers geen prettige of in ieder geval wenselijke ervaring. Net zoals bij Deca aan die dosis, wordt dit zelden gebruikt. Dit is waarom Deca, wat ook beschikbaar is in doseringen van 100 en 200 mg/ml, meer populariteit geniet dan Laurabolin, en bovendien op grotere schaal verkrijgbaar is.

Een voordeel van Laurabolin, omdat het minder populair is, is de verminderde kans op het kopen van nepproducten. Het merendeel van de criminelen die nepsteroïden maken, zal kiezen voor het namaken van Deca vanwege de grotere vraag. En omdat iedereen weet dat Laurabolin meestal verkocht wordt aan doseringen van 25 tot 50 mg / ml, zou er toch al geen interesse voor zijn. Hetzelfde geldt voor Deca in lage concentraties. Gebruikers die zeker willen zijn dat ze geen nepproducten kopen zouden dus beter kiezen voor de lager gedoseerde producten. Een goed alternatief is boldenon. Het is niet alleen op gelijke schaal verkrijgbaar en wordt minder nagemaakt, maar het is ook veiliger op vlak van oestrogeen, het heeft geen progestagene actie, zorgt niet voor overdreven opzwelling van het lichaam, is niet zo onderdrukkend voor het eigen testosteron, is mg per mg sterker, en is algemeen gesproken een betere en veiligere steroïde.

Omdat de basisstof nandrolon is, moet de gebruiker rekening houden met een ernstige opzwelling ('bloat') van het lichaam. Het androgene component van nandrolon is mild, maar het heeft een progestagene binding, wat toelaat dat oestrogene effecten kunnen verergeren. Waterretentie is er daar één van. Het is ook een potente aldosteron-agonist, en één van de acties van dit hormoon is het opslaan van meer natrium. Een verhoogde natriumopslag betekent meer waterretentie. Bloating is bijgevolg iets wat men kan verwachten. Het oestrogene / progestagene component geeft het ook een aantoonbaar risico voor het winnen van wet en het krijgen van gynecomastie (groei van het borstweefsel bij mannen). Vanwege het progestagene component zijn aromatase-remmers, zoals Arimidex, Cytadren en Proviron vrij nutteloos om de bijwerkingen tegen te gaan.

240px-IntervetLaurabolinOud.jpg


Laurabolin Intervet (oude)

De oestrogene effecten in combinatie met het feit dat nandrolon gemakkelijk opnieuw veresterd in het lichaam, maakt dat het enkele bijkomende problemen heeft. Allereerst is er de onderdrukking van de natuurlijke geslachtshormonen. Het natuurlijke testosteron wordt tijdens het gebruik van anabole steroïden uitgeschakeld, en het idee is om het na een kuur zo snel mogelijk te laten herstellen, zodat het grootste deel van de gewonnen spiermassa behouden kan blijven. Omdat nandrolon in het lichaam voor een hele tijd blijft 'rondhangen' en een beetje een oestrogeen is, heeft het de neiging om het natuurlijke endocriene systeem veel langer te onderdrukken. Met Laurabolin, waarbij de ester zelfs iets langer is, kan dit probleem zelfs nog meer uitgesproken zijn. Zelfs met het gebruik van HCG en Nolvadex of Clomid, kunnen problemen van deze aard ontstaan. Dat betekent een uitgebreid nakuur herstel (perioden van 7 tot 10 weken) en een grote kans op verlies van een groot deel van de gewonnen spiermassa. Het tweede probleem is de detectietijd. Nandrolon kan tot 18 maanden na het laatste gebruik in het lichaam worden opgespoord, bepaalde tests zouden het zelfs tot 2 jaar na het laatste gebruik kunnen detecteren. Personen die onderworpen zijn aan willekeurige drugstests voor anabole steroïden zullen nandrolon om die reden bijzonder ongeschikt vinden. Toch maken veel professionele atleten de fout om voor deze steroïde te kiezen, veel van hen zijn dan ook positief bevonden om die reden.

Deze steroïde heeft naast nadelen natuurlijk ook voordelen. Nandrolon dankt haar populariteit aan haar milde androgene aard. Terwijl het zelf een waardig genoeg androgeen is, kan het niet converteren naar meer androgene stoffen die actief zijn in androgeen-responsieve weefsels, zoals de prostaat, huid en hoofdhuid. Zelfs integendeel. In tegenstelling tot testosteron, wat het 3 tot 4 keer potentere androgeen DHT kan vormen in deze weefsels, zal nandrolon DHN vormen, een stof die meerdere malen minder androgeen is. Dat maakt nandrolon op androgeen vlak één van de veiligste steroïden, met een zeer laag risico op haaruitval en prostaathypertrofie. Maar toch is boldenon een aardig goed alternatief, omdat het met nandrolon kan rivaliseren met betrekking tot dit aspect. Het heeft geen enkele conversie bij het 5AR enzym en behoudt haar oorspronkelijk potentieel in alle weefsels.

Bijwerkingen
  • Gynecomastie (ontwikkeling van borsten) als gevolg van oestrogeenvorming

  • Benigne prostaathypertrofie of BPH (vergroting van de prostaat)

  • Acne en vette huid

  • Erectiestoornissen (tijdelijk)

  • Hoge bloeddruk en afname van de goede cholesterol

  • Vergrote kans op hartaandoeningen

  • Bij mannen kunnen de testikels tijdelijk krimpen indien er geen voorzorg voor wordt getroffen (Pregnyl)

  • Opgezwollen gezicht door vasthouden van water (problemen in de osmoseregeling)

  • Lichte vermannelijking (bij vrouwen)
Stacken en gebruik
200px-Laurabolin50mlnew.jpg


Laurabolin Intervet (nieuwe)

Net zoals Deca-Durabolin, wordt Laurabolin ook meestal gebruikt als basismiddel voor bulk-stacks. Vanwege haar minimale androgene aard stelt het een gebruiker in staat om zijn winsten te vergroten zonder een verhoogd risico op androgene bijwerkingen. Het beste middel om ermee te combineren zou een langwerkende testosteron-variant zijn zoals Sustanon 250, enanthaat of cypionaat. De dosis nandrolon zou in dit geval 80% moeten zijn van de dosis testosteron. Dus als je 500 mg testosteron per week zou gebruiken, stack dit dan met 400 mg Laurabolin per week.

Het kan ook goed gecombineerd worden met dagelijkse doseringen Dianabol (methandrostenolon) of Anadrol (oxymetholon). Het toevoegen van testosteron of Proviron (mesterolon) wordt sterk aanbevolen, omdat nandrolon een extreem onderdrukkende invloed lijkt te hebben op het libido. De term 'Deca-dick' wordt hierbij vaak gebruikt, waarbij tijdelijke impotentie of een ernstig verlies van seksuele drift kan optreden. Testosteron of Proviron kunnen dit probleem enigszins tegengaan.

Wat hulp-medicijnen betreft, kan het verstandig zijn om een oestrogene-receptorantagonist zoals Nolvadex of Clomid bij de hand te houden wanneer men gaat kuren met langwerkende nandrolon zoals Laurabolin. Aromatase-remmers (Cytadren, Proviron, Arimidex) hebben weinig nut, omdat nandrolon het effect van circulerende oestrogenen kan verergeren door te binden aan de progesteron-receptor, dus het is verstandiger om de binding van oestrogenen tegen te gaan met een receptorantagonist zoals de eerder vermelde.

Omdat nandrolon ook ernstig onderdrukkend is, is het gebruik van HCG of Clomid een absolute must. Om er absoluut zeker van te zijn dat nandrolon op dit punt geen problemen zal veroorzaken, wordt er wel eens aanbevolen om de laatste twee weken van de stack geen Laurabolin meer te gebruiken. Gedurende die periode zou het dan reeds deels uit het systeem kunnen verdwijnen.

Gebruikersmeningen
Topics uit het Bodybuilding.nl anabolen forum:

Of start een nieuw topic.

Merken & producten
Hydro

Fortadex (G)

25 and 50 mg/ml

Intervet

Laurabolin (MX)

20 and 50 mg/ml

Laurabolin V (NL)

50 mg/ml

Loeffler

Laudrol LA (MX)

250 mg/ml

Parfam

Fortabol (MX)

20 mg/ml

Vernie Vet Chem

Laurabolin (G)

25 and 50 mg/ml

Werfft-Chemie

Laurabolin (A)

50 mg/ml
Referenties
 

Naar boven