http://www.devoedzamekeuken.nl/stevia-en-sukrin-toch-maar-niet/
Denken jullie dat bovenstaande klopt want vond nergens wetenschappelijk bewijs pro of con? Lijkt mij toch belangrijk om dat te weten.
Wou als laatste nog eens duidelijk weten of hen nu klopt dat het triggeren van meer insuline post-workout met (snelle) carbs er nu wel of niet voor zorgt dat eiwitten beter worden opgenomen in je spieren? Iemand goede link naar betrouwbaar wetenschappelijk bewijs hiervan en graag je samenvatting daarvan.
Thanx.
Dus al die kunstmatige zoetstoffen in whey zouden dus glucose uit je spierweefsel trekken wat mij idd niet echt goed lijkt.Je houdt je lichaam voor de gek
Ook houdt een lege zoetstof, zoals Sukrin (en stevia dus ook!) het lichaam voor de gek. Je hersenen krijgen een signaal dat er zoet binnenkomt, maar er is geen glucose of calorie te verwerken. Toch gaat het lichaam aan de gang om glucose uit het bloed te halen met als gevolg dat je bloedsuikerspiegel daalt.
Er is geen glucose om dit te compenseren en daarom wordt er onder invloed van adrenaline en cortisol (stress hormoon) glucose uit andere bronnen, als de lever, het spierweefsel en andere lichaamsweefsels gehaald, om de bloedsuikerspiegel weer omhoog te krijgen. Je kunt je voorstellen dat dit hele proces erg stressvol is voor het hele lichaam.
Denken jullie dat bovenstaande klopt want vond nergens wetenschappelijk bewijs pro of con? Lijkt mij toch belangrijk om dat te weten.
Wou als laatste nog eens duidelijk weten of hen nu klopt dat het triggeren van meer insuline post-workout met (snelle) carbs er nu wel of niet voor zorgt dat eiwitten beter worden opgenomen in je spieren? Iemand goede link naar betrouwbaar wetenschappelijk bewijs hiervan en graag je samenvatting daarvan.
Thanx.