MuscleMeat

limonadesiroop

Bezoekers in dit topic

shaffy zei:
na de training gebruik ik voor mijn snelle koolhydraten altijd goedkope limonadesiroop.. Is dat goed?? en hoeveel ml moet ik ongeveer nemen?


Volgens mij kun je beter een banaan en een proteineshake nemen!
 
in siroop zit glucose en dat is toch eigenlijk druivensuiker???
 
Als het goedkope siroop is, dan glucose, smaakstofjes en kleurmiddel.

Dure sirooop heeft rond de helft vruchten en dus vrij veel fructose.
Niet erg..bananen zijn tropische vruchten. Tropische vruchten bevatten veel suikers, dus ook goed idee.

Espi
 
Goeiekope ranja door je dextrose en vitamine C.
Goed te doen.
 
Esperantisto zei:
Als het goedkope siroop is, dan glucose, smaakstofjes en kleurmiddel.

Dure sirooop heeft rond de helft vruchten en dus vrij veel fructose.
Niet erg..bananen zijn tropische vruchten. Tropische vruchten bevatten veel suikers, dus ook goed idee.

Espi

Neen geen goed idee om fruit te gebruiken samen met post work out shake.

Fructose in fruit wordt niet gebruikt voor spierglycogeen oplading maar voor leverglycogeen.

gewoon dextrose erbij nemen.
 
Limonadesiroop is vaak idd voor 80% glucosesiroop, wat dus gewoon hetzelfde is als dextrose... Die met een groot deel fructose zou ik niet nemen.. Net wat M4yD4y al zei..

Een banaan is ook voor een groot deel fructose, ook niet ideaal dus.
 
M4yD4y zei:
Neen geen goed idee om fruit te gebruiken samen met post work out shake.

Fructose in fruit wordt niet gebruikt voor spierglycogeen oplading maar voor leverglycogeen.

gewoon dextrose erbij nemen.

Hee, dat vind ik apart, hoezo wordt fructose opgeslagen in de lever en dextrose in de spieren ? Hoe kom je daar bij ?

Wat ik wel weet is dat dextrose veel sneller opgenomen wordt dan fructose.

http://www.glycemicindex.com/

Fructose (50g test portion) 12
Glucose (dextrose) (50 g test portion) 96 (ehm tussen 85 en 111)

"The glycemic index is a ranking of carbohydrates based on their immediate effect on blood glucose (blood sugar) levels. It compares foods gram for gram of carbohydrate. Carbohydrates that breakdown quickly during digestion have the highest glycemic indexes. The blood glucose response is fast and high. Carbohydrates that breakdown slowly, releasing glucose gradually into the blood stream, have low glycemic indexes."

Nu is SNEL goed, maar alleen NA de training, niet de rest van de dag. (eigenlijk moet je kijken geloof ik naar de insuline-index, maar daar heb ik geen cijfers van)

Overigens heeft je lichaam direct NA de training vooral KH nodig die je snel de spieren in moet zien te jagen (vandaar die snelle GI die er voor zorgt dat je een hoge insuline piek krijgt die het de cellen in jaagt (als ik het allemaal goed begrijp). in ieder geval, eiwit direct na de training daar zijn de meningen nogal over verdeeld, vooral om dat het toevoegen van eiwitten de opname van de suikers vertraagd, maar ook omdat het bouwen van spieren pas veel later begint.
 
Fructose wordt niet direct gebruikt maar naar de lever vervoerd, waar het leverglycogeen wordt na daar tot glucose te zijn omgezet.
Vrij veel fruit of produkten met fructose eten is niet erg als daar weinig glycogeen inzat/inzit, maar is die lever al vol met glycogeen dan wordt het overtollige fructose naar de vetcellen getransporteerd als glucose.
Maar na training wil je dus glucose hebben, die naar de spieren gaat en daar als spierglycogeen wordt opgeslagen.

In een ketodieet als dat van mij, is gebruik van fructose ook niet heel rampzalig, al zorgt het wel ervoor dat je uit ketose geraakt, dus de optimale vetverbrandingstoestand verlaat.
Fruit is gewoon wel lekker en ook gezond, maar matig de inname.. het is in de loop van tijd zo veredeld dat veel fruit domweg te zoet is (te veel fructose bevat).
Beste soort fruit post-workout is banaan of ander tropisch fruit ivm suikergehalte.
Beste soort fruit iha voor laag fructose-gehalte (dus als je om gezondheidsredenen fruit wilt eten) zijn bessen (aardbei, frambozen, ja zelfs kiwi hoort daarbij).

Espi
 
@wazzup, 't is toch vrij logisch, het zorgt gewoon voor nagenoeg geen insuline afgifte. Zodoende zal het dus ook niet worden getransporteerd naar de spiercellen.

Je geeft zelf al aan dat je beter naar de II kan kijken, kijk dan ook eens naar de II van fructose :)
 
[Link niet meer beschikbaar]
http://www.cm.utexas.edu/academic/courses/Fall1997/CH339K/Browning/lec33/lec33.htm

alles en meer dan je wilde weten over biochemische afbraak van disachariden

Dit http://waltonfeed.com/fructose.html is een wat betere , maar ronkende uitleg want van fructose fabrikant
Using fructose instead of sucrose puts a strong damper on many of these problems. Your body can't use fructose without converting it into glucose in the liver. Actually, most of the time, however, unless your body needs to immediately increase it's blood-sugar level, the liver changes fructose into glycogen first. We have already mentioned glycogen which is the body's short term energy supply. A typical adult will have as much as 3/4 pound of glycogen in their various tissues at one time, mostly stored in the liver and muscles. As the glucose level in the blood begins to drop, the liver can rapidly convert this stored glycogen into glucose.

en nog beter


http://www.protraineronline.com/past/july2/fruit.cfm

Does Fruit makes you fat ?

... bla bla.

Our bodies can only absorb monosaccharides (glucose, galactose, or fructose), the single units of sugars and starches. Once absorbed through the small intestines into the portal vein, and then circulated into the bloodstream through the liver as blood glucose, our bodies can put glucose to work in three ways:

  1. It can burn the glucose immediately for energy if blood glucose levels are not at a stable level of 20 grams blood borne glucose circulating per hour.

  2. If it is not needed for energy immediately, then it is converted into glycogen in the liver or muscles. The liver has the capacity to store 100 grams of glycogen. The muscles have the capacity to store between 250-400 grams of glycogen, depending on muscle mass and physical condition. Liver glycogen supplies energy for the entire body. Muscle glycogen only supplies energy to muscles.

  3. If the body has an excess of glucose, and all of the glycogen stores are full, the surplus glucose is converted to fat by the liver and stored as adipose tissue (bodyfat) around the body. If needed, fatty acids can be burned as fuel (BUT the fat cannot be converted back to glucose).
Now that we have outlined how our bodies use glucose, we will discuss why fruit (fructose or fruit sugar) is detrimental in an attempt to maximize fat loss. Since muscles have the specific purpose of contraction, they have a limited number of enzymes for glycogen synthesis. Muscle only has the necessary enzymes to convert glucose (and nothing else) into glycogen. The liver, however, is able to make glycogen from fructose, lactate, glycerol, alanine, and other three-carbon metabolites. Muscle glycogen, which is similar in structure to starch, is an amylopectin (branched chained polymer containing hundreds of glucose units). Unlike muscles, which can only supply energy to themselves through the stored 250-400 grams of glycogen, the liver is responsible for supplying energy to the entire body.

If you have fruit, fruit juice, or any of its derivatives, the following conditions occur:

Referring to the three ways the body uses glucose, assuming that blood glucose levels are adequate, the glucose will then be stored as glycogen. Muscle does not have the necessary enzymes to synthesize fructose into glycogen; therefore the liver converts this fructose into liver glycogen. It would only take three, 8-ounce glasses of orange juice to fully replenish liver glycogen stores. Since the liver is responsible for supplying energy to the entire body, once its stores are full, a rate limiting enzyme in glucose metabolism which is responsible for signaling the body to store glucose as glycogen or convert it to fat (phosphofructokinase), signals the body that all stores are full. If the glycogen stores are signaled as full, then the third way our body uses excess glucose is to convert it to fatty acids and store as adipose tissue. In essence, fruit sugar is easily converted to fat.

Many may be asking why then is fruit low on the glycemic index? If it does not cause a sudden release of insulin, then how could it ever be a poor food choice? Once the fructose (fruit sugar) enters the liver and liver glycogen is already full, then it can not be used by the muscles for glycogen or energy production. It is converted to fat and released back into the bloodstream to be stored as adipose tissue. The low glycemic response is based on the fact that fructose leaves the liver as fat, and fat does not raise insulin levels.

This is the biochemistry behind the recommendations to limit fruit in your diet. As mentioned, fruit is a very nutritious food full of vitamins, minerals, fiber, and low in calories and fat. If your goal is to exclusively to minimize bodyfat, then it is advisable that you consume more complex carbohydrates, which will go to replenishing muscle glycogen stores rather than fruit, which will only replenish liver glycogen stores, and is useless in muscle glycogen replenishment.
 
matthieu zei:
@wazzup, 't is toch vrij logisch, het zorgt gewoon voor nagenoeg geen insuline afgifte. Zodoende zal het dus ook niet worden getransporteerd naar de spiercellen.

Je geeft zelf al aan dat je beter naar de II kan kijken, kijk dan ook eens naar de II van fructose :)

Yep, en afgezien van de II (waar ik geen tabellen van kon vinden) vond ik wel het volgende....

The majority of glucose (80% or so) passes through the liver without
processing, straight to the bloodstream where it can be used by various
tissues.

Fructose is processed mightily by the liver. Depending on the metabolic
state of the liver, it can be converted to glucose and then stored as
liver glycogen, converted to glucose and then released straight into the
bloodstream, or converted to triglycerides (this is typically only under
conditions of very high fructose intake, >50 g/day). (quote van Lyle McDonald)

en ik maar denken dat fructose gewoon een soort glucose was... hmmm.. alweer wat geleerd vandaag.
 
Weet je.. was ineens erg nieuwsgierig naar banaan en appel

1 grote banaan weegt 136 gram

http://www.nutritiondata.com/facts-001-02s01fa.html

blijkt dat er dan inzit:
- 31 gram KH
waarvan
- 4 gram vezel (onverteerbaar)
- 7 gram zetmeel (afbreekbaar tot glucose)
- 17 gram suikers waarvan:
- 3,25 gram suiker = 1,625 gram glucose en fructose (ieder 1)
- 6,8 gram glucose
- 6,6 gram fructose.
Is dus rond 8 gram fructose.

http://www.nutritiondata.com/facts-001-02s01fa.html
per 100 gram trouwens
23 g KH
3 g vezel
5 g zetmeel
12 g suiker = 2,4 g sucrose = 1,2 g glucose plus 1,2 g fructose
5 g glucose
4,9 g fructose
Totaal 6,1 g fructose.

rest = 3 gram ???

Er kan ongeveer 50 g leverglycogeen opgeslagen worden.. stel dat je lever leeg was, dan zou je 820 gram banaan kunnen eten of 6 grote bananen.
Is die halfvol, dan 3 grote bananen voor de fructose in vetcellen wordt opgeslagen.

Voor appel met schil:
100 gram http://www.nutritiondata.com/facts-001-02s01e9.html
14 g KH
2 g vezel
0 g zetmeel
10 g suikers waarvan
2 g sucrose = 1 g glucose en 1 g fructose
2,4 g glucose
5,9 g fructose
samen 6,9 g fructose
Kan je dus 725 g appel eten voor lege lever... of 3653 g appel voor halfvolle lever..

1 kleine appel weegt ongeveer 100 gram, 1 grote appel ongeveer 200 gram. Dus 3,5 grote appels...

Voor honing

http://www.nutritiondata.com/facts-001-02s04ao.html
100 g bevat
82 g KH waarvan 82 g suikers
= 1 g sucrose = 0,5 g glucose plus 0,5 g fructose
36 g glucose
41 g fructose
1,4 g maltose
3,1 g galactose
Per 100 g dus 41,5 g fructose.
Daarmee heb je dus met 120 g honing je lever vol.. of 60 g voor halfvolle lever..
Volgens nutrition data weeg 1 volle eetlepel 21 gram.. dus 3 eetlepels honing vs 6 eetlepels na volledige depletie.

Espi
 
Ouder Topic: dit topic heeft al een tijdje geen reactie meer gehad.
Je kan nog iets toevoegen als dit relevant is of in een nieuw topic.
Back
Naar boven