Fitness Seller

liposuctie

Bezoekers in dit topic

flevox

Novice
15 jaar lid
Lid sinds
14 feb 2003
Berichten
9
Waardering
0
Heeft iemand ervaring met liposuctie van een vetrand om de taille? Ik krijg hem niet afgetraind , ook niet in combinatie met voedselpatroon. Is het schadelijk, pijnlijk, definiief resultaat?

flevo
 
Logisch nadenkend zal het weer terugkeren, al jij aanleg hebt daar vet op te slaan zal je wanneer je bv. massa wil aanzetten met trainen ook vet aanzetten en dat zal het eerst daar terugkomen. Oftewel tenzij je eeuwig een streng cuttingdieet volgt zal het weer terugkeren.
 
Liposuctie en liposculpture
Door middel van het wegzuigen van vet worden de contouren van het lichaam verbeterd. Er zijn verschillende methoden om dit te doen. De klassiek liposuctie maakt gebruik van vrij dikke buizen.

Liposculpture en tumesente liposuctie zijn de thans toegepaste methoden.Ook is er nog softline-lipo- omdat nog onduidelijk is of dit een veilige methode is om vet te verwijderen.

Vooral een plaatselijk abnormale vetophoping komt in aanmerking voor behandeling. Het is niet juist om deze behandeling te zien als een mogelijk

De operatie:
Er wordt waar nodig een klein sneetje (slechts 0,5 cm lang)in de huid gemaakt op een onopvallende plaats, bijvoorbeeld in een bestaande huidplooi.

Met behulp van een zuigbuisje wordt heel gelijkmatig het onderhuidse vetweefsel verwijderd.
De operatie kan worden uitgevoerd onder plaatselijke verdoving, regionale narcose of volledige narcose. Er wordt zoveel vetweefsel weggehaald als nodig en mogelijk is. In enkele gevallen is een tweede ingreep noodzakelijk om het beoogde resultaat te bereiken.

Na de operatie:
Gedurende 24 uur na de operatie zal er vocht lekken uit de kleine littekentjes. Eventuele hechtingen lossen vanzelf op. U krijgt na de operatie een strakke stretchbroek aan. Deze broek is nodig om een optimaal resultaat te bereiken. Het behandelde gebied is na de operatie gezwollen, verkleurd en gevoelig door bloeduitstorting en ophoping van vocht. Dit verdwijnt meestal na 1 tot 2 weken. Er ontstaan ook verhardingen die na enkele weken tot maanden zullen verdwijnen. Hoewel het herstel over het algemeen zeer snel verloopt, is het definitieve resultaat pas na 3 tot 6 maanden te zien. Wij raden u aan om de behandelde gebieden regelmatig te laten masseren, of u te laten nabehandelen via de endermologie techniek. EMC Bartelski werkt nauw samen met een instituut dat hierin gespecialiseerd is.

Met dank aan EMC Bartelski Bosch en Duin


Voorbeeld foto's: voor en na operatie

ingreep liposculptuur

indicatie - stapelingsvet
doel ingreep - verwijderen vetcellen
materiaal - ultrasound en liposuctie
complicaties - plekken voelen beurs en stijf aan
verdoving - algehele narcose, soms locaal mogelijk
benadering - kleine incisies
duur - afhankelijk uitbreiding ingreep
opnameduur - dagbehandeling, event. nacht slapen
bijzonderheden - 6 weken liposuctie broek dragen
resultaat - tot 3 a 6 maanden
werken - na 2 weken
kosten - prijzen: zie hieronder
Met dank aan: Bergman KliniekPrijzen en meer info
 
Het gaat mij erom of het terug kan komen. Volgens sommige klinieken niet...
 
Originally posted by flevox
Het gaat mij erom of het terug kan komen. Volgens sommige klinieken niet...

Ik denk als je er aanleg voor heb wel.
Ik zie het als dat ze even het vet weghalen wat jij wil, daarna zal je denk ik toch nog aardig dieten en etc om het volledig weg te krijgen.
 
Lijkt me logisch dat het zal terugkeren als je je voeding nt in de hand houdt. Maar, mits een streng dieet en gezonde levenswijze zal dit waarschijnlijk nog meevallen.
 
Het is effectiever dan normale vet verbranding, omdat je de vetcellen letterlijk verwijderd. Bij vetverbranding maak je ze als het ware leeg. Omdat ze nog wel bestaan bouw je toch weer net wat gemakkelijker vet op dan wanneer eerst die cel nog aangemaakt moet worden.
Ondanks dat is het toch af te raden. Het zal je zoiezo een hoop geld kosten, en het is behoorlijk pijnlijk. Het is ook niet 100% zeker dat het helemaal netjes weggewerkt wordt (littekens).
Hoe dan ook...persoonlijk vind ik het een zwakke keuze als je het zou doen. Het getuigd van weinig discipline...
 
Wanneer je vet weghaalt komt het niet zomaar terug, je zult eerst moeten aankomen. Dus wanneer jij zorgt dat je niet meer cal. eet dan je verbrandt zal het niet terug komen. Alleen dit is niet echt reeel. Doordat je vet weghaalt zal waarschijnlijk je stofwisseling verminderen en je eetlust toenemen.

Dit kun je grotendeels beredeneren:
Door het weghalen van vet zal je leptine in die mate verminderen, dat je stofwisseling zal dalen en je eetlust zal vergroten. Gevolg is dat je snel weer de nodige kilo's zal aankomen.
Het is trouwens ook bekend dat mensen die buikvet hebben laten weghalen op andere plaatsen veel vet ontwikkelen. Meestal gebeurt dit d.m.v. een grote vetopslag bij de nek. Dan ben je dus nog verder van huis, maar je kunt wel zeggen dat je een strakke buik hebt.

Wanneer je echt een hoog %(misschien boven de 30% voor een man) dan hoeft dit van toepassing te zijn.
 
Bij mensen die last hebben van lipomen kan ik het me wel voorstellen.

Of die een rare vetopslag hebben. Dus bv bij 6%bf nog een bepaalde ophoping van vet hebben op 1 plaats.

Dit zijn echter wel de uitzonderingen. Normaal gesproken zou ik zoiets nooit doen. Met het geld van zo'n ingreep kan je hele leuke andere dingen doen!
 
De cellen die weggenomen zijn komen nooit meer terug, zoveel is zeker. Dus je hebt automatisch op die plaatsen minder potentieel om vet op te slaan, aangezien een nieuwe cel niet kan gevormd worden.
Het probleem is idd dat we zéér veel vetcellen hebben, die bijna oneindig kunnen vergroten. Dus denk niet dat dit een lange termijn oplossing is.
Je dieet en levensstijl veranderen is wat je moet doen.
 
Originally posted by admin
De cellen die weggenomen zijn komen nooit meer terug, zoveel is zeker. Dus je hebt automatisch op die plaatsen minder potentieel om vet op te slaan, aangezien een nieuwe cel niet kan gevormd worden.
Het probleem is idd dat we zéér veel vetcellen hebben, die bijna oneindig kunnen vergroten. Dus denk niet dat dit een lange termijn oplossing is.
Je dieet en levensstijl veranderen is wat je moet doen.

Inderdaad en daarbij kunnen we ook nieuwe vetcellen aanmaken, wanneer de huidige vetcellen te 'vol' zitten.
 
dus conclusie: zou het niet doen! :no:
 
Back
Naar boven