1. (werkt op alle apparaten, ook desktop, behalve iphone/ios)

  Ontzet Notitie

littekens!

Topic in 'Herstel en blessures' gestart door kukerbabla, 26 sep 2003.

Fitness Seller Blessure en Preventie

Bezoekers aanwezig in Topic (Leden: 0, Gasten: 1)

 1. kukerbabla

  kukerbabla Novice +15 jaar member Topic Starter

  Berichten:
  2
  Leuk Bevonden:
  0
  Geslacht:
  Man
  Karma:
  0
  Hi,

  ik ben een 22-jarige jongen die zo'n twee jaar aan het fitnessen is. Mijn probleem nu is dat ik heel erg makkelijk scheur! Ik heb in totaal zo'n 15, best wel grote littekens. Sommige zijn wel 15 cm!! Het maakt niet uit hoe zacht ik train, ik blijf scheuren. Ik wordt hier echt depressief van. Ik ging fitnessen om een mooier lichaam te krijgen en nu zit heel mijn lichaam (armen, borsten, benen, rug) onder de littekens!

  Weet iemand wat ik aan dit probleem kan doen, om een stevigere huid te krijgen of de littekens minder zichtbaar te laten maken?
   
 2. TongPo

  TongPo Ripped Bodybuilder Elite Member +15 jaar member

  Berichten:
  4.253
  Leuk Bevonden:
  5
  Geslacht:
  Man
  Karma:
  0
  Een maat van me heeft dat ook en bij hem komt het voornamelijk door een te droge huid. Hij smeert nu elke dag na het douchen z'n hele lichaam in met bodylotion (met vitamine E) en hij heeft bijna geen last meer.
   
 3. TrainingFreak

  TrainingFreak Advanced Bodybuilder +15 jaar member

  Berichten:
  1.024
  Leuk Bevonden:
  4
  Geslacht:
  Man
  Karma:
  0
  Ik heb iets, verkoop ik zelf voor 150 euro dat gebruik je dan een maand ofzo en dan is je huid vet stevig
  maar erg prijzig
   
 4. Mr.BakBier

  Mr.BakBier Dutch Bodybuilder +15 jaar member

  Berichten:
  511
  Leuk Bevonden:
  1
  Geslacht:
  Man
  Karma:
  0
  komt me wel erg bekend voor, zijn het niet eerder van die striemen? zoals vrouwen hebben op hun heupen na zwangerschap? wel als het dat is is dat niet ongewoon, meestal is dit gekoppeld aan puberteit en trekken die gewoon weer weg, heb die ook en je ziet er nix meer van, eerst rode strepen dan zo blauw-paars en dan gewoon weer rood, maar dat gaat vanzelf weg, ben er voor naar specialist geweest en die zei dat je er praktisch niets aan kunt doen, meestaal gaat dit gepaard met puberteit... nuja je huid inwrijven met een bodylotion kan een beetje helpen maar niet echt de moeite eerlijk gezegd... heb het zelf geprobeert...
   
 5. kukerbabla

  kukerbabla Novice +15 jaar member Topic Starter

  Berichten:
  2
  Leuk Bevonden:
  0
  Geslacht:
  Man
  Karma:
  0
  Bakbier,

  Het zijn inderdaad striemen maar wel erg diep. Als ik een tijdje niet fitness dan worden ze wel minder, maar zodra ik weer begin worden ze weer groter. Ik ben bang om zwaar te trainen en heb daarom ook niet echt veel vooruitgang geboekt de laatste twee jaar. Maar jij zegt dus dat ze vanzelf weggaan. Maar moet je dan veel zwaarder gaan trainen, zodat de huid rekt en er niks meer van te zien is. Ik heb die striemen bijna twee jaar en zijn alleen maar erger geworden. Maar ik heb wel op een constant niveau getraind, nooit erg zwaar.
   
 6. Mr.BakBier

  Mr.BakBier Dutch Bodybuilder +15 jaar member

  Berichten:
  511
  Leuk Bevonden:
  1
  Geslacht:
  Man
  Karma:
  0
  bwa ik kijk er niet echt meer achter... heb die striemen niet gekregen toen ik ging gaan fitnessen, heb ze gekregen toen ik nix deed dus denk niet onmiddelijk dat die daar van zullen komen... die specialist zei dat het x s van de puberteit en dat velen hier mee sukkelen, maar dat ze dan ook weer vanzelf weggaan en ze zijn idd erg diep maar bij mij zijn sommige wel 20cm lang :D maar die zijn allemaaal aan het weggaan, gewoon verder trainen zou ik zeggen, who cares of je nu een streepje meer of minder hebt? :D
   
 7. D.

  D. Huge Freak +15 jaar member

  Berichten:
  9.093
  Leuk Bevonden:
  2
  Geslacht:
  Man
  Karma:
  0
  Deze striemen, ook wel striae genoemd ontstaan doordat het onderhuids weefsel sneller groeit dan de huid zelf. -Ik heb er sinds ik 2maand geleden mn benen begon te trainen ook last van (benen zijn 2x zo dik nu en squat inmiddels 120kg :) ) mn heupen en billen zijn roze/paars van de striae. Ik hoop dat het weggaat!-
  Ik raad je aan om het woord striae even hier in de searchfunctie te gooien, is genoeg over te vinden!
   
 8. aapie80

  aapie80 Advanced Bodybuilder Elite Member +15 jaar member

  Berichten:
  912
  Leuk Bevonden:
  1
  Geslacht:
  Man
  Karma:
  0
  gaat nooit meer weg! Wordt enkel na een tijdje wit

  ik heb het ook en ik smeer in met olijfolie en ik slik zink

  En voor het trainen + na douchen insmeren met bodylotion.
   
 9. Mr.BakBier

  Mr.BakBier Dutch Bodybuilder +15 jaar member

  Berichten:
  511
  Leuk Bevonden:
  1
  Geslacht:
  Man
  Karma:
  0
  nooit meer weg? moet je mijn rug dan wel zien hoor die strepen zijn wel weg aan het gaan... die op me heupen zijn niet weg maar dat vind ik niet erg, me rug zie je ze bijna niet meer...
   
 10. D.

  D. Huge Freak +15 jaar member

  Berichten:
  9.093
  Leuk Bevonden:
  2
  Geslacht:
  Man
  Karma:
  0
  waarschijnlijk wel 's zomers, als je bruin wordt en je strepen niet......
   
 11. Mr.BakBier

  Mr.BakBier Dutch Bodybuilder +15 jaar member

  Berichten:
  511
  Leuk Bevonden:
  1
  Geslacht:
  Man
  Karma:
  0
 12. ZoutZak

  ZoutZak Huge Freak +15 jaar member

  Berichten:
  9.202
  Leuk Bevonden:
  49
  Geslacht:
  Man
  Karma:
  0
  Lengte:
  2m
  Massa:
  110kg
  jep, die striemen zul je houden! ze worden wel na een tijdje zo licht dat je ze niet goed meer ziet. aangezien ik ze bij mn oksels en onder mn arm heb, maakt het mij niet zo veel uit, zie je tog nauwelijks. die cremepjes hielpen bij mij enkel in het begin. het is een scheuring in een van de onderste huidlagen dus die kan je van buitenaf niet bereiken met cremepjes.
   
 13. Mr.BakBier

  Mr.BakBier Dutch Bodybuilder +15 jaar member

  Berichten:
  511
  Leuk Bevonden:
  1
  Geslacht:
  Man
  Karma:
  0
  is wel ****in klote, die specialiste zei me een heel andere zever pff, brolwijf, ze zei dat je er nix kunt aan doen en dat het gebonden s aan de puberteit terwijl het gewoon gebonden is aan de groei van je huid... ze zei zelf dat ik het zou kwijt zijn na 1 jaar zie nu 2j later heb ik het nog steeds... wel moet ik zeggen, ik heb het dus al 2j en er staan nu al nieuwe op mijn rug... maar na 2jaar moeten die oude toch al lang wit zijn??? net zoals op me heupen? daar komen geen meer bij maar die oude op mijn rug vind ik niet terug... dus volgens mij zijn die gewoon weg ofzo...? het is toch niet mogelijk dat ze 2jaar rood blijven? btw ik vind het nog cool, dat denken mensen dat je een slaafje bent ofzo en zweepslagen krijgt en dat je een harde werker bent :D of ze denken dat je op de barbeque gelegen hebt ofzo, het is een soort tekening van god denk ik :o
   
 14. Guillermo

  Guillermo Competitive Bodybuilder Elite Member +15 jaar member

  Berichten:
  1.561
  Leuk Bevonden:
  0
  Geslacht:
  Man
  Karma:
  0
  Gelukkig heb ik daar geen last van.
  Sinds kort verkoop ik een creme genaamd feetbalm, het heeft wel een verkeerde naam. Misschien werkt dit tegen striae. Ik heb foto's van verbeteringen gezien aan voeten en huid dankzij deze creme. Het kost 39,95.
  Ik zou het eens uit moeten testen op iemand die striae heeft..

  Dierproefvrij. Vrij van chemische conserveringsmiddelen. Zonder kleurstoffen.

  Cosmetisch werkzame stoffen: Teatree-olie, Harnstof, Propolis, Phosphatidycholine. Feet Balm wordt gebruikt voor pedicure en voetverzorging. Feet Balm kan effectief worden gebruik tegen voetschimmels, kloven, acné enz. Getest door artsen.

  Inci:
  Aqua, Lecithin and Saffloweroil, Glycerine, Melaleuca Alternifolia, Urea, Hydrogenated Castoroil, Propolis Cera, Parfum.
   
 15. Tania

  Tania Advanced Bodybuilder +15 jaar member

  Berichten:
  1.093
  Leuk Bevonden:
  2
  Geslacht:
  Man
  Karma:
  0
  Lengte:
  1m63
  Massa:
  60kg
  Vetpercentage:
  24%
  Striae

  Wat zijn het?
  Striae komen veel voor, met name bij zwangere vrouwen en mensen die snel groeien (pubers) of aankomen. Het zijn rode tot paarse lijnen van verschillende grootte. Striae worden ook wel zwangerschapsstriemen genoemd.


  Hoe herkent u het?
  Striae die net zijn ontstaan, zijn rood tot paars. De lengte en de breedte van de strepen kan variëren. In de strepen is de huid licht gerimpeld. Wat oudere striae zijn minder opvallend en hebben een parelmoerachtige kleur, maar de rimpeling blijft aanwezig. Striae zijn niet pijnlijk.
  Tijdens de zwangerschap ontstaan ze vanaf de vijfde maand op de buik en de borsten. Striae die het gevolg zijn van snel dikker worden, bevinden zich op de buik, de bovenarmen en de dijbenen. Bij jonge mensen kunnen tijdens de groeispurt striae op de onderrug ontstaan. Bij jongeren die een intensieve fitness-training volgen of vaak paardrijden, kunnen striae ontstaan door toename van de spiermassa.


  Hoe ontstaat het?
  Striae zijn breukjes in de huid. De bovenste laag blijft intact maar de diepere laag die met name steunweefsel bevat, verslapt en scheurt. Striae ontstaan op momenten dat de huid wordt uitgerekt. In de zwangerschap wordt dit proces bevorderd doordat hormonen het steunweefsel verslappen. De kans dat u striae krijgt, is groter wanneer mensen uit uw familie er ook last van hebben.


  Is het ernstig en wat kunt u verwachten?
  Striae zijn niet ernstig. Als ze net zijn ontstaan kunnen ze voor sommige mensen een cosmetisch probleem zijn. Na enige maanden verbleken ze en vallen dan minder op.


  Wanneer naar de huisarts?
  De huisarts kan niets doen om striae te voorkomen of sneller te laten verbleken. Hij kan adviseren het lichaamsgewicht niet te laten toenemen, zodat het aantal striae beperkt blijft. Bij jongeren die sinds kort striae hebben, kan tretinoine-crème wellicht een verbetering tot stand brengen. Deze crème is ongeschikt voor zwangeren.


  Wat kunt u er zelf aan doen?
  Als striae eenmaal zijn ontstaan, is er niets dat u kunt doen om ze sneller te laten verbleken of te laten verdwijnen.


  Algemene adviezen en voorzorgsmaatregelen
  Het is niet wetenschappelijk bewezen, maar veel mensen vermoeden dat het regelmatig insmeren van de huid met olie, striae kan voorkomen. Hiervoor kunt u gewoon babyolie gebruiken. Er zijn duurdere oliën in de handel die collageen bevatten. Collageen is het steunweefsel dat ook in de huid voorkomt. Deze oliën zijn waarschijnlijk niet effectiever dan babyolie omdat het collageen de diepere lagen van de huid niet kan bereiken.
  Eén keer per dag insmeren, bij voorkeur voor de nacht, van de bedreigde huiddelen is voldoende.
   
 16. Capoeirist

  Capoeirist Competitive Bodybuilder +15 jaar member

  Berichten:
  1.975
  Leuk Bevonden:
  0
  Geslacht:
  Man
  Karma:
  0
  Lengte:
  1m91
  Massa:
  117kg
  Vetpercentage:
  16%
  Een trucje wat wel degelijk helpt is vitamine E olie.. die is heel dik en plakkerig.

  Ik heb er zelf ook last van, en niet zo'n beetje ook. Zit helemaal onder in mijn oksels, stukje borst, en tussen mijn benen heeeeel erg.

  De olie werkt wel. Maar ik heb de hoop opgegeven.. als ik aan het groeien ben smeer ik.. en anders niet..

  En sommige verbleken bij me..sommige ook niet omdat ik weer vooruit gang aan het boeken ben.
   
 17. bodybuilder0102

  bodybuilder0102 Advanced Bodybuilder +15 jaar member

  Berichten:
  1.134
  Leuk Bevonden:
  0
  Geslacht:
  Man
  Karma:
  0
  als je searched op striae dan vind je enkele topics erover.

  o.a. dat er lastertherapien voor zijn en enkele
  wondermiddeltjes om het te voorkomen niet te genezen
   
 18. Ryu

  Ryu MMA Fighter Elite Member +15 jaar member Foto Contest Winner

  Berichten:
  13.577
  Leuk Bevonden:
  100
  Geslacht:
  Man
  Karma:
  0
  Lengte:
  1m77
  Massa:
  82kg
  Vetpercentage:
  7%
  Ja had op de buis gezien dat zo chick het met zo operatie liet weg halen . Je zag helemaal niks meer! dus als je het ooit nog eens weg wil laten halen is het dus wel mogelijk
   
 19. Capoeirist

  Capoeirist Competitive Bodybuilder +15 jaar member

  Berichten:
  1.975
  Leuk Bevonden:
  0
  Geslacht:
  Man
  Karma:
  0
  Lengte:
  1m91
  Massa:
  117kg
  Vetpercentage:
  16%
  Heb hier nagevraagd ooit en toen vroeg ie (arts) wat ik erger vond, deze streepjes of littekens van de hechtingen.
   
 20. bodybuilder0102

  bodybuilder0102 Advanced Bodybuilder +15 jaar member

  Berichten:
  1.134
  Leuk Bevonden:
  0
  Geslacht:
  Man
  Karma:
  0
  idd operatie heeft geen nut
  maar er zijn wel lasertherapien die de kleuren doen vervagen door ze te camoufleren
   

Deel Deze Pagina

 1. Deze website gebruikt cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, uw ervaring aan te passen en u ingelogd te houden als u zich registreert.
  Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.
  Ontzet Notitie