- Lid sinds
- 12 aug 2013
- Berichten
- 31
- Waardering
- 0
- Lengte
- 1m81
- Massa
- 75kg
- Vetpercentage
- 11%
Yo mensen
Heb vandaag een beetje staan kloten id keuken op zoek naar een low carb/high protein reep, voor mij en een vriend die een low carb dieet volgt. Moet zeggen dat ze erg lekker zijn en goed vullen. Recept is voor 10 stuks.
Wat je nodig hebt:
100 gr pindakaas (ik had met stukjes noot)
100 gr (low carb) hazelnootpasta/speculoos, ik had speculoos van het merk cereal, gekocht bij de jumbo)
50 gr roomboter
Twee eiwitten
250 gr pinda's
150 gr whey, kan je mee varieren. Ik had banaan, klinkt vreemd maar paste er best lekker in
80 gr melk-hazelnootchocolade gezoet met stevia
30 gr havermout
100 gr Atkins crunchy muesli
Gooi de pindakaas, boter en speculoos/hazelnootpasta in een grote kom en gooi het zo'n 30 sec in de magnetron om het zacht te maken. Meng het tot een geheel. Gooi de twee eiwitten in een andere kom en klop deze met een elektrische klopper voor een aantal minuten, tot het echt een dikke soort slagroom wordt. Gooi alles behalve de chocolade bij het pindakaasmengsel. Blijf mengen tot het een stevig soort deeg word. Als het niet goed mengt kan je het even in de magnetron zetten (heb ik gedaan), daarna kan je het echt goed mengen. Doe een plastic vel in een platte bak en smeer hier het deeg op uit. Maak het plat met de onderkant van een lepel. Gooi de chocolade in een magnetron en smeer het er met een lepel overheen. Snij met een mesje de vorm van de repen, ik deed 10 stuks. Half uurtje in de vriezer en klaar is kees. Tip: bewaar d koelkast, anders kunnen ze smelten. Eetsmakelijk!
Heb vandaag een beetje staan kloten id keuken op zoek naar een low carb/high protein reep, voor mij en een vriend die een low carb dieet volgt. Moet zeggen dat ze erg lekker zijn en goed vullen. Recept is voor 10 stuks.
Wat je nodig hebt:
100 gr pindakaas (ik had met stukjes noot)
100 gr (low carb) hazelnootpasta/speculoos, ik had speculoos van het merk cereal, gekocht bij de jumbo)
50 gr roomboter
Twee eiwitten
250 gr pinda's
150 gr whey, kan je mee varieren. Ik had banaan, klinkt vreemd maar paste er best lekker in
80 gr melk-hazelnootchocolade gezoet met stevia
30 gr havermout
100 gr Atkins crunchy muesli
Gooi de pindakaas, boter en speculoos/hazelnootpasta in een grote kom en gooi het zo'n 30 sec in de magnetron om het zacht te maken. Meng het tot een geheel. Gooi de twee eiwitten in een andere kom en klop deze met een elektrische klopper voor een aantal minuten, tot het echt een dikke soort slagroom wordt. Gooi alles behalve de chocolade bij het pindakaasmengsel. Blijf mengen tot het een stevig soort deeg word. Als het niet goed mengt kan je het even in de magnetron zetten (heb ik gedaan), daarna kan je het echt goed mengen. Doe een plastic vel in een platte bak en smeer hier het deeg op uit. Maak het plat met de onderkant van een lepel. Gooi de chocolade in een magnetron en smeer het er met een lepel overheen. Snij met een mesje de vorm van de repen, ik deed 10 stuks. Half uurtje in de vriezer en klaar is kees. Tip: bewaar d koelkast, anders kunnen ze smelten. Eetsmakelijk!