AndroidHealthClinic

Maaltijden voor Muscle deel 2: Zalm/Koolvis recepten! - A pinda's point of view

Bezoekers in dit topic

Ryu

MMA Fighter
Elite Member
Foto Contest
20 jaar lid
Lid geworden
6 apr 2003
Berichten
13.575
Waardering
103
Lengte
1m77
Massa
82kg
Vetpercentage
7%
Welke bodybuilder kent het nou niet? Elke dag weer koken voor 7 maaltijden en over straat met de oh zo mooie diepvriestas die onderhand een deel van je testament geworden is. Iedereen die serieus sport weet hoeveel tijd het koken en voorbereiden van je maaltijden in beslag neemt op je al zo drukke dag.
Naast kip,rund en eieren is vis ook een belangrijke bron van eiwitten en omega vetzuren voor de serieuze sporter. De verschillende soorten vis maken het ideaal om toch genoeg eiwitten binnen te krijgen, maar met erg veel variatie in tegenstelling tot rund en kipvlees.

In dit artikel zal ik laten zien hoe makkelijk het is om verschillende soorten vis zo lekker mogelijk klaar te maken. In dit artikel zal ik de zalm en koolvis recepten bespreken.

Ahum.. even de weer kookmuts opzetten.

Oké, Welkom bij Ryu’s Kookmiddagje ! We beginnen eerst met eigenlijk de nummer 1 vis voor de serieuze sporter,namelijk de Zalm! Deze vette vis soort is een goede bron van eiwitten gecombineerd met grote aantallen omega vetzuren. Kortom, de perfecte massabouwer.


Zalm Recepten :

[Afbeelding niet meer beschikbaar]

Recept 1: Zalm met rijst+knoflook

Ingredienten:
250 gr. zilvervliesrijst
2 eetlepels olijfolie
2 uien kleingesneden
1 uitgeperst teentje knoflook
1 eetlepel kerrie
2 blikjes zalm van 220 gr.(kan ook met gerookte zalm van de Aldi)
50 gram rozijnen
5 eetlepels tomatenpuree
1 theelepel sambaloelek
zout.

Bereiding:

Kook de rijst volgens de gebruikelijke methode gaar.
Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de uien en de knoflook 3 min.
Voeg de kerrie toe en laat deze 2 min. meefruiten.
Laat de zalm uitlekken (of snijd de zalm in kleine stukjes) en verwijder de graten en de vellen.
Verdeel de zalm met een vork in kleine stukjes.
roer het uien-knoflook-kerriemengsel,de zalm,de rozijnen,de tomatenpuree,de sambal
en wat zout door de rijst.
Laat het gerecht op een laag vuur door en door warm worden en
serveer het met een frisse salade als je wil voor de smaak en afwisseling. De tomatenpuree is makkelijk zelf te maken van verse tomaten, mocht je in de wedstrijdvoorbereiding te zitten en je natrium/calorieën zo laag mogelijk wil houden.

Recept 2: Zalm en Pasta

Benodigdheden:
Ui, gesnipperd
1 flinke teen knoflook
Kappertjes
1 of 2 blikjes tomatenpuree
Water
1 of 1.5 ons gerookte zalm per persoon
1 pakje Monchou
Italiaanse kruiden
Witte wijn ( Werkt diuretisch )
Zout
Volkoren Pasta.

Bereiding:

Fruit de uitjes met de knoflook zachtjes tot ze glazig zijn. Voeg dan de
tomatenpuree toe en laat dit even bakken.
( Ook hier kan je de puree zelf maken met verse tomaten )
Voeg wat water toe zodat het een saus wordt.
Voeg dan de zalmsnippers toe en roer het goed om.
Daarna de Monchou in brokken in de pan erbij doen en dit laten smelten.
Snufje zout en scheut witte wijn, kappertjes en Italiaanse kruiden erbij en
nog even goed doorverwarmen. Indien de saus te dik is nog wat vocht
toevoegen (water of witte wijn).

Ondertussen de volkorenpasta volgens aanwijzingen verpakking koken.

Recept 3: Zalm met roerbakgroenten

Ingrediënten voor 2 personen:
250 gram zalm
150 gram zilvervliesrijst
300 gram groente: o.a. ui, prei, paprika, witte kool
zakje kerriesaus

Bereiding:

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing
kook ondertussen de zalm gaar en roerbak de groente
maak de kerriesaus klaar, voeg eventueel naar smaak extra kerrie toe
als de groente klaar is, de saus en de zalm in stukjes gesneden eraan toevoegen
het geheel goed doorroeren en met de rijst serveren. ( Kerrie moet je van houden, als je voor de oosterse smaak wil gaan is het perfect! )



Recept 4: Gegrilde Zalm op de Japanse manier ( Werkt goed als je moet koken voor je date! )

Benodigheden:
5 cm verse gemberwortel
3 el Kikkomansaus*
1 el Mirin**
3 lenteuitjes (fijngehakt)
3 tl suiker
4 st zalmfilets (à 150 gr)
1 tl Vetzin

Bereiding:

Het kost een flinke tijd om deze klaar te maken, maar je zal zeker blij zijn met het resultaat en is geweldig leuk om samen te doen.Rasp de gember, knijp al het sap eruit (of snij de gember in kleine stukjes en pers met de knoflook pers het sap eruit)
Meng het gembersap, Kikkomansaus, Mirin, suiker en vetzin in een kommetje.
Roer tot de suiker is opgelost, voeg de lente ui toe.
Leg de zalmfilets in een schaaltje, voeg de marinade toe en laat de vis marineren (15 min. tot 4 uur).
Laat de zalmfilets uitlekken en vang de marinade op.
Leg de zalmfilets op aluminiumfolie op een rooster.
Rooster de vis 3 tot 10 min. aan beide zijden. (kan ook op de barbecue!)
Doe de marinade in een steelpannetjes en laat het op hoog vuur ca. 2 min. inkoken.
Schep de marinade over de zalmfilets garneer met ingelegde gember en komkommerschijfjes.

Lekker met gekookte rijst.
en Groentensalade.

Groentensalade

Benodigdheden:
250 gr. broccoli
½ blikje baby maiskolfjes
100 gr. peultjes
1 rode paprika
3 lente uitjes
basilicumblaadjes (gesneden)
3 tl geraspte limoenschil
3 el limoensap
2 el palmsuiker/guala djawa
4 el zoete chilisaus
3 el vissaus
1 stukje sereh (alleen het wit)
stukje gember

Bereiding:

Snij de gember, lente uitjes en sereh heel fijn, de broccoli in kleine roosjes en de paprika in reepjes.
Breek de uiteinden van de peultjes. Breng een grote pan water aan de kook. Kook de broccoli, peultjes en paprika 2 minuten. Giet af en dompel de groenten in koud water. Meng de chilisaus, palmsuiker,gember, vissaus, sereh, limoensap en schil in een kommetje. Leg de groenten in een schaal, giet de saus eroverheen en schep alles voorzichtig om. Bestrooien met de basilicum.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
*kikkomansaus is een soort Ketjap en je kunt het bij Albert Heijn kopen.

**Mirin is een vrij zoete, subtiel smakende rijstwijn voor gebruik in de (Japanse) keuken. Mirin wordt dus niet gedronken, maar gebruikt om gekookte of gegrillde gerechten zoet op smaak te brengen of om ze een glanslaagje te geven. Verwar Mirin niet met Saké, de Japanse rijstwijn die voornamelijk bij Japanse gerechten wordt gedronken. Mirin kunt u kopen in Japanse winkeltjes en bij de toko.


Dit recept is mede mogelijk gemaakt door Dhr. Verhoeven.

Recept 5 : Zalmmoot uit de oven

ingrediënten voor 4 personen

4 diepvries zalmmoten a 125 gram
0.2 l slagroom
versgemalen peper, zout, dille
100 gram verse noorse garnalen
2 doosjes vissaus voor schelpdieren van Versteeg
(worden per 3 verkocht)

bereiding:

Oven voorverwarmen op 200 graden.
Ontdooide zalmmoten droogdeppen met keukenpapier
Peper en zout en dille er over strooien en in vuurvaste schaal leggen
en slagroom er over gieten.
In totaal 20 minuten in de oven. Na 10 minuten keren.
Zalm uit schaal nemen en in alu folie warm houden.
Slagroom op laag vuur samen met vissaus verwarmen en op het
laatst garnalen er bij doen.
zalm op bord leggen en saus er over heen



Koolvisfilet recepten

[Afbeelding niet meer beschikbaar]

Recept 1: Gebakken koolvis met zoetzure tomatensaus

Pel en snipper de teentjes knoflook. Spoel de koolvisfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Bestrooi de visfilets vlak voordat u ze bakt met de bloem, wat zout en een snufje peper. Verhit de boter met de olijfolie in een ruime koekenpan. Bak de koolvisfilets in het hete vet bruin en gaar (ca. 10 minuten, afhankelijk van de dikte van de stukken vis). Voeg de zilveruitjes en de knoflook toe en bak ze 1 minuut mee.

Neem de stukken vis uit de pan en houd ze even warm. Voeg de curryketchup, 3 eetlepels water en de koriander of de bieslook aan de zilveruitjes in de pan toe en roer alles goed door elkaar. Schep de saus over de vis.

Lekker met maïskorrels en aardappelkroketjes

Recept 2: Mexicaanse koolvis met rode bonen

Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Pel de uien. Snipper een halve ui heel fijn en snijd de rest van de ui in dunne partjes. Meng de blokjes tomaat in een schaaltje met de fijngesnipperde ui, 1 eetlepel limoensap en koriander. Voeg zout en peper naar smaak toe. Laat de salsa minstens 10 minuten staan.

Verkruimel de tortillachips heel fijn in de keukenmachine of in een plastic zak met een deegroller of fles. Wrijf de stukken koolvis in met limoensap. Wentel ze eerst door het ei en daarna door de verkruimelde chips. Druk de tortillachips goed aan.

Verhit 3 eetlepels olie in een koekenpan en bak de koolvis op matig hoog vuur in 8-10 minuten knapperig bruin en gaar, keer ze halverwege voorzichtig.

Verhit 1 eetlepel olie in een wok en roerbak de ui en paprika 2-3 minuten. Schep de rode bonen erdoor en warm ze al omscheppend nog enkele minuten zachtjes door. Leg de koolvis op vier borden en schep de rode bonen ernaast. Serveer de salsa erbij.
Lekker met rijst en komkommer.

Vervang de koolvis eens door kabeljauw.
Ook fijn verkruimelde gewone chips of cornflakes zijn geschikt voor het paneren van vis.

Recept 3: Koolvis in folie.

Ingrediënten :

400g koolvis
2 tomaten
tijm
peper
zout
4 velletjes aluminiumfolie

Bereidingswijze :

Ontvel de tomaten en snijd ze in plakjes. Verdeel de koolvis in vier stukken. Leg op elk velletje aluminiumfolie een stuk koolvis, verdeel de plakjes tomaat erover en bestrooi het met tijn, peper en zout. Vouw het folie dicht en leg de pakketjes 25 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. Lekker met aardappelpuree en worteltjes.




Niet elke maaltijd is bedoeld voor strakke dieet schema's , maar wel perfect voor de bulk of junkdagen. Veel kookplezier en als jullie vragen hebben kan je ze natuurlijk gerust weer hier vragen!

Eet Smakelijk!


Pinda
 
Als aanvulling nog een paar receptjes:

[Link niet meer beschikbaar]
 
als je nou goed kunt ppen trouw ik met je :heart:
 
never say never ;) maar genoeg offtopic :)
 
Back
Naar boven