- Lid geworden
- 1 mrt 2003
- Berichten
- 7.925
- Waardering
- 1
Hoe denken de mensen over magnetronmaaltjden.
en met name over stoommaaltijden van de AH.
heb net een maroikkaanse kipschotel met coescous en groente (omdat ze geen meervalmenu hadden ) naar binne gewertk.
behoorlijk gezond en vrij weinig calorien, zon 350.
voldoende eiwitten en goede kh en vetten.
nadeel is echter de prijs die varieert van 4 a 6 euro. maar vandaag waren ze in de aanbieding, vandaar.
maar hoe denke jullie over magnetronmaaltijden. en dan niet die suikerhoudende en vol met conserveermiddelen bestaande zooi maar de gezondere varianten?
hier ook een artikel betreffende magnetron maaltijden
bron: http://www.xs4all.nl/~evloenen/Snacks.htm
en met name over stoommaaltijden van de AH.
heb net een maroikkaanse kipschotel met coescous en groente (omdat ze geen meervalmenu hadden ) naar binne gewertk.
behoorlijk gezond en vrij weinig calorien, zon 350.
voldoende eiwitten en goede kh en vetten.
nadeel is echter de prijs die varieert van 4 a 6 euro. maar vandaag waren ze in de aanbieding, vandaar.
maar hoe denke jullie over magnetronmaaltijden. en dan niet die suikerhoudende en vol met conserveermiddelen bestaande zooi maar de gezondere varianten?
Door de speciale stoomtechniek blijven smaken en vitamines zoveel mogelijk behouden. Een groot aantal heeft onlangs door Het Voedingscentrum het predikaat "past in een gezond voedingspatroon" gekregen. Snel, gezond en lekker dus. U kunt ze met een gerust hart op tafel zetten
hier ook een artikel betreffende magnetron maaltijden
Nieuwe verpakking en ander recept leveren lekkere snacks voor in de magnetron.
De magnetron biedt de producent en de supermarkt de mogelijkheid extra snacks en gemaksvoedsel aan te bieden. Dan is het wel nodig dat de producent de receptuur aanpast en een verpakkingstechnische oplossingen verzint. Dan pakt de consument sneller een snack voor tussendoor.
In de Verenigde Staten is het heel gebruikelijk om magnetronsnacks te eten. Van alles is als snack uit de magnetron te halen. Frites, popcorn, hamburgers en pizza's zijn daarvoor in speciaal magnetronfolie gewikkeld. In Nederland is de magnetronfrites van McCain nooit een succes geworden, mede door de flauwe smaak en hoge prijs. Mora kreeg het wel voor elkaar. In de zomer van '97 kwam die met een magnetronversie van de gevulde pistolets. Om de broodjes heen deed Mora magnetronfolie, een transwrapverpakking. Het is gemaakt van gemetalliseerde heat-sealable polyester (PET) geleverd door LPF Flexible Packaging. Dit folie zorgt ervoor dat de microgolfenergie deels wordt geabsorbeerd en deels wordt doorgegeven.
Ook VSM Frozen Foods heeft magnetronsnacks ontwikkeld. Het bedrijf heeft diverse tussendoortjes op de markt gebracht die te koop zijn bij tankstations en supermarkten. De producten kunnen zo vanuit de diepvries de magnetron in. De automobilist kan de snack daarna direct uit de verpakking eten. Het tussendoortje zit in een lekdicht bakje dat dicht zit via een gevouwen hoek uit een stuk. Een kunststof coating voorkomt dat vet en vocht in het karton dringt.
Bakker Lekkerkerk biedt gehaktballetjes aan in een polypropyleenschaaltje dat in twee minuten hapklaar uit de magnetron komt. De verpakking is dan nog steeds heel. Dat komt doordat het bedrijf gebruik maakt van speciaal folie dat bij een relatief lage temperatuur verwerkbaar is.
Albert Heijn kwam in oktober met een nieuw convenience-concept: koken & stomen. Verse onbereide groente, pasta, vis, vlees met wat saus zitten in een doorzichtig ovalen schaaltje. Dit geheel kan zo de magnetron in, in twee minuten gaargestoomd in het eigen vocht. De smaak en de voedingswaarde blijven behouden. AH combineert snelheid, versheid, minimale bereiding en smaakbehoud. Dat is mogelijk door een drukventiel in het bovenfolie dat het teveel aan opgebouwde druk als stoom laat ontsnappen. Deze sluiting komt van Ultrapak in Dronten.
bron: http://www.xs4all.nl/~evloenen/Snacks.htm
Laatst bewerkt: