- Lid sinds
- 19 okt 2005
- Berichten
- 6.166
- Waardering
- 216
[Afbeelding niet meer beschikbaar]
De mangosteen is een harde vrucht, met in de harde bolster zacht wit vruchtvlees. De vrucht komt voor over de gehele wereld in de tropische gebieden. De Boeddhistische monniken uit Zuidoost Azië hielden precies bij op welke ziektes deze vrucht een positieve invloed uitoefende. In alle gebieden waar mangosteen groeit, kent de bevolking de goede heilzame werking. Maar vooral de huid van de vrucht wordt gebruikt als medicijn in Maleisië, Thailand, Indonesië, de Filippijnen, Australië, Centraal Amerika en Brazilië.
Mangosteen smaakt niet alleen erg lekker, het bevat vooral veel xanthones, natuurlijke anti-oxidanten, die genezen kunnen. Xanthones werken ontstekingsremmend.
Er zijn 200 soorten xanthones bekend in de wetenschap en de mangosteen heeft er meer dan 40. Ze helpen het lichaam om voedsel om te zetten in energie; ze helpen de darmen door een goede darmflora te bevorderen, waardoor het hele lichaam er profijt van heeft; en ze helpen om de aminozuren in het lichaam in evenwicht te houden. Dit alles maakt de mangosteen met zijn eeuwenoude bestaans geschiedenis van heilzame werking tot een echte genezer van het menselijk lichaam.
Mangosteen werkt mee als een anti-oxidant die de vrije radicalen probeert te onderscheppen voor deze hun verwoestende uitwerking op cellen kunnen krijgen. De vrucht kan de in laboratoria aangemaakte vitamine C en E geheel vervangen. Het slechte cholesterol wordt verlaagd, plaque in de aderen wordt voorkomen. Mangosteen gebruiken als voedingssupplement helpt het lichaam weer in balans te komen en samen met een gezonde voeding tot een gezonde stofwisseling te geraken, waarbij alle cellen gevoed en alle afvalstoffen uitgescheiden worden.
Wat is de mangosteen?
De mangosteen (Garcinia Mangostana) is een tropische vrucht die beschouwdwordt als een van de lekkerste vruchten ter wereld en heeft de mooie naam verdiend van ‘Queen of fruit'. De mangosteenboom groeit voornamelijk in Zuidoost Azië, in landen als Cambodja, China, Indonesië, Maleisië, Singapore, Taiwan en Thailand.
De vrucht bestaat uit de volgende segmenten:
De pericarp: een dikke donkerpaarse, zachte omhulsel dat de vruchtelementen omvat.
Het vruchtvlees: 4 tot 8 driehoekige elementen van wit, zacht vruchtvlees.V
anwege haar fantastische smaak is de mangosteen verheven tot een van de besten onder de tropische vruchten.
Als de mangosteen zoveel voordelen heeft, waarom hebben we er dan nog nooit van gehoord?
Iedereen die ooit, tijdens het oogstseizoen, in Zuidoost Azië gewoond of gereisd heeft weet dat het mangosteen heel geliefd is. De traditionele bevolking heeft de vrucht uitgeroepen tot de ‘koningin der vruchten'. Vanwege de groeiconditiesis de vrucht buiten Zuidoost Azië echter onbekend. Veel wetenschappers uit Azië en Australië hebben de vrucht bestudeerd,
Welke voordelen heeft de mangosteen op het immuunsysteem?
De schil van de vrucht bevat actieve chemische bestanddelen, bekend als Xanthonen. Deze stoffen, samen met de andere (polysacchariden) helpen hetimmuun systeem van het lichaam op de volgende manier:
-Antibacterieel: remt de groei van stafylokokken aureus (zowel de normale als de penicilline resistente) De polysacchariden in de pericarp stimuleren het immuunsysteem om bacteriën te doden.
-Antiviraal: Xanthonen bezitten antivirale eigenschappen. Een studie naar de Xanthonen uit de mangosteen was gericht op alfa en gamma mangosteen en de resultaten toonden aan dat deze Xanthonen een remmende werking hebbenop de groei van HIV-cellen. Als een virus zich niet kan vermeerderen, kan het andere cellen ook niet infecteren.
-Antischimmel: De Xanthonen uit de mangosteen zijn experimenteel getest op de 3 meest voorkomende schimmelsoorten en bleken een remmende werking op de groei te hebben.
Welke gezondheidsvoordelen heeft de mangosteen voor het darmstelsel?
De mangosteenvrucht wordt al eeuwenlang toegepast bij ziekten die te maken hebben met het spijsverteringsstelsel. Dysenterie en diarree zijn ontstekingsziekten van de dikke darm, in onze landen betekenen deze ziekten voornamelijk ongemak, maar in andere delen van de wereld kunnen deze aandoeningen dodelijk zijn.
Mensen in Zuidoost Azië gebruiken de mangosteen al eeuwenlang om diarree en dysenterie te bestrijden. De schil van de mangosteen bevat Xanthonen die ontstekingsremmend werken en daardoor de effecten van deze ziekte beperken. Het is interessant om op te merken dat hierdoor wetenschappers geïnteresseerd zijn geraakt om andere ontstekingsremmende effecten van Xanthonen voor het lichaam te onderzoeken.
Ik hoorde dat de vrucht mangosteen het "slechte cholesterol" verlaagt, is dat zo?
Er zijn twee types cholesterol gevonden in het lichaam, eigenlijk beter gezegd in het bloed:
1.
HDL ( high density lipoproteins) wordt beschouwd als een type cholesterol van het goede soort.
2.
LDL (low density lipoproteins) wordt als het slechte soort cholesterol beschouwd.
Als LDL, vermengd wordt met zuurstof in het bloed, koekt het als het ware aan in de vaten: er wordt een soort plaque gevormd: de aderverkalking. Onderzoeken hebben aangetoond dat Xanthonen uit de schil van de mangosteen de zuurstofbinding aan LDL remmen. Als de zuurstofvermenging niet plaats vindt, wordt er ook geen plaque gevormd! Er zijn ook een aantal bevindingen van gebruikers die vermelden dat er een verlaging van het LDLgehalte in het bloed was aangetoond.
Kunnen we de mangosteenboom hier zelf kweken?
Nee, de mangosteenboom groeit absoluut niet buiten de tropen. Dit is zonder resultaat door de eeuwen heen diverse malen geprobeerd. De mangosteenvrucht is niet verwant aan de mango. De mango kan buiten de tropen groeien, maar de mangosteen niet.
Werkt mangosteen bij acne?
Acne is een voornamelijk een probleem van een ontsteking in combinatie met ophoping van Keratinine in de poriën.
In Azië wordt de mangosteen verwerkt tot een smeerseltje hiervoor.
Het zou zowel antiontsteking als antibacterieel werken. Men kan het proberen met mangosteensap, 3 x per dag 10 ml drinken, en lokaal een beetje sap deppen op de plekken lijkt mij geen kwaad te kunnen, het remt zeker de ontstekingen. Test het uit op een klein plekje.
Welk deel van de vrucht wordt gebruikt voor medicinale doeleinden?
De mangosteenvrucht bestaat uit de 3 volgende componenten:
de pericarp (schil), zaden en het vruchtvlees.
Xanthonen en de polysacchariden (de medicinale ingrediënten) zitten geconcentreerd in de pericarp van de mangosteenvrucht.
Xanthonen en de polysacchariden zitten ook in het vruchtvlees, maar in veel kleinere concentraties. Daarom is de schil een heel belangrijk onderdeel voorde bereiding.
Wat zijn Xanthonen?
Xanthonen zijn een soort van voedingsstoffen die in planten voorkomen, ook wel‘phytonutrients' genoemd. In talrijke wetenschappelijke studies is aangetoond dat Xanthonen een fantastische voedingswaarde bevatten. Ze bezitten sterke antioxidante activiteit en maken vrije radicalen onschadelijk in het lichaam en versterken het immuunsysteem. Hoewel Xanthonen in kleine hoeveelhedenvoorkomen in de natuur worden ze geconcentreerd gevonden in de pericarp van de mangosteen. Er zijn meer dan 20 bekende vormen van Xanthonen die voorkomen in de pericarp. De twee die het breedst bestudeerd zijn, zijn de Alfa Mangosteen en Gamma Mangosteen .
De pericarp of de schil van de mangosteen bestaat vooral uit vezels. Vezels worden over het algemeen gewoon door het spijsverteringskanaal afgevoerd. Als de meeste Xanthonen gevonden worden in de vezelachtige schil van de mangosteen en de Xango™ drank bestaat enkel uit puree, hoe kan het dan dat het lichaam z'n geneeskrachtige eigenschappen absorbeert?
De Xanthonen die bestudeerd zijn werden uit de pericarp gehaald in een proces wat enigszins analoog is aan spijsvertering. Om de actieve substanties beschikbaar te maken voor absorptie in het lichaam op de meest eenvoudige manier, wordt het fruit tot pulp gemaakt en doen de spijsverteringsenzymen hun werk om de voedingsstoffen dwars door de darmwand te laten gaan naar het bloed. Het menselijk lichaam heeft geen probleem met het absorberen van de voedingsstoffen van de pericarp. In feite is het proces identiek aan wat er gebeurd met de groenten die je eet die ook voor meer dan 80% uit vezels bestaan.
Is er enig resultaat bekend van het gebruik van de mangosteen bij multiple sclerose? (MS)
Dr. . Nakahata, een Japanse onderzoeker, heeft onderzoek gedaan naar ontstekingenin hersencelpreparaties (ontsteking van hersenweefsel speelt een grote rol in het ziektebeeld MS) en is ervan overtuigd dat de vrucht een gunstige invloed heeft bij MS.
Ik heb gelezen dat mangosteensap in sommige gevallen kan helpen bij diabetes? Is dat bij de insulineafhankelijke of bij het andere type?
Het mangosteensap kan werken bij insuline resistentie en daarom helpen bij type 2 diabetes of zij nu afhankelijk zijn van insuline of tabletten of beide. Kijkuit voor lage bloedsuiker reacties wanneer je sulfonylurea pillen gebruikt. Het zou kunnen zijn dat de dosering verlaagd dient te worden. Overleg met je arts.
Als Xanthonen zo krachtig zijn, waarom kennen we ze dan niet?
De mensen uit Zuidoost Azië zijn erg bekend met de geprezen mangosteenvrucht en Aziatische natuurgenezers hebben lang gebruik gemaakt van de pericarp. De mangosteenvrucht is echter nooit geïntroduceerd in de westerse wereld en veel van de wetenschap achter Xanthonen is voornamelijk beschikbaar geweest voor demedische wereld tot voor kort. Veel van de klinische onderzoeken naar Xanthonen zijn uitgevoerd in universiteiten en laboratoria in Azië heen en hebben recentelijkde aandacht getrokken van westerse onderzoekers.
Wat is de werkende kracht van Xanthonen?
Volgens onderzoek zijn de meeste Xanthonen geconcentreerd in de pericarp (schil) van de mangosteen vrucht. De meerderheid van klinische onderzoeken naar Xanthonen specificeren dat de Xanthonen die gebruikt werden van de mangosteenpericarp waren.
Krijg ik Xanthonen binnen met mijn dagelijkse voeding?
Nee. De Xanthoon familie van phytonutrients wordt gevonden in kleine hoeveelhedenin bepaalde vruchten en groenten, de schil van de mangosteen is echter de voornaamste bron waar deze voedingsstoffen in geconcentreerde hoeveelheden gevonden worden. De meeste wetenschappelijke onderzoeken noemen de mangosteenschil als de voornaamste bron van Xanthonen.
Zit de wereld nou echt te wachten op een nieuw voedingssupplement?
Absoluut! De wetenschap van voedingssupplementen is nog erg jong. Er worden steeds nieuwe onderzoeken gepubliceerd wat ons leidt naar betere oplossingen voor de gezondheidsproblemen van vandaag de dag. Door wetenschappelijk onderzoek wordt steeds meer bekend over Xanthonen en hun ongelooflijke voordelen voor het menselijk lichaam en hun vermogen om een brede variëteit wat betreft gezondheid te ondersteunen.
Elke industrie van auto's tot computers creëren constant betere manieren om hun producten te verbeteren. Xanthonen vertegenwoordigen het meest recenteaanbod van de voedingsindustrie.de. Behalve een geweldige antioxidant zijn Xanthonen ook een soort multifunctionele phytonutrients.
Wat zijn onderzochte voordelenvan Xanthonen?
Onderzoeken hebben aangetoond dat Xanthonen het vermogen hebben om een positieve werking te hebben op de volgende gebieden:
*
Cholesterol problemen
*
Ontstekingen/pijnreacties
*
Huidaandoeningen
*
Microbiologisch evenwicht
*
Antiallergische ondersteuning
*
Verbetering van het immuunsysteem
Wat maakt Xanthonen uit de mangosteen nu zo speciaal?
Wat zo bijzonder is aan de mangosteen (die trouwens niets te maken heeft met de mango) is dat hij nooit gebruikt is voor z'n veelvuldige gezondheidsvoordelen innoord Amerika of Europa ondanks zijn geschiedenis en populariteit alsvolksgeneesmiddel in Azië en Zuid-Amerika. Tot voor kort is het een van de best bewaarde geheimen van de natuur geweest.
Eeuwenlang hebben locale artsen van India, China, Maleisië, Thailand de Filippijnenen Vietnam de mangosteen gebruikt voor zijn geneeskrachtige werking. De laatste 150 jaar is de plant geëxporteerd naar Afrika, het Caribische gebied, Australië enZuid-Amerika waar zowel artsen als onderzoekers de helende en beschermendeeigenschappen onderzocht en toegepast hebben.
Wat zijn de gezondheidsvoordelen om demangosteen te gebruiken?
Hoewel de meeste mensen de voordelen van de antioxidanten vitamine C en E weten, zijn veel minder mensen zich bewust van de ongelooflijk sterke antioxidantkracht van Xanthonen. Xanthonen zijn de natuurlijke chemische substanties die onlangs hoog geprezen werden door talrijke wetenschappers en onderzoekers. Xanthonen zijn onderzocht op hun genezende potentieel, daar zij een aantal farmaceutische eigenschappen bezitten. In 2000 wijst een farmaceutische studie van een Europese universiteit op de volgende farmaceutische eigenschappen:
*
Ondersteunt microbiologisch evenwicht
*
Behoudt immuunsysteem gezond
*
Bevordert flexibiliteit van gewrichten
*
Biedt positieve mentale ondersteuning
De mangosteen is een harde vrucht, met in de harde bolster zacht wit vruchtvlees. De vrucht komt voor over de gehele wereld in de tropische gebieden. De Boeddhistische monniken uit Zuidoost Azië hielden precies bij op welke ziektes deze vrucht een positieve invloed uitoefende. In alle gebieden waar mangosteen groeit, kent de bevolking de goede heilzame werking. Maar vooral de huid van de vrucht wordt gebruikt als medicijn in Maleisië, Thailand, Indonesië, de Filippijnen, Australië, Centraal Amerika en Brazilië.
Mangosteen smaakt niet alleen erg lekker, het bevat vooral veel xanthones, natuurlijke anti-oxidanten, die genezen kunnen. Xanthones werken ontstekingsremmend.
Er zijn 200 soorten xanthones bekend in de wetenschap en de mangosteen heeft er meer dan 40. Ze helpen het lichaam om voedsel om te zetten in energie; ze helpen de darmen door een goede darmflora te bevorderen, waardoor het hele lichaam er profijt van heeft; en ze helpen om de aminozuren in het lichaam in evenwicht te houden. Dit alles maakt de mangosteen met zijn eeuwenoude bestaans geschiedenis van heilzame werking tot een echte genezer van het menselijk lichaam.
Mangosteen werkt mee als een anti-oxidant die de vrije radicalen probeert te onderscheppen voor deze hun verwoestende uitwerking op cellen kunnen krijgen. De vrucht kan de in laboratoria aangemaakte vitamine C en E geheel vervangen. Het slechte cholesterol wordt verlaagd, plaque in de aderen wordt voorkomen. Mangosteen gebruiken als voedingssupplement helpt het lichaam weer in balans te komen en samen met een gezonde voeding tot een gezonde stofwisseling te geraken, waarbij alle cellen gevoed en alle afvalstoffen uitgescheiden worden.
Wat is de mangosteen?
De mangosteen (Garcinia Mangostana) is een tropische vrucht die beschouwdwordt als een van de lekkerste vruchten ter wereld en heeft de mooie naam verdiend van ‘Queen of fruit'. De mangosteenboom groeit voornamelijk in Zuidoost Azië, in landen als Cambodja, China, Indonesië, Maleisië, Singapore, Taiwan en Thailand.
De vrucht bestaat uit de volgende segmenten:
De pericarp: een dikke donkerpaarse, zachte omhulsel dat de vruchtelementen omvat.
Het vruchtvlees: 4 tot 8 driehoekige elementen van wit, zacht vruchtvlees.V
anwege haar fantastische smaak is de mangosteen verheven tot een van de besten onder de tropische vruchten.
Als de mangosteen zoveel voordelen heeft, waarom hebben we er dan nog nooit van gehoord?
Iedereen die ooit, tijdens het oogstseizoen, in Zuidoost Azië gewoond of gereisd heeft weet dat het mangosteen heel geliefd is. De traditionele bevolking heeft de vrucht uitgeroepen tot de ‘koningin der vruchten'. Vanwege de groeiconditiesis de vrucht buiten Zuidoost Azië echter onbekend. Veel wetenschappers uit Azië en Australië hebben de vrucht bestudeerd,
Welke voordelen heeft de mangosteen op het immuunsysteem?
De schil van de vrucht bevat actieve chemische bestanddelen, bekend als Xanthonen. Deze stoffen, samen met de andere (polysacchariden) helpen hetimmuun systeem van het lichaam op de volgende manier:
-Antibacterieel: remt de groei van stafylokokken aureus (zowel de normale als de penicilline resistente) De polysacchariden in de pericarp stimuleren het immuunsysteem om bacteriën te doden.
-Antiviraal: Xanthonen bezitten antivirale eigenschappen. Een studie naar de Xanthonen uit de mangosteen was gericht op alfa en gamma mangosteen en de resultaten toonden aan dat deze Xanthonen een remmende werking hebbenop de groei van HIV-cellen. Als een virus zich niet kan vermeerderen, kan het andere cellen ook niet infecteren.
-Antischimmel: De Xanthonen uit de mangosteen zijn experimenteel getest op de 3 meest voorkomende schimmelsoorten en bleken een remmende werking op de groei te hebben.
Welke gezondheidsvoordelen heeft de mangosteen voor het darmstelsel?
De mangosteenvrucht wordt al eeuwenlang toegepast bij ziekten die te maken hebben met het spijsverteringsstelsel. Dysenterie en diarree zijn ontstekingsziekten van de dikke darm, in onze landen betekenen deze ziekten voornamelijk ongemak, maar in andere delen van de wereld kunnen deze aandoeningen dodelijk zijn.
Mensen in Zuidoost Azië gebruiken de mangosteen al eeuwenlang om diarree en dysenterie te bestrijden. De schil van de mangosteen bevat Xanthonen die ontstekingsremmend werken en daardoor de effecten van deze ziekte beperken. Het is interessant om op te merken dat hierdoor wetenschappers geïnteresseerd zijn geraakt om andere ontstekingsremmende effecten van Xanthonen voor het lichaam te onderzoeken.
Ik hoorde dat de vrucht mangosteen het "slechte cholesterol" verlaagt, is dat zo?
Er zijn twee types cholesterol gevonden in het lichaam, eigenlijk beter gezegd in het bloed:
1.
HDL ( high density lipoproteins) wordt beschouwd als een type cholesterol van het goede soort.
2.
LDL (low density lipoproteins) wordt als het slechte soort cholesterol beschouwd.
Als LDL, vermengd wordt met zuurstof in het bloed, koekt het als het ware aan in de vaten: er wordt een soort plaque gevormd: de aderverkalking. Onderzoeken hebben aangetoond dat Xanthonen uit de schil van de mangosteen de zuurstofbinding aan LDL remmen. Als de zuurstofvermenging niet plaats vindt, wordt er ook geen plaque gevormd! Er zijn ook een aantal bevindingen van gebruikers die vermelden dat er een verlaging van het LDLgehalte in het bloed was aangetoond.
Kunnen we de mangosteenboom hier zelf kweken?
Nee, de mangosteenboom groeit absoluut niet buiten de tropen. Dit is zonder resultaat door de eeuwen heen diverse malen geprobeerd. De mangosteenvrucht is niet verwant aan de mango. De mango kan buiten de tropen groeien, maar de mangosteen niet.
Werkt mangosteen bij acne?
Acne is een voornamelijk een probleem van een ontsteking in combinatie met ophoping van Keratinine in de poriën.
In Azië wordt de mangosteen verwerkt tot een smeerseltje hiervoor.
Het zou zowel antiontsteking als antibacterieel werken. Men kan het proberen met mangosteensap, 3 x per dag 10 ml drinken, en lokaal een beetje sap deppen op de plekken lijkt mij geen kwaad te kunnen, het remt zeker de ontstekingen. Test het uit op een klein plekje.
Welk deel van de vrucht wordt gebruikt voor medicinale doeleinden?
De mangosteenvrucht bestaat uit de 3 volgende componenten:
de pericarp (schil), zaden en het vruchtvlees.
Xanthonen en de polysacchariden (de medicinale ingrediënten) zitten geconcentreerd in de pericarp van de mangosteenvrucht.
Xanthonen en de polysacchariden zitten ook in het vruchtvlees, maar in veel kleinere concentraties. Daarom is de schil een heel belangrijk onderdeel voorde bereiding.
Wat zijn Xanthonen?
Xanthonen zijn een soort van voedingsstoffen die in planten voorkomen, ook wel‘phytonutrients' genoemd. In talrijke wetenschappelijke studies is aangetoond dat Xanthonen een fantastische voedingswaarde bevatten. Ze bezitten sterke antioxidante activiteit en maken vrije radicalen onschadelijk in het lichaam en versterken het immuunsysteem. Hoewel Xanthonen in kleine hoeveelhedenvoorkomen in de natuur worden ze geconcentreerd gevonden in de pericarp van de mangosteen. Er zijn meer dan 20 bekende vormen van Xanthonen die voorkomen in de pericarp. De twee die het breedst bestudeerd zijn, zijn de Alfa Mangosteen en Gamma Mangosteen .
De pericarp of de schil van de mangosteen bestaat vooral uit vezels. Vezels worden over het algemeen gewoon door het spijsverteringskanaal afgevoerd. Als de meeste Xanthonen gevonden worden in de vezelachtige schil van de mangosteen en de Xango™ drank bestaat enkel uit puree, hoe kan het dan dat het lichaam z'n geneeskrachtige eigenschappen absorbeert?
De Xanthonen die bestudeerd zijn werden uit de pericarp gehaald in een proces wat enigszins analoog is aan spijsvertering. Om de actieve substanties beschikbaar te maken voor absorptie in het lichaam op de meest eenvoudige manier, wordt het fruit tot pulp gemaakt en doen de spijsverteringsenzymen hun werk om de voedingsstoffen dwars door de darmwand te laten gaan naar het bloed. Het menselijk lichaam heeft geen probleem met het absorberen van de voedingsstoffen van de pericarp. In feite is het proces identiek aan wat er gebeurd met de groenten die je eet die ook voor meer dan 80% uit vezels bestaan.
Is er enig resultaat bekend van het gebruik van de mangosteen bij multiple sclerose? (MS)
Dr. . Nakahata, een Japanse onderzoeker, heeft onderzoek gedaan naar ontstekingenin hersencelpreparaties (ontsteking van hersenweefsel speelt een grote rol in het ziektebeeld MS) en is ervan overtuigd dat de vrucht een gunstige invloed heeft bij MS.
Ik heb gelezen dat mangosteensap in sommige gevallen kan helpen bij diabetes? Is dat bij de insulineafhankelijke of bij het andere type?
Het mangosteensap kan werken bij insuline resistentie en daarom helpen bij type 2 diabetes of zij nu afhankelijk zijn van insuline of tabletten of beide. Kijkuit voor lage bloedsuiker reacties wanneer je sulfonylurea pillen gebruikt. Het zou kunnen zijn dat de dosering verlaagd dient te worden. Overleg met je arts.
Als Xanthonen zo krachtig zijn, waarom kennen we ze dan niet?
De mensen uit Zuidoost Azië zijn erg bekend met de geprezen mangosteenvrucht en Aziatische natuurgenezers hebben lang gebruik gemaakt van de pericarp. De mangosteenvrucht is echter nooit geïntroduceerd in de westerse wereld en veel van de wetenschap achter Xanthonen is voornamelijk beschikbaar geweest voor demedische wereld tot voor kort. Veel van de klinische onderzoeken naar Xanthonen zijn uitgevoerd in universiteiten en laboratoria in Azië heen en hebben recentelijkde aandacht getrokken van westerse onderzoekers.
Wat is de werkende kracht van Xanthonen?
Volgens onderzoek zijn de meeste Xanthonen geconcentreerd in de pericarp (schil) van de mangosteen vrucht. De meerderheid van klinische onderzoeken naar Xanthonen specificeren dat de Xanthonen die gebruikt werden van de mangosteenpericarp waren.
Krijg ik Xanthonen binnen met mijn dagelijkse voeding?
Nee. De Xanthoon familie van phytonutrients wordt gevonden in kleine hoeveelhedenin bepaalde vruchten en groenten, de schil van de mangosteen is echter de voornaamste bron waar deze voedingsstoffen in geconcentreerde hoeveelheden gevonden worden. De meeste wetenschappelijke onderzoeken noemen de mangosteenschil als de voornaamste bron van Xanthonen.
Zit de wereld nou echt te wachten op een nieuw voedingssupplement?
Absoluut! De wetenschap van voedingssupplementen is nog erg jong. Er worden steeds nieuwe onderzoeken gepubliceerd wat ons leidt naar betere oplossingen voor de gezondheidsproblemen van vandaag de dag. Door wetenschappelijk onderzoek wordt steeds meer bekend over Xanthonen en hun ongelooflijke voordelen voor het menselijk lichaam en hun vermogen om een brede variëteit wat betreft gezondheid te ondersteunen.
Elke industrie van auto's tot computers creëren constant betere manieren om hun producten te verbeteren. Xanthonen vertegenwoordigen het meest recenteaanbod van de voedingsindustrie.de. Behalve een geweldige antioxidant zijn Xanthonen ook een soort multifunctionele phytonutrients.
Wat zijn onderzochte voordelenvan Xanthonen?
Onderzoeken hebben aangetoond dat Xanthonen het vermogen hebben om een positieve werking te hebben op de volgende gebieden:
*
Cholesterol problemen
*
Ontstekingen/pijnreacties
*
Huidaandoeningen
*
Microbiologisch evenwicht
*
Antiallergische ondersteuning
*
Verbetering van het immuunsysteem
Wat maakt Xanthonen uit de mangosteen nu zo speciaal?
Wat zo bijzonder is aan de mangosteen (die trouwens niets te maken heeft met de mango) is dat hij nooit gebruikt is voor z'n veelvuldige gezondheidsvoordelen innoord Amerika of Europa ondanks zijn geschiedenis en populariteit alsvolksgeneesmiddel in Azië en Zuid-Amerika. Tot voor kort is het een van de best bewaarde geheimen van de natuur geweest.
Eeuwenlang hebben locale artsen van India, China, Maleisië, Thailand de Filippijnenen Vietnam de mangosteen gebruikt voor zijn geneeskrachtige werking. De laatste 150 jaar is de plant geëxporteerd naar Afrika, het Caribische gebied, Australië enZuid-Amerika waar zowel artsen als onderzoekers de helende en beschermendeeigenschappen onderzocht en toegepast hebben.
Wat zijn de gezondheidsvoordelen om demangosteen te gebruiken?
Hoewel de meeste mensen de voordelen van de antioxidanten vitamine C en E weten, zijn veel minder mensen zich bewust van de ongelooflijk sterke antioxidantkracht van Xanthonen. Xanthonen zijn de natuurlijke chemische substanties die onlangs hoog geprezen werden door talrijke wetenschappers en onderzoekers. Xanthonen zijn onderzocht op hun genezende potentieel, daar zij een aantal farmaceutische eigenschappen bezitten. In 2000 wijst een farmaceutische studie van een Europese universiteit op de volgende farmaceutische eigenschappen:
*
Ondersteunt microbiologisch evenwicht
*
Behoudt immuunsysteem gezond
*
Bevordert flexibiliteit van gewrichten
*
Biedt positieve mentale ondersteuning