Fitness Seller

Nieuws McDonalds en Albert Heijn Stoppen nep kaas in hun producten! (1 bezoeker)

Bezoekers in dit topic

Die troep bij albert hein dat mozzarella wordt genoemd, is een klef bolletje dat in de verte smaakt naar mozzarella. Idem voor de olijven en parmezaanse kaas. Maar de meesten proeven toch het verschil niet, dus ach.

Smaken die ook in de verte naar mozzarella???:eek:
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Smaken die ook in de verte naar mozzarella???:eek:

Toen ik het opschreef dacht ik al dat ik zo'n opmerking zou krijgen.

De mozzarelle bij de supermarkt zijn geen bolletjes vet maar gewoon verkeerd gemaakt. Zo snel en goedkoop mogelijk en zij moeten lang houdbaar blijven.
 
De gemiddelde consument moet zich maar eens gaan verdiepen in wat hij eet.

Utopia blijft een prachtig mooi land... :(

In ieder geval; iemand die met de huidige voedingsprijzen écht voer verwacht binnen te krijgen heeft even een heel deftige realitycheck nodig. Mensen roepen dat het allemaal zo duur, duur, duur is, terwijl het feitelijk allemaal geen **** kost.
 
Pizza bodem vaak karton!!
 
Dus als ik jou een verrotte trabant met mercedes ster verkoop, jij 50.000 betaalt, maakt het jou dus niks uit? Toch? Je rijdt toch rond? kijk die paar defecten maakt niks uit, toch? dat je daarna je beklag bij me gaat doen: hey...who cares...jij heb je toch NOG niet dood gereden, dus dan is er toch niks aan de hand?

In jou beleving rijdt jij fijn rond in een mercedes....hij rijdt fijn, hij ruikt lekker naar nieuw (dankzij mijn cockpit spray spuitbus) dus ach...toch niks aan de hand?

:D
Dacht dat ik in mijn post wel duidelijk had gemaakt dat ik er niet zo over denk :(
 
Mensen roepen dat het allemaal zo duur, duur, duur is, terwijl het feitelijk allemaal geen **** kost.
Vraagje: ben jij onlangs wel eens naar de supermarkt geweest?

Nu liggen de prijzen in Nederland een stukje lager maar als je in enkele jaren een verdubbeling van de prijzen ziet voor bepaalde producten dan kan je dat toch moeilijk goedkoop blijven noemen. Grondstoffen zijn flink duurder geworden en dus ook onze voeding; dat voelen we heel goed aan de kassa.

Als producenten van voeding dan bovendien ook nog eens nep-producten gaan verkopen om de eigen winsten te verhogen (want daar draait het natuurlijk om) dan vind ik dat een regelrechte schande.
 
Vraagje: ben jij onlangs wel eens naar de supermarkt geweest?

Nu liggen de prijzen in Nederland een stukje lager maar als je in enkele jaren een verdubbeling van de prijzen ziet voor bepaalde producten dan kan je dat toch moeilijk goedkoop blijven noemen. Grondstoffen zijn flink duurder geworden en dus ook onze voeding; dat voelen we heel goed aan de kassa.

Als producenten van voeding dan bovendien ook nog eens nep-producten gaan verkopen om de eigen winsten te verhogen (want daar draait het natuurlijk om) dan vind ik dat een regelrechte schande.

I have to agree.
 
Net het programma trouwens gezien.... altijd weer leuk.
 
Persbericht
Lokeren, 28 augustus 2008

‘Nepkaas’ is gezond alternatief
Marktleider St. Paul uit Lokeren (B) pleit voor helderheid

Margarine, plantaardig alternatief

De commotie die is ontstaan rondom het gebruik van kaasalternatieven op plantaardige basis lijkt op de discussie over boter en margarine in de jaren dertig van de vorige eeuw. Margarine is immers ook een plantaardig alternatief voor boter. Margarine smaakt anders, is goedkoper dan boter, heeft nagenoeg dezelfde toepassingsmogelijkheden en het is gezonder.

Zo ook de kaasalternatieven die op pizza’s en in lasagne’s worden gebruikt. Het gebruik van plantaardige oliën in plaats van dierlijke vetten is beter voor de gezondheid. Bovendien is melkeiwit naast plantaardig vet het belangrijkste bestanddeel. Voor kaasalternatieven worden uitsluitend hoogwaardige ingrediënten gebruikt. ‘De consument koopt een eerlijk en gezond product, voor een veel lagere prijs dan kaas, bovendien hebben kaasalternatieven o.a. betere eigenschappen.’ aldus Dieter Kuijl, eigenaar van St Paul en producent van onder andere kaas en kaasalternatieven.

Duidelijker etiketteren

Vanwaar dan deze ophef? De heer Kuijl kan de bezwaren van de consumentenbond en de Keuringsdienst van Waarde begrijpen. ‘Waar het hier om gaat, is dat er niet op de verpakking staat dat er kaas èn een kaasalternatief op de pizza of in de lasagne zit. De kaas wordt met naam genoemd en alleen de ingrediënten van het kaasalternatief. Dat is geheel volgens de wetgeving, maar voor de consument is het blijkbaar nog niet duidelijk genoeg. Ik kan me daar wel wat bij voorstellen.’

Kans voor de branche

Kuijl ziet deze ophef als een kans. ‘Het is goed dat ons mooie product eens voor het voetlicht komt, hoewel ik het liever op een andere manier had gehad, uiteraard. Maar kaasalternatieven zijn perfecte producten, gezond en met vele toepassingen, die meer bekendheid moeten krijgen bij de consument. Als de etikettering duidelijker wordt voor de consument, kan hij ook een keuze maken: vandaag een pizza met kaas òf een mix met een kaasalternatief. Die bewuste keuze maakt hij met boter en margarine ook.’

De Belgische producent ziet hier een taak weggelegd voor de branche. ‘Door helder te communiceren, zowel via de verpakking als via voorlichting, geven we de consument de kans een weloverwogen keuze te maken. En zo hoort het ook.’

[Link niet meer beschikbaar]

En als je echte kaas wil kan je altijd nog je penis afschrapen :D

De voedingsindustrie die je nept, wat een nieuws toch ook. Er wordt niet eens een product verkocht als zijnde het origineel. Er is alleen weinig van het origineel te vinden in veel consumentenproducten. Ingredientenlijsten lezen en je ziet het gelijk.
 
geniaal programma inderdaad met die klootwijk.

Leuk ook dat jochie dat een stukje nep ... sorry imitatiekaas mag proeven. Mooie reactie (gespeeld of echt goor ?)
 
Ingredientenlijsten lezen en je ziet het gelijk.

Nou, dat schijnt dus tegen te vallen... er staat vaak niet op dat er nep- analoog- of imitatiekaas in zit, maar de betreffende onderdelen van die "kaas" worden dus genoemd, en als er toch al plantaardige olie, melkbestanddelen, en wat al niet in de rest zit valt het niet zo op.

Niet dat ik iets anders verwacht van al dat tokkie-voer ;)
 
Giant who cares.

Als het goed smaakt, eet ik het.. het zal me een rotzorg zijn of het echte kaas is of een stukje hardgeworden olie.
 
Nou, dat schijnt dus tegen te vallen... er staat vaak niet op dat er nep- analoog- of imitatiekaas in zit, maar de betreffende onderdelen van die "kaas" worden dus genoemd, en als er toch al plantaardige olie, melkbestanddelen, en wat al niet in de rest zit valt het niet zo op.

Niet dat ik iets anders verwacht van al dat tokkie-voer ;)

Er staat op de verpakking een percentage kaas en als je dan op zo'n pizza of op de lasagna veel meer kaas ziet liggen dan dat vanuit dat percentage valt af te leiden weet je dat je genept wordt. Natuurlijk hoef je percentages uitrekenen niet over te laten aan Mien uit de polder maar dat is dan hun probleem.

Bij de meeste supermarkten kan je ook verse pizza's kopen, met echte kaas. Het prijsverschil is meestal een factor 2 of 3. Voor € 2,50 een pizza kopen en dan nog klagen over wat er in zit, echt Nederlands. Zoals Jesaja zegt, als het maar smaakt.
 
Bij de meeste supermarkten kan je ook verse pizza's kopen, met echte kaas. Het prijsverschil is meestal een factor 2 of 3. Voor € 2,50 een pizza kopen en dan nog klagen over wat er in zit, echt Nederlands. Zoals Jesaja zegt, als het maar smaakt.

word.

En zoals ik al zei misschien is die "plantaardige olie-"kaas"" wel gezonder voor de gemiddelde Nederlander dan die "verzadigd-vet-kaas".
 
Ik vraag me toch serieus af wat er nog niet meer allemaal nep is van wat we eten?
Want dit is dan aan het licht gekomen,maar het zal het topje van de ijsberg zijn.

Ik denk weleens dat het gedrag van opgroeiende kinderen/jeugd en de kwaliteit van de voeding nauw met elkaar te maken hebben.
 
Er staat op de verpakking een percentage kaas en als je dan op zo'n pizza of op de lasagna veel meer kaas ziet liggen dan dat vanuit dat percentage valt af te leiden weet je dat je genept wordt. Natuurlijk hoef je percentages uitrekenen niet over te laten aan Mien uit de polder maar dat is dan hun probleem.

Bij de meeste supermarkten kan je ook verse pizza's kopen, met echte kaas. Het prijsverschil is meestal een factor 2 of 3. Voor € 2,50 een pizza kopen en dan nog klagen over wat er in zit, echt Nederlands. Zoals Jesaja zegt, als het maar smaakt.
Dat is de klant misleiden en normaalgezien is dat tegen de wet. Ik zie niet in waarom dat bij voeding anders zou zijn. Ik kan ook wel potten tomatensaus gaan maken en dan 1% tomaat erin doen en dit vermelden op de pot in piepkleine lettertjes zodat geen hond het leest. Vervolgens plak ik er een mooie etiket op vol met verse ronde tomaten en de saus maak ik rood met insectenbloed en verdik ik met varkensgelatine. Als de overheid daar niet tegen optreed is het einde straks zoek.

Kaas moet kaas blijven, vlees moet vlees blijven en groenten moeten groenten zijn. Als je dat als voedingsproducent niet kan respecteren dan heb je in die industrie niets te zoeken.

Oh en de ALDI verkoopt pizza's voor 1.5 euro mét echte kaas.
 
. Voor € 2,50 een pizza kopen en dan nog klagen over wat er in zit, echt Nederlands. Zoals Jesaja zegt, als het maar smaakt.

Het is inderdaad fantastisch dat je een pizza kan kopen voor 2.5 Euro. Ik bedoel, vroeger gingen mensen dood van de honger.

Nu verkoop je Audi S4 (no offense), omdat ie niet snel genoeg is. M'n punt, omdat alles zo goedkoop gemaakt kan worden, kunnen we meer tijd en geld aan dingen besteden, zoals bodybuilden, auto's, porno, noem maar op :)

Da's voorruitgang, maar goed, links wil toch liever alles delen, en lekker zeiken. togg... ik vind het ees super gaaf programma.
 
word.

En zoals ik al zei misschien is die "plantaardige olie-"kaas"" wel gezonder voor de gemiddelde Nederlander dan die "verzadigd-vet-kaas".

gehard vet? lijkt me dat dat vol transvetten zit en die zijn wel een pak slechter dan verzadigd vet
 
Back
Naar boven