MuscleMeat

Meet review Belgisch Kampioenschap VGPF-IPF

Bezoekers in dit topic

Deejay_Spike

Freaky Bodybuilder
15 jaar lid
Lid sinds
24 okt 2002
Berichten
6.329
Waardering
26
Vooravond :

had wat moeite om in slaap te vallen, maar ik ben het niet meer gewoon om vroeg in mijn bed te kruipen. afijn, heb toch goed geslapen.

Ochtend :

op't gemakje opstaan. no stress. douche nemen. heb ze een stuk kouder genomen om goed wakker te zijn. help echt!
ontbeten, en dan weg om 'n vriendin op te pikken (ze wou mee). en daarna naar de gym om een medelifter mee te nemen.

Ze Meet :

de weging was om 11u, we komen ietsje later aan. en ik ga me wegen; 94.4KG woohoo, bijna 2 kg zwaarder dan in Oostende 3 weken geleden. net wat ik nodig had. effe bulken is fijn.
na de weging hebben we iets gegeten en dan is de meet begonnen. Er waren 3 plateau's vandaag, Sub-Juniors, Juniors en Masters.

Sub-juniors

Daar hebben we toch een aantal sterke mannetjes gezien hoor.... miljaar. toch een 185kg deadlift van een 16-jarige vent in de -67.5kg. die heeft ook gewonnen in punten in zijn plateau. is ergens wel logisch dat zijn deadlift zo goed is. hij heeft nog gewichtheffen gedaan vroeger.
En dan nog de broer van Orhan, de kleine Mohammed... sterk mannetje. 15 jaar en al 71kg. sterk in de squat, maar erg zwak in de deadlift... spijtig, want een goede deadlifter kan het bijna altijd van een goeie squatter halen.

Juniors

in de juniors waren we met z'n drieën van Merchtem, Vincent, Geoffrey en ikzelve.

Vincent heeft bij de squat echt ongeluk gehad. zijn opener was 165, een gewicht dat hij gemakkelijk haalt. maar... bij de eerste poging is zijn rechter knieband van binnenuit losgekomen, waardoor hij wat steun verloor aan een kant en dit is destabiliserend, zelfs met een gemakkelijk gewicht. 3 rode lichten.
tweede poging werd onrechtmatig afgekeurd. want het was echt gemakkelijk, en diep. hij schoot er echt mee naar boven. 2 rode lichten. we weten nog niet waarom.
Derde poging was de goeie. hij besloot om er maar diep genoeg mee te gaan. dit werd echt een diepe squat. 1 rood lichtje maar.
spijtig voor hem want hij kan 185 of zelfs 190 aan... hij heeft vorige keer 180 gesquat dan.
Bij de bench heeft hij de 125 gemist. hij was er nochtans niet ver af. nou ja.
Ondanks dit alles heeft hij zijn totaal tóch nog kunnen verbeteren van 2,5kg. en dit door middel van zijn deadlift, waar hij redelijk veel kracht in heeft. heck! die magere vent heeft 200 kg voor 3 witte lichten van de grond gekregen!!! zo zie je maar dat de deadlift zeker niet te onderschatten is.

Geoffrey heeft een hele goede dag gehad.
in de squat heeft hij het squat record dat in de -82,5kg op zijn naam stond, verbeterd met een knappe squat van 292,5kg !! sterke vent.
in de bench heeft hij zijn eigen record ook verbeterd. het exacte record weet ik niet meer. zijn derde beurt was echter niet goedgekeurd, maar ze hadden 't record toch al, dus who cared
en in de deadlift heeft hij een knappe 245 gehad. echt goed voor hem, aangezien hij niet zo'n grote deadlifter is. zijn PR was 250, wat hij toen in een zwaardere categorie heeft gehad. so congrats for him!

Ikzelf heb een hele goede wedstrijd gehad!
mijn eerste squat was 175kg. ging niet perfect want we moesten ons haasten met de banden aan te doen. slechte timing hé . afijn, ik kreeg slechts 1 rood lichtje, dus dat was ok. ik vond het wel niet fijn van de hoofdreferee om zo lang te wachten voor mij het squatsignaal te geven. heb mij daardoor een spier in mijn rug bezeerd, ergen tussen mijn wervelkolom en mijn linker schouderblad. voor mijn volgende poging zijn we wat vroeger begonnen met de banden aan te doen. het werd een diepe en hele vlotte 200kg! veel beter dan vorige keer! en zeker veel beter dan mijn eerste poging. daarna wou ik mijn pr verbeteren, en ik ging voor de 205kg. dit was een ander verhaal. ik had de stang lager liggen dan normaal, en ook met mijn getweakte rug kon ik niet 100% rechtstaan. kan ook niet, hoe lager de stang zit, hoe meer je wat naar voor moet leunen. het werd een diepere squat dan mijn vorige poging, enkel heb ik voor de lockout efjes vertraagd, maar iedereen vond het een goede squat : 2 rode lichtjes, niet goed dus. maar voor al de anderen, zelfs voor andere refs die erbij zaten te kijken, vonden het een goede squat. officieel is die dus niet goed, maar eigenlijk heb ik mijn PR met 5kg verbeterd!
De bench ging ook zeer goed, hoewel ik beter mijn eigen gedacht had moeten blijven volgen. ik heb dus in de training getraind om met een lange stop te kunnen werken. soms deed ik met opzet een 5seconden stop met 110 kg, en duwde ik die terug naar boven. ik wou gewoon niet opnieuw 3 rode lichten krijgen door een te korte stop. heb dus elke keer een duidelijke lange stop gedaan de 2 eerste pogingen, elke keer 3 witte, hoe kon het ook anders. maar een ander zei mij dat ik, naar zijn mening, wat te lang pauzeerde... dus ik dacht toch maar iets minder lang te pauzeren voor mijn laatste poging (130kg) deed wel een pauze, en het gewicht ging ook heel vlot naar boven (130 kan ik toch redelijk gemakkelijk aan nu), maar kreeg dus 3 ****ing rooie lichten. natuurlijk, je kan het raden, de pauze was niet lang genoeg naar hun zin. ach, volgende keer laat ik ze hen lange pauze met 140 zien. bastards
deadlift was ook een hele goede dag! 170 ging heel gemakkelijk, zonder talk op men benen trouwens. dan kwam the moment of truth.... tweede poging 190kg. ik had dus een tijd geleden al 190kg gedeadlift, maar sumo en redelijk moeizaam toch. deze keer ging ik het the conventional way doen. dwz ook met een veel grotere ROM. smoked it. Het was een snelle deadlift. ben er heel blij mee!! zeker als je denkt dat ik een maand geleden 180 niet van de vloer kon halen conventional. ik waag dus mijn kans met een 200kg deadlift, je kan nooit weten, maar ik had beter 195 genomen. 200 ging niet verder dan een paar centimeters van de vloer. hey, deze keer ging het tenminste van de vloer!

zo was het ongeveer voor mij :

SQ : 175kg(*°°), 200kg(°°°), 205kg(°**)
BE : 115kg(°°°), 125kg(°°°), 130kg(***)
DL : 170kg(°°°), 190kg(°°°), 200kg(***)

Totaal : 515kg @ 94,4kg

ik heb dus 3 keer gewonnen!

1. een PR in mijn deadlift en totaal
2. mijn qualificatie om met de senioren mee te bollen
3. 't kampioenschap gewonnen!

Masters

Dit was ook een zeer indrukwekkende plateau! ook met 1 van ons dat meedeed. we hebben daar een masters +40 gezien in de -125kg categorie... sterke vent, die heeft jaren geprobeerd om hugo te verslaan, maar is er nooit echt in geslaagd. hij had vandaag wel een goede dag! een 340 squat, een 206 bench (eigen record verbroken), en een 290 deadlift. miste 300. sterke vent hoor!
we hebben ook heel wat oudere menen gezien, onder andere een paar van 50+ en zelfs 60+, en die nog aardig wat konden squatten en deadliften! en ik spreek over gewichten tegen of over de 200kg! je moet het maar doen zeg ik het! sport is gezond, en powerlifting, deftig gedaan, kan je lang volhouden!
en onze Mark, van bij ons in merchtem, heeft ook een hele goede prestatie geleverd. vrijwel ongetraind (hij is twee jaar gestopt en nu anderhalf maand wee bezig. heeft hij een 240 squat gedaan, een 145 bench (raw) en een 245 deadlift! echt heel mooi. die vent heeft een hele mooie uitvoering.

lol, ik vind het zo grappig, Physical Merchtem komt met 5 mensen naar een kampioenschap, en achteraf heeft Hugo 5 nieuwe kampioenen erbij! sterke ploeg vind je niet?

heb deze keer meer foto's, niet enkel van mij maar van een aantal anderen ook. heb alles samen zo'n 24 foto's. dinsdag ga ik ze laten ontwikkelen.
 
Vergeef me mijn onwetendheid, marreuh wat is dat met die lichten? Misschien kan je ff kort de regels uitleggen...
(proficiat btw!!!)
 
je hebt 3 mensen die je lift beoordelen, en ze geven een wit licht als het voor hun goedgekeurd is, rood als het niet goed is voor hen.

heb je meer dan 1 rood licht, wordt je lift niet goedgekeurd.

dit is het in grote lijnen
 
ayeah gefeliciteerd dude!!

btw, wat is een beetje redelijk gewicht op de big 3 voor iemand die 8 maanden traint? Ben wel benieuwt of ik een beetje aanleg heb. Zit een beetje te twijvelen of ik me wat meer ga richten op powerliften of bb. Ik merk dat ik misschien wel iets meer waarde hecht aan et gewicht dan de spiegel.
 
Laatst bewerkt:
Congrats SPIKE !!!
 
Originally posted by Spike
.... ik heb dus 3 keer gewonnen!

1. een PR in mijn deadlift en totaal
2. mijn qualificatie om met de senioren mee te bollen
3. 't kampioenschap gewonnen! ....

Ook 3 x proficiat Spike !!! goed resultaat en weer een verbetering !!!!

Groet Smalluser :thumb:
 
Originally posted by -Ma3stro-
ayeah gefeliciteerd dude!!

btw, wat is een beetje redelijk gewicht op de big 3 voor iemand die 8 maanden traint? Ben wel benieuwt of ik een beetje aanleg heb. Zit een beetje te twijvelen of ik me wat meer ga richten op powerliften of bb. Ik merk dat ik misschien wel iets meer waarde hecht aan et gewicht dan de spiegel.

well, ik zal je zeggen, ik train misschien net iets langer dan een jaar.voor de rest heeft het geen belang, aanleg of niet, met hard werken kom je er. je moet weten wat je graag hebt, lifting big ofwel naakt op't podium staan.
 
ik mocht niet gaan verdikke!! :(

ze hadden mij er niet uitgeloot, maar ik wou wel gaan hoor....
 
hehehhe.. en die gozer die dat record sqautte.. mocht hij wel komen ondanks dat hij niet uit geloot was..?
 
weet ik niet, denk niet dat hij geloot was... ach, hij heeft vorige week nog kunnen gaan dus :p
 
Hey Spike, terug goede prestatie! Maar let op met die blessures aan de schouderbladen en bovenrug. Ze kunnen pijnlijk en van lange duur zijn, wat je wedstrijden kan beeinvloeden.
Klaar voor het werk bij de seniors nu. Welkom in de hell!!!!!!!
Doorgaan zo en succes!
 
ja, idd, maar ik heb nu paar dagen rust, en de pijn is voorbij, en geen last meer. zal er wel mee oppassen.

jah, de senioren... het grote werk nu, als jonge kerel mebollen met die volwassenen... zal een stuk moeilijker zijn denk ik. ach, ik zal ze eens laten zien wat ik kan !!! :D
 
Ervaring heb je inderdaad nodig, dus moet je wedstrijden draaien. Doe er echter niet te veel of je verbrand je spieren en kracht en je zal niet meer vooruit gaan. Selecteer goed wat je meedoet. Je komt er wel!
 
ja, idd... nu wil ik wel een aantal maanden geen wedstrijden doen, minstens 4 maanden. daarna zullen we wel zien
 
Is toch wel cool dat powerliften bro!!

Congrats met je resultaten!! :thumb:
 
Back
Naar boven