MuscleMeat

Meewerken

Bezoekers in dit topic

Welkom op de Bodybuilding.nl wiki!

Deze wiki is tot stand gekomen dankzij de samenwerking van een groeiende groep leden van het Bodybuilding.nl forum. Als je vragen of opmerkingen hebt, is het handig om deze in de FAQ te stellen.

BBnl Wiki is een gratis internetencyclopedie met de focus op bodybuilding, die gemaakt wordt door de leden van het Bodybuilding.nl. Om nieuwe artikels te schrijven of te bewerken dien je eerst te registreren op het forum.


Uitgangspunten

  • BBnl Wiki is neutraal

  • BBnl Wiki is een encyclopedie

  • BBnl Wiki medewerkers respecteren elkaar

Bewerken

Bij elk topic kan je een nieuw bericht plaatsen met een voorstel tot aanpassing. Om nieuwe categorieën toe te voegen moet je een moderator contacteren of plaats je hier een bericht.


Hoofdtekst

De hoofdtekst is zo goed mogelijk objectief en encyclopedisch van aard. De inhoud is meer dan alleen de definitie van het woord. Neem ook de overige uitgangspunten van BBnl Wiki in acht. Vermijdt lange lappen tekst en deel je tekst goed in met behulp van tussenkopjes.


Spelling

Voor de spelling geldt de woordenlijst in het Groene Boekje (woordenlijst.org) als norm. Komt een woord niet in het Groene Boekje voor, maar wel in de [Link niet meer beschikbaar] (vandale.nl), dan volgen we de spelling hiervan. Zie ook Spellinggids en Transliteratiegids voor spelling van anderstalige namen.


Bronvermelding en voetnoten

Geef bronvermelding bij de teksten die je toevoegt, zeker als het gaat om citaten, exacte cijfers of beweringen waarvan de feitelijke juistheid mogelijk omstreden is.


Externe links

Als er naar websites buiten BBnl Wiki verwezen wordt, dan gebeurt dat steeds in een afzonderlijke paragraaf aan het einde van het artikel.

Externe links moeten direct relevant zijn voor de pagina (en niet alleen zijdelings). Bij voorkeur niet meer dan één keer linken naar dezelfde website. Het mogen ook geen links zijn naar commerciële pagina's. Wees spaarzaam met externe links. Externe links in de tekst opnemen is in principe niet de bedoeling. Een uitzondering hierop zijn voetnoten.


Afbeeldingen

Gebruik de upload knop om afbeeldingen toe te voegen.


Vermelding van auteurs

Bij het aanmaken van een nieuw artikel is jou profiel hieraan gekoppeld. Je naam wordt onderaan het artikel vermeld als een voorgestelde bewerking aan het eerste bericht wordt toegevoegd.


Adresgegevens en telefoonnummers

Adresgegevens en telefoonnummers van personen, bedrijven, gebouwen, musea, objecten etc. horen niet op BBnl Wiki thuis. Dit is geen encyclopedische informatie. Wel kan bij bijvoorbeeld monumenten de straat worden genoemd waar deze zich bevinden.Nieuw Artikel

Maak een nieuw topic aan in de juiste sectie. Je kan het eerste bericht altijd aanpassen net zoals bij andere topics in het forum.


Een onderwerp kiezen

Bezint eer ge begint. Gebruik de zoekfunctie om te controleren of er niet al een artikel over het onderwerp bestaat en hou daarbij rekening met synoniemen. Bedenk ook of het onderwerp wel past in een encyclopedie. Waar de grenzen liggen is niet altijd duidelijk, overleg dus bij twijfel met anderen. Uiteraard mag het artikel niet in strijd zijn met onze uitgangspunten.


Een titel kiezen

De titel van het artikel is enkelvoud. Toegestane uitzonderingen:

  1. Namen van volkeren, zoals Goten of Hunnen.

  2. Nederlandstalige biologisch-taxonomische aanduidingen, zoals Rallen of Ooievaarsachtigen.

  3. Artikelen met lijsten, zoals 'Lijst van koningen van xyz'.

Controleren en opslaan

Wanneer je het artikel hebt geschreven, klik je op "Plaats Nieuw Topic". Het is aan te raden eerst de knop "Preview" te gebruiken, net als bij normale bewerkingen. Je ziet dan hoe het nieuwe artikel eruit zou zien wanneer het al zou zijn opgeslagen.


Na het opslaan van een nieuwe pagina

Pagina's die pure onzin bevatten of letterlijk zijn gekopieerd van een andere website zullen direct verwijderd worden van BBnl Wiki. Het verwijderen van pagina's wordt gedaan door de moderatoren.


Overleg

Overlegpagina's zijn een sleutelonderdeel van BBnl Wiki, die het mogelijk maken over artikelen en andere zaken met andere Wiki medewerkers te discussiëren.

Als je een vraag over of commentaar op een artikel hebt, dan kan je een aantekening maken op deze pagina.


Je bent klaar!

Je weet nu de belangrijkste zaken om bij te dragen aan BBnl Wiki. Heb je commentaar op deze pagina? Heb je het idee dat iets niet goed genoeg is uitgelegd, of wil je iets weten dat hier niet staat? Laat het ons hier weten weten of door een berichtje achter te laten op de Sticky - ** Bodybuilding.nl Wiki -- Info & FAQ ** pagina.
 
Back
Naar boven