MuscleMeat

Melk/Caseïne


Bezoekers in topic

TrainingFreak

Advanced Bodybuilder
+15 jaar member
Lid geworden
21 feb 2003
Berichten
1.024
Waarderingsscore
4
Melk en gezondheidMelk, de witte motor. Bij veel mensen heerst nog altijd het idee dat melk een gezond product is. Veel onderzoekers, waarvan sommige al vele tientallen jaren onderzoek naar melk doen, hebben dat beeld allang overboord gegooid. Veel melk drinken is niet zo gezond als we lange tijd dachten. Er komt steeds meer wetenschappelijk bewijs voor gezondheidsrisico's die zijn verbonden aan het consumeren van koemelkproducten. De consumptie van melkproducten wordt steeds vaker in verband gebracht met bijv. darmklachten, migraine, diabetes, huidproblemen vooral bij kinderen, astma en bronchitis, vaak en veel verkouden, allergieën en gewrichtsklachten. Deze problemen houden verband met elementen als proteïnen, het suiker, het vet en contaminanten in koemelk.
De waarheid over "Melk en de gezondheid"Melk en gezondheidsrisico's voor kinderenGezondheidsrisico's van de consumptie van koemelk zijn het grootst voor peuters jonger dan één jaar oud. Bij hen kan consumptie van volle koemelk bijdragen tot tekorten aan verschillende nutriënten, waaronder ijzer, essentiële vetzuren en vitamine E. De Amerikaanse organisatie van kinderartsen Academy of Pediatrics adviseert kinderen jonger dan één jaar geen volle koemelk te geven.
Koemelkproducten bevatten weinig ijzer en kunnen, waarschijnlijk als gevolg van proteïnes die in de melk zitten, zelfs de ijzerreserves van het lichaam verlagen. Pasteurizatie doet het probleem niet verdwijnen. Onderzoekers aan de University of Iowa schreven onlangs in de Journal of Pediatrics dat 'bij een groot deel van de peuters, voeding met koemelk kan leiden tot een substantiële toename van het hemoglobineverlies'. Sommige peuters zijn uiterst gevoelig aan koemelk en kunnen zelfs grote hoeveelheden bloed verliezen.
Verschillende onderzoeken leggen een verband tussen insuline-afhankelijke diabetes en een bepaalde proteïne in zuivelproducten. Deze vorm van diabetes begint gewoonlijk in de kindertijd, is een van de belangrijkste oorzaken van blindheid en draagt bij tot hartziekte, nierbeschadiging, en amputaties als gevolg van zwakke circulatie. Een recent rapport in de New England Journal of Medicine lijkt de oude theorie te steunen dat proteïnen van koemelk de productie van antilichamen stimuleren die op hun beurt de insuline-producerende cellen van de schildklier vernietigen. Met name bij kinderen die genetisch extra gevoelig zijn, kan dit bij blootstelling aan koemelk tot suikerziekte leiden.

Melkproteïnen behoren ook tot de meest voorkomende oorzaken van voedselallergieën. Vaak, wordt gedurende lange tijd de oorzaak van de symptomen niet herkend.
KinderdiabetesSamenstelling melk als risicobronNiet alleen voor kinderen die in hun eerste levensjaar zitten, ook voor oudere kinderen zijn er gezondheidszorgen verbonden aan het melkgebruik. Tevens zijn er risico's vastgesteld met betrekking tot de samenstelling van koemelk.
Melk bevat het element caseïne dat verantwoordelijk is voor het ontwikkelen van zware beenderen. Caseïne uit koemelk stolt echter in de maag en is taai en moeilijk te verteren, niet voor niets wordt het toegepast in een van de sterkste lijmen bij houtbewerking. Geen probleem voor het vier-magenspijsverteringsstelsel van een koe maar in het menselijke lichaam vormt de kleverige brij een zware belasting voor het lichaam. Het verhardt en kleeft aan de darmwand waardoor de absorptie van vitamines en mineralen in het lichaam wordt gehinderd.
Melk is het meest slijmvormende voedsel op aarde. De vertering van melk laat een zure slijm achter die zich vastzet en tot gewichtstoename kan leiden. Door slijmvorming worden de slijmvliezen bedekt en gedwongen langzaam alles uit te wasemen, hetgeen veel energie kost. Afvallen wordt hierdoor bemoeilijkt.
De mens heeft geen koemaag!Melksuiker en gezondheidsproblemenMelk bevat lactose (melksuiker). Veel mensen zijn niet in staat om lactose te verteren. Het resultaat daarvan is diaree en winderigheid. Het lichaam kan bij lactose intolerantie bijzonder, meestal heftig op de melksuikers in koemelk reageren.
Voor diegenen die lactose wel kunnen verteren, zijn de resulterende producten twee enkelvoudige suikers: glucose en galactose. Galactose is in verband gebracht met eierstokkanker en oogaandoeningen. Deze eiwitten zijn het menselijk lichaam vreemd en moeten door de enzymen renine en lactase worden afgebroken en worden omgezet naar lichaamseigen eiwitten. Echter, renine en lactase worden na ons derde levensjaar niet meer aangemaakt. Vet van koemelk is niet nodigVolle melk, kaas, room, boter, ijsroom, zure room, en alle andere zuivelproducten behalve afgeroomde en vetvrije producten bevatten beduidende hoeveelheden verzadigd vet en cholesterol, die bijdragen tot cardiovasculaire ziekten en bepaalde vormen van kanker. Onderzoek onder tieners heeft vroege veranderingen van hartziekte vastgesteld. Kinderen hebben behoefte aan een zekere hoeveelheid vet in hun voeding, vanuit oogpunt van voeding is er geen behoefte aan het vet van de koemelk. Sporen van medicijnen in melk!Melk bevat vaak contaminanten, van pesticides tot medicamenten. Door hun bewerking vertonen melkproducten sporen van penicilline en antibiotica, geneesmiddelen waarvoor menigeen allergisch is. Dit geldt voor alle melkproducten, dus ook yoghurt en andere papsoorten waarin melkproducten zitten. Dit is geen goede zaak omdat iemand die gezond is deze middelen niet zou moeten innemen!Te hoog vitamine D gehalte in melkHet vitamine D gehalte van melk is ongezond. Bij recente testen van 42 melkmonsters, waren er slechts 12% binnen de marge van vitamine D inhoud. In veel gevallen overstijgt de vitamine D inhoud de aangegeven hoeveelheid, tot het twee, drie of vierdubbele aan toe. Vitamine D werkt vergiftigend (toxisch) bij overdosis!
Fabels over melk, calcium en botaanmaakHet idee dat melk een onmisbare bron van calcium voor een stevige botaanmaak is onjuist. We voeden onze kinderen nog altijd op met het fabeltje dat, wie geen melk drinkt, gebitsproblemen krijgt en gevaar loopt op het krijgen van zwakke botten. Dit klopt niet. Dit is door onderzoek wereldwijd afdoende aangetoond. In landen waar zuivelprodukten over het algemeen niet gebruikt worden, is er zelfs minder voorkomen van zwakke botten door kalkverlies (osteoporose) dan in een land als de Verenigde Staten. Studies hebben aangetoond dat zuivelprodukten weinig effect hebben op osteoporose. De Harvard Nurses' Health Study volgde 78.000 vrouwen gedurende 12 jaar en stelde vast dat melk niet beschermt tegen beenderbreuken. Het is zelfs zo dat diegenen die drie glazen melk per dag dronken méér breuken hadden dan diegenen die zelden melk dronken.
Wat is waar over calcium?Het klopt dat er calcium (kalk) zit in koemelk. Echter: Dit calcium is grover dan het calcium in mensenmelk. Bovendien is het verbonden met caseïne. Dat tezamen maakt het voor ons lichaam minder makkelijk om melk te absorberen. De meeste melkdrinkers en kaaseters consumeren gepasteuriseerde, gehomogeniseerde of op een andere manier bewerkte melkproducten. Deze bewerking degradeert het calcium en maakt het moeilijk bruikbaar.Kan ik voor calciumopname zonder melk?Zeker. Als u een gezonde eter bent, krijgt u langs allerlei wegen voldoende calcium binnen. Er zijn veel goede bronnen van calcium. Calcium zit in voldoende mate in groene groenten en in rauwe noten die makkelijk door het lichaam worden opgenomen. Een recent rapport in de American Journal of Clinical Nutrution stelde vast dat calcium opname zelfs hoger was bij boerenkool dan voor melk. De redactie stelde vast dat "groene groenten zoals boerenkool beschouwd kunnen worden als ten minste zo goed als melk in termen van hun calcium absorbeerbaarheid.' Bonen zijn ook rijk aan calcium. Verrijkt sinaasappelsap levert grote hoeveelheden calcium op een smakelijke manier.
Rauw sesamzaad bevat meer calcium dan enig ander voedsel. Eet dagelijks groene groenten en wat fruit en je kunt geen calciumgebrek hebben. Houd er rekening mee dat de overgang van consumptie van het grove calcium in melkproducten naar het fijne calcium in rauwe noten, zaad, fruit en groenten gepaard kan gaan met een lichamelijke aanpassing. Zo kunnen tijdelijk nagels makkelijk afbreken en het haar uitvallen. Geen reden tot zorg. U krijgt er meer glanzend haar en sterkere nagels voor terug.
AanbevelingenEr is geen nutritionele behoefte aan zuivelproducten en er zijn ernstige problemen die het gevolg kunnen zijn van de proteïnen, het suiker, het vet en de contaminanten in melkproducten. Daarom, worden door Amerikaanse artsen de volgende aanbevelingen gedaan:

1 Borstvoeding is de verkieslijke methode voor voeding van zuigelingen. Zoals aanbevolen door de Amerikaanse Academie van Pediaters, zou volle koemelk niet mogen worden gegeven aan peuters beneden de 1 jaar;
2 Ouders zouden moeten gewezen worden op de potentiële risico's voor hun kinderen van het gebruik van koemelk;
3 Koemelk zou niet vereist noch aanbevolen mogen worden in overheidsrichtlijnen.


Bron:
Boek: Een leven lang fit
Physicians Committee for Responsible Medecine, Verenigde Staten
Ben Claessens
Rob Verheij


Als ik het goed begrijp is Caseïne slecht voor je?
Kan ik dan beter geen kwark meer eten en die andere zuivel producten?
 

dandyman

Huge Freak
+15 jaar member
Lid geworden
1 mrt 2003
Berichten
7.925
Waarderingsscore
1
:rolleyes:
waar baseer je dat nu op?
 

TrainingFreak

Advanced Bodybuilder
+15 jaar member
Lid geworden
21 feb 2003
Berichten
1.024
Waarderingsscore
4
  • Topic Starter Topic Starter
  • #3
Het verhardt en kleeft aan de darmwand waardoor de absorptie van vitamines en mineralen in het lichaam wordt gehinderd.
 

Anoniem80

Freaky Bodybuilder
+15 jaar member
Lid geworden
9 okt 2002
Berichten
5.981
Waarderingsscore
87
Lengte
1m94
Massa
134kg
Zo te zien een erg objectief stuk.

Ik zou me er niet teveel druk om maken. Maar alles waar TE voor staat is zoiezo niet goed.
Hier in europa consumeert men al zo lang zuivelproducten, maar ik heb er nog nooit van gehoord dat iemand hier klachten over had op allergieen na uiteraard.
Ze zitten vol met nuttige voedingsstoffen, en melk bv bevat alle macronutrienten ook nog 's in de juiste verhouding.
Zuivelproducten kunnen dus uitstekend deel uitmaken van een goed dieet.


ps, ik snap zoiezo niet dat er zulke stukken worden geschreven. De mensen die het over het algemeen lezen maken deel uit van het bevolkingsgedeelte dat constant te veel suikers en verzadigde vetten consumeert en aan overgewicht lijd :rolleyes: (bijna 50 % van alle nederlanders....)
 

Big-T

Administrator
Admin
Founder - R.I.P.
+15 jaar member
Lid geworden
7 okt 2002
Berichten
55.010
Waarderingsscore
3.175
BS BS en meer BS

Niet te geloven wat men allemaal zonder bewijs durft schrijven.
 

Big-T

Administrator
Admin
Founder - R.I.P.
+15 jaar member
Lid geworden
7 okt 2002
Berichten
55.010
Waarderingsscore
3.175
Originally posted by TrainingFreak
Het verhardt en kleeft aan de darmwand waardoor de absorptie van vitamines en mineralen in het lichaam wordt gehinderd.
Hahahaha!!

Sorry maar hier moet ik toch stevig om lachen hoor.

Nog nooit zulke grappige verhaaltjes gelezen.PS: Ik drink al jaren/maanden 4-6 liter melk per dag

1 kg kwark per dag

2-3 sneden kaas per dag


Nooit maag/darmproblemen, uitstekende stoelgang, goede conditie , goede lever /cholesterol en bloeddruk.

Need more proof ;)
 

TrainingFreak

Advanced Bodybuilder
+15 jaar member
Lid geworden
21 feb 2003
Berichten
1.024
Waarderingsscore
4
  • Topic Starter Topic Starter
  • #7
oke admin, kan iemand het trouwens biologisch beschrijven wat er met de casseine gebeurt?
 

Big-T

Administrator
Admin
Founder - R.I.P.
+15 jaar member
Lid geworden
7 okt 2002
Berichten
55.010
Waarderingsscore
3.175
Galactose is in verband gebracht met eierstokkanker en oogaandoeningen. Deze eiwitten zijn het menselijk lichaam vreemd en moeten door de enzymen renine en lactase worden afgebroken en worden omgezet naar lichaamseigen eiwitten.

WTF??? Galactose een eiwit?
Weet deze idioot eigenlijk wel waarover hij het heeft?

Schandalig stuk vol met leugens en onzin.

Maar goed, dit stukje bewijst wel hoeveel we ervan moeten geloven, als je het verschil tussen koolhydraten en eiwitten nog niet kent :rolleyes:
 

TrainingFreak

Advanced Bodybuilder
+15 jaar member
Lid geworden
21 feb 2003
Berichten
1.024
Waarderingsscore
4
  • Topic Starter Topic Starter
  • #9
gelukkig maar, ik d8 al hoe moet ik dan aan zoveel eiwitten komen (kwark)
 

dandyman

Huge Freak
+15 jaar member
Lid geworden
1 mrt 2003
Berichten
7.925
Waarderingsscore
1
zonder kwakr is er toch ook genoeg

edit: ohja jij was vegetarisch, of nie?
 

Big-T

Administrator
Admin
Founder - R.I.P.
+15 jaar member
Lid geworden
7 okt 2002
Berichten
55.010
Waarderingsscore
3.175
Eiwit = eiwit, het enige verschil tussen albumine (vlees/eieren etc) en zuivel eiwit (casseine) is dat albumine een beetje beter is qua aminozuur profiel.

Maar in melk zit wei, wat de beste vorm van eiwit is die er bestaat.
Iedereen kan casseine verteren, alleen de suikers vormen voor een heel klein% van mensen een probleem (waarschijnlijk omdat ze niet grootgebracht zijn met moedermelk en dus nooit het lactase enzym hebben aangemaakt)
 

TrainingFreak

Advanced Bodybuilder
+15 jaar member
Lid geworden
21 feb 2003
Berichten
1.024
Waarderingsscore
4
  • Topic Starter Topic Starter
  • #12
thnx

yep dandymannetje :P ik ben vegetarisch :D
 

Bram

Cool Novice
+15 jaar member
Lid geworden
9 nov 2002
Berichten
187
Waarderingsscore
0
Ik drink al vanaf jongs af aan elke dag minimaal een liter melk, en nergens last van :)
 

Naar boven