Volg de onderstaande video samen om te zien hoe u onze site kunt installeren als een web-app op uw startscherm.
Notitie: Deze functie is mogelijk niet beschikbaar in sommige browsers.
Volg het forum via Google Nieuws
Originally posted by RichardV
Magere melk (drink ik altijd) is niet verkeerd. 4 gram eiwit per 100 ml en vet vrij.
Zitten wel melk suikers in, en als je voor een wedstrijd voorbereid adviseren ze om melk de laatste maand eruit te halen, maar voor niet wedstrijd BB ers erg goed hoor.
Onzin, melk suiker of lactose heeft een betrekkelijk lage GI/II en zal zeker geen grote schommelingen teweeg brengen.Originally posted by burn
Goed of slecht? Zo zwart wit kun je het eigenlijk niet stellen. De koolhydraten zorgen voor grote insuline schommelingen. Verder levert het wel de nodige eiwitten. Het is dus niet echt slecht maar zeker ook niet goed in mijn ogen, ook niet in de 'bulk'.
Niks aan toe te voegen, volledig mee eens.. en dat verhaal van een dikke huid?? ik heb er me twijfels bij, als ik ze zie met 5,5% vet, strepen op de spieren en dikke aderen, en 2 liter melk per dag, zou ik niet bepaald willen zeggen dat je huid dik wordt.. mischien dat het voor een podiumatleet iets uitmaakt, voor de rest geen fok..Originally posted by admin
Onzin, melk suiker of lactose heeft een betrekkelijk lage GI/II en zal zeker geen grote schommelingen teweeg brengen.
ter info: de GI van melk is 39 of lager dat is minder dan pasta rijst of brood etc.
Algemeen word aangenomen dat en GI van 50 of lager al staat voor goede koolhydraten maw koolhydraten die gezond en traag werken.
Nog iets: lactose breekt in je darmen af naar glucose en galactose, die laatste kan niet meteen omgezet naar glucose dus moet eerst door de lever.
Maar wat is het belangrijkste, melk is een ideale bron van eiwit voor zowel jong als oud. Het leverd een aanzienlijke hoeveelheid eiwit, dat traag is en niet snel oxideert, ideaal tijdens de dag en ideaal voor herstel van je lichaam na zware sport prestaties.
RobbieH, wat die negatieve publiciteit van melk betrefd zou ik me niet teveel van aantrekken, bijna alles wat eetbaar is heeft wel enkele nadelige kenmerken.
Ik kan ook elke argument tegenspreken met een onderzoek of een uitleg dat net het tegenovergestelde zegt.
Bijv. vet in melk zou ongezond zijn. Alle verzadigd vet is ergens ongezond ALS je er TEVEEL van eet.
Bovendien , niemand weerhoud je ervan om afgeroomde melk te kiezen als je liever wat minder vet in je dieet hebt.
Nog iets: er zouden chemische sporen inzitten die er niet in thuishoren, neem dan biologische melk.
Allemaal opgeklopte en overdreven kritiek IMO.
Onzin? Kun je vinden.Originally posted by admin
Onzin, melk suiker of lactose heeft een betrekkelijk lage GI/II en zal zeker geen grote schommelingen teweeg brengen.
ter info: de GI van melk is 39 of lager dat is minder dan pasta rijst of brood etc.
Algemeen word aangenomen dat en GI van 50 of lager al staat voor goede koolhydraten maw koolhydraten die gezond en traag werken.
Maar wat is het belangrijkste, melk is een ideale bron van eiwit voor zowel jong als oud. Het leverd een aanzienlijke hoeveelheid eiwit, dat traag is en niet snel oxideert, ideaal tijdens de dag en ideaal voor herstel van je lichaam na zware sport prestaties.
Originally posted by burn
Onzin? Kun je vinden.
Melk heeft zeker geen lage II, wel een lage GI. En ik had het ook over insuline schommelingen. Verder moet je zelf weten of je melk in je dieet opneemt. Ik wil ook tijdens het bulken zo min mogelijk vet in verhouding met spieren en daar passen de koolhydraten in melk niet bij. Ik kies voor langzame vezelrijke koolhydraten. Als je extra kcal nodig hebt dan is melk een makkelijke kcal. bron. In mijn ogen zijn er genoeg andere eiwit bronnen die voldoen aan dezelfde eisen.
Alleen, niet overal is de lucht zo erg vervuild. Ik denk dat de hoeveelheden die je dan in melk terugvind zo laag zijn dat ze werkelijk te verwaarlozen zijn.Originally posted by Kris
T, wat betreft dioxinen, die zitten ook in biologische melk. Dioxinen slaan namelijk neer vanuit de (vervuilde) lucht op het gras. Voordeel van biologische melk is wel dat er geen bestrijdingsmiddelen over dat gras heen gaan en dat de koeien geen antibiotica krijgen etc..
Originally posted by admin
Zoals? Welke andere eiwitbron bevat zoveel casseine/traag eiwit en is tegelijkertijd drinkbaar/vloeibaar?
Soyamelk? Laten we daarover zwijgen, nog meer verhaaltjes over ongezonde bijwerkingen.
kan je mij de II van melk geven, want volgens mij maakt dat geen bal uit als de GI laag is.