XXL Nutrition

Mentzers ,article...

Bezoekers in dit topic

Geoffke

Advanced Bodybuilder
15 jaar lid
Lid geworden
10 okt 2002
Berichten
1.217
Karma
0
Mentzerbroers stierven onder verdachte omstandigheden


De doodsoorzaak van zowel Mike als Ray Mentzer was een overdosis morfine. Dat blijkt uit het autopsierapport dat van de beroemde bodybuildingbroers is gemaakt. De Süddeutsche Zeitung publiceerde details over de laatste dagen van de founding fathers van de High Intensity Training.


Mike Metzer gebruikte morfine sinds hij door een sportongeluk in 1998 zijn arm brak en zijn knie verdraaide. Bij een operatie in het ziekenhuis raakten zenuwen beschadigd, en verloor hij het gevoel in zijn arm. Daardoor verdraaide hij zijn schouders bij zijn urenlange telefoonconsults, waarin hij bodybuilders over de hele wereld onderwees in de grondprincipes van zijn trainingsmethode. De pijn was alleen uit te houden door het gebruik van morfine.


De gezondheid van Mentzer en Ray was niet goed. Beide ex-kampioenen lagen in de lappenmand. Bij Ray waren in de loop van de jaren negentig de nieren ingeschrompeld en konden ze niet meer de afvalstoffen uit zijn lichaam afvoeren. Nefropathie, heet zoiets. Viermaal per week moest Ray een bloedtransfusie ondergaan, anders zou hij zichzelf langzaam maar zeker vergiftigen. De gevolgen van anabolengebruik, fluisterden insiders.


Mike had last gehad van een bloedprop die uit zijn been naar zijn lang was geschoten, en gebruikte bloedverdunners. Soms werd zijn bloed zo dun, dat Mike spontaan uit zijn lichaamsopeningen begon te bloeden. Beide broers, bleek uit de sectie, hadden een twee keer zo grote lever en milt - waarschijnlijk ook het gevolg van het gebruik van anabolen.


Geruchten dat de dood van Mike op 9 juni 2001 en die van zijn broer, twee dagen later, zelfmoord waren geweest, circuleren al een geruime tijd. Hij zou een overdosis morfine hebben genomen als 'exit-strategie'. Maar vrienden van de Mentzers zeggen dat het geluk de broers juist weer begon toe te lachen. Mike en Ray hadden op de dag van Mike's dood gekeken naar de video die Mike's trainingsmethode moest vereeuwigen en wat biertjes gedronken.


De volgende dag lag Mike dood naast zijn computer. Hij zat onder het bloed. Ray verkondigde dat hij Mike's werk zou voortzetten, maar werd twee dagen later ook dood aangetroffen, in hetzelfde tweekamerappartement waar ook Mike was gestorven en de broers gezamenlijk leefden.


Enkele dagen voor zijn dood had Mike weer contact gehad met Arnold Schwarzenegger. Mike had in 1980, toen hij tijdens de Olympia als vijfde eindigde, zijn profcarrière beëindigd en sindsdien Arnold de schuld gegeven van de tragische wending die zijn leven had genomen.


Mentzer was een psychiatrisch patiënt geworden, die bovendien veel dronk, en drugs als speed en PCP gebruikte. De politie arresteerde hem eens toen hij naakt op een verkeersheuvel het verkeer aan het regelen was en wachtte op buitenaardsen die hem zouden meenemen naar een andere planeet.


In de jaren negentig was Mentzer teruggekomen, nadat hij opmerkelijk goed had gereageerd op een behandeling met lithium. Hij had hij samen met zijn broer een nieuwe imperium van de grond getild, dat in 1995 zijn eerste miljoen verdiende. Hij schreef pamfletten en artikelen over zijn methode en onderwees bodybuilders in seminars en telefonische consults de grondprincipes van zijn trainingsmethode.


Toen was Arnold weer opgedoken. Hij had Mentzer gebeld en gevraagd of hij iets voor hem kon doen. Mentzer was dagenlang ondersteboven van Arnolds gebaar geweest.


Was Mike Mentzers dood zelfmoord? Onwaarschijnlijk, onder die omstandigheden. Een aannemelijker theorie is dat Mentzer een hartinfarct had gehad, en de morfine tegen de pijn had genomen. De lijkschouwer vond aanwijzingen dat Mentzer al twee keer een infarct heeft gehad. Mentzer zou uiteindelijk zijn overleden aan de combinatie van een derde hartaanval een morfine overdosis.


Ray stierf twee dagen later. Aan exact dezelfde combinatie van doodsoorzaken.


Toeval? Zelfmoord? Iets anders?


Wie het weet mag het zeggen.
Bron

Philipp Oehmke. Der Tod Kam Zweimal. Die Süddeutsche Zeitung Magazine,
 
Laatst bewerkt:
Ik heb het net gelezen op Ergogenics, sja ik weet niet wat ik er van moet denken..... Ongetwijfeld dat die sterioden hun tol hebben ge-eist, in hun familie schijnt toch al het een en ander aan kwalen te zitten..... Dus dan zullen die steroiden zeker niet geholpen hebben...

Maar toch zag die Mentzer er goed uit vanuit een bodybuilders perspectief.
 
Ik las het bericht enkel dagen nadat het gebeurd was detijds. Wat is nog al het meest bizarre vond, is dat ze beide kassiewijlen waren gegaan...1 dag na elkaar...
 

Soortgelijke topics

  • Eerste bericht heeft 1 afbeeldingen
Reacties
45
Weergaven
18K
  • Eerste bericht heeft 3 afbeeldingen
  • Artikel
Reacties
0
Weergaven
8K
  • Eerste bericht heeft 4 afbeeldingen
  • Artikel
Reacties
0
Weergaven
22K
Back
Naar boven