XXL Nutrition

Mijn weg naar balans

Bezoekers in dit topic

Status
Neem contact op via conversatie.

Aline

Competitive Bodybuilder
Lid geworden
24 mei 2020
Berichten
2.972
Karma
7.578
Lengte
1m82
Massa
64kg
Even een kopie uit de 'voorsteltopics'
Heb hier een nieuw topic geopend om het eea in te kunnen vastleggen. In principe voor mezelf maar natuurlijk altijd leuk als er mee gelezen wordt door jullie! Tevens zijn tips en adviezen altijd welkom. Op die manier kan ik altijd beslissen of ik iets met die informatie kan en wil in mn leven.

Ik heb 1 doel: Balans. In alles. Healthy mind is a healthy body en andersom.
Geen contest, geen perfect figuur. Voor zover dat bestaat. Wél groeien, in spierkracht en massa. The long run, geen haast. Vallen, opstaan en doorgaan. Never give up. Niet te hard voor mezelf zijn. Goed, even een stukje over mij:

Inmiddels 34, werkzaam in de zorg. Geschiedenis van eetproblemen vanaf mijn 15e. Altijd geleefd in uitersten betreffende voeding en beweging. Op mijn lichtst woog ik 50kg, op mijn zwaarst 140. (Anorexia, binge eating, boulimia) Stukje bij beetje vecht ik me er uit. Op weg naar een leven dat voor mij prettig voelt. Dus proberen, vallen opstaan en doorgaan. Mensen zeggen vaak: jee wat heb jij veel ellende doorgemaakt. Ik ben van mening - ook al was het een hel- dat het me sterker gemaakt heeft. En op dit moment gaat het zo goed met me, dit had ik nooit durven dromen.
Geen eetbuien, geen cravings, naar mijn mening goede, gezonde en lekkere maaltijden met af en toe ruimte voor iets ongezonds lekkers. Part of life. Nog wel is er altijd een soort van dwangmatig sporten aanwezig, welke ik dus wil omdraaien naar een gezond sportleven

Ik ben letterlijk gevlucht voor mijn emoties, ging ultralopen. Heb mijn lichaam uitgeput, vernield en ik kon niet stoppen. Steeds verder, vaker en daarbij ook nog krachttraining (voor zover je dat nog zo noemen kon, ik had er de kracht niet meer voor) tot ik een blessure kreeg. Ik kon geen stap meer verzetten. Letterlijk. En dit was wat ik nodig had. Een geschenk uit de hemel. Ook al klinkt t raar. Nu was mijn kans om voor eens en voor altijd korte metten te maken met die dwang.
Dit alles was in maart. Ik ben eerst helemaal gestopt met hardlopen en alles onder de loep genomen. Ik was ondervoed, duidelijk, dacht dat ik veel at maar als ik bekijk wat ik nu eet zonder die kms en toen...om te janken.

Nu dus. Krachttraining push pull legs 5 dagen per week, 2 dagen rust. In het begin deed ik er nog onwijs veel cardio bij. Dit ben ik stukje bij beetje aan het afbouwen tot een voor mij prettig mee te leven hoeveelheid. Wandelen doe ik graag. Hardlopen af en toe nog een keer. Soms 1 of 2x per week, soms 1x per twee weken. Heb een zittend beroep. Mijn doel is momenteel om op werkdagen max 12.000 stappen te zetten en mijn lichaam verder de rust te gunnen als ik die dag krachttraining heb gedaan. Dus niet "nog even wandelen Omdat het moet want ik wil meer stappen zetten dan gisteren " nee. Gelukkig kan ik dit soort foute gedachten tegenwoordig redelijk op tijd herkennen.
En het wordt makkelijker omdat ik merk dat ik meer uit mn trainingen kan halen op deze manier.

Voeding track ik niet precies, weet wel ongeveer wat er naar binnen gaat en probeer er voor te zorgen dat ik dagelijks aan mn macro's kom.

Ik werk niet met vaste schema's, alhoewel, qua trainingen natuurlijk overwegend wel. En ze zullen niet perfect zijn. Kant en klare schema's van het forum heb ik op aanraden van jullie bekeken, maar voel me beter bij war ik momenteel doe (en af en toe nog wat aanpas)
Ik train 3x per week thuis, voor mn werk aan. Dumbells, bootiebands en bench. Ben vroege vogel en 's avonds moet je bij mij niet meer aankomen met sport🤣 Ik weet t van mezelf dus ideaal zo. 2x per week in de sportschool. Op mn vrije middag en vrije dag. Daar haal ik mn voordeel dan weer uit de apparaten die ik thuis dus niet heb (helaas haha).

Twijfel nog of ik mn trainingen hier ga loggen, of alleen mn gevoel er over. voel me nog een beetje amateur en weet dat jullie van duidelijkheid houden dus nog even zien of en hoe ik t op Schrift (hier dus) zal plaatsen. Weet tevens niet zo goed hoe alles te verwoorden qua hoeveelheid gewichten etc. Maar dat is voor latere zorg. Eerst even vorm geven aan deze log op deze manier en dan lekker door. Net zoals ik mn leven op dit moment leef, uitzoeken wat bij me past en waar ik me goed bij voel.

Een hele lap tekst op de vroege morgen🙃
Ik hou van duidelijkheid en eerlijkheid, tevens van een beetje ouwehoeren zoals sommigen van jullie inmiddels weten.
Heb je een vraag opmerking of whatever. Stel m gewoon.

Groet en een sportieve dag,
Aline
 
Zo. Na hoofdstuk 1 hierboven ook meteen maar los met de log. Op mijn manier, dus begrijp je iets niet/vragen/etc, laat maar weten!

Bijgaand nog een fotootje van verschillende levensfasen die ik graag achter me laat:
thumbnail_Screenshot_20200826-183748_Instagram.jpgVanmorgen gewerkt, woensdag altijd een halve dag dus 7 uur van huis, 13.15 terug thuis.
Tijd om 's middags te trainen in de gym. Vorige week merkte ik al dat ik de focus daar niet altijd lekker kan vasthouden; druk, toestellen bezet, telkens met die desinfectans in de weer. Dus ik bedacht me dat ik t vandaag even anders zou gaan proberen. Oefeningen die ik thuis kan doen thuis, waar ik toestellen voor nodig heb > gym. Ik heb het geluk dat ik naast de gym woon, dat maakt deze keuze ook een beetje makkelijker ;)

PreWorkout er in (nooit baat bij gehad, vond t ook onzin maar laatst een potje gewonnen en kan na 3x gebruik zeggen dat ik toch wel iets verschil lijk te voelen in de zin van tintelingen door mn lichaam, net even meer kunnen geven. Of het is toch het welbekende placebo effect. Nouja, t smaakt prima, dus een lekker drankje is t sws :roflol: ) afwasmachine uitpakken, was doen en "los"

Bicep Curl DB
3x12x 10kg

Zottman Curl DB
12,11,11x 8.5kg

Concentration Curl DB
12,12,13x 6kg

Single Arm Row DB
4x12x 16kg

Lateral Pulldown
12,13,13,13x 32kg

Small Grip Lateral Pulldown
12,12,12,13x 32kg

Cable Seated Low Row
4x12x 36kg

Face Pulls
4x12x 32kg

Cardio:
1 uur crosstrainer, 4 km wandelen op jacht naar eten (heen en weer supermarkt)


Morgen rustdag. Werken van 8-17 uur, lekker burgerlijk. Zittend beroep dus rust is rust, vaak probeer ik dan in de avond nog even een km of 5 te wandelen, hoofd leegmaken en even de benen strekken.
 
Ik ben in! Als eerste 😍
Leuk om je hier te volgen!
 
IN , respect voor de stappen die je hebt genomen en nu in balans bent
 
IN , respect voor de stappen die je hebt genomen en nu in balans bent
Dankje! Nog niet helemaal hoor, ik heb nog wel even te gaan. Maar meer dan ooit, dat wel. Wil nog graag meer leren genieten, het leven te nemen zoals t komt en t laatste stukje 'dwangmatigheid' er uit te krijgen. Met andere woorden..alles wat meer over langere termijn leren bekijken.
En..t kost tijd maar gaat mooi zo.
 
In :)
 
Bedankt dat je je verhaal met ons deelt. Bijzonder, evenals de fysieke en mentale transformatie die je doorgemaakt hebt! I'm in!
Sinds mijn studie voeding & diëtetiek altijd gefascineerd geweest door eetstoornissen, en loop nog steeds met het idee er in te specialiseren. Jouw verhaal spreekt mij naast persoonlijk dus ook beroepsmatig aan. :)
 
Powervrouw :rolleyes: in!
 
Bedankt dat je je verhaal met ons deelt. Bijzonder, evenals de fysieke en mentale transformatie die je doorgemaakt hebt! I'm in!
Sinds mijn studie voeding & diëtetiek altijd gefascineerd geweest door eetstoornissen, en loop nog steeds met het idee er in te specialiseren. Jouw verhaal spreekt mij naast persoonlijk dus ook beroepsmatig aan. :)
Leuk dat je meeleest!
Interessant, als ik je ergens mee van dienst kan zijn roep je maar hoor!
 
VRIJdag dus tijd om lekker vroeg te sporten. Ik ben altijd vroeg wakker en die lijn zet zich in t weekend altijd gewoon door. Geeft me echt structuur ofzo zonder dat ik er iets speciaals voor doe, in mn systeem geslopen🙃

De afgelopen dagen ontzettend veel last van een bloated gevoel gehad. Prikkelbare darm dus altijd wel gedoe waar ik niet veel aandacht aan schenk (accepteren) maar dit was niet leuk meer. Vooral gezien mijn doel aankomen is ben ik er nu wel achter wat mij steeds triggert. Want. Als ik in de spiegel kijk zie ik iemand die ik veel te mager vind en er veel voller en sterker uit zou mogen zien. Oké alleen mn buik is tijd opgezet, denk als de rest voller is die buik niet meer zo opvalt. Als ik geen spiegels zie voel ik mezelf dik en ik ben er nu achter wat de oorzaak is ...die buik. Dus...discrepantie gevoel/gedachten. Die hebben we ook maar weer te pakken dus. Gewoon even doorzetten nu.
En ik stop met de psylliumvezels. Had gehoopt dat ze t zouden verlichten maar niets is minder waar.
Zondag weer weegmoment. Voorheen dagelijks (ten tijde van online coaching) maar ben weer naar 1x per 2 weken gegaan ivm het los willen laten van die controle. Voelt wat fijner.

Grappige is, aankomen vind ik niet eng, ik wil het graag, weet dat ik me beter en sterker ga voelen, mooier en energieker, dus wat is t probleem dan he? Dat is dus t laatste stukje dat ik over heb mogen houden van de jaren hierboven beschreven. Zit zó in mn systeem. Heb voor hetere vuren gestaan dus ook dit gaat verdwijnen.

Lijkt wel een boekwerk zo. Zie het als een soort introductie 🤣

Training! Wederom 50/50 gym en thuis

Bulgarian Spit Squad
3x13x 10kg

Static Lunge
4x13x 12kg

Heel Elevated Squad
4x13x 17.5kg (2.5kg verhoogd tov vorige training)

Sissy Squad
3x12 bw (eerste keer, even flink wennen, vooral gezien mijn geweldige mobiliteit:rolleyes:)

Leg Press
13, 14, 16 x 54 kg (volgende training gewicht naar 59kg)

Leg Extension
4x12x 50kg (3kg verhoogd tov vorige training)

Calve Raise
3x13x 78kg

Abdominal Machine
15,19,20x 29kg

Hanging Knee Raises
4x15 (+5 sec vasthouden na iedere set)

Cardio:
nou ja, cardio, 15 km wandelen.

Qua voeding probeer ik er een beetje tussenin te gaan zitten. Ik track geen macro's in een app. Simpelweg omdat ik ook hierin dingen los wil laten. Sommige dingen weeg ik af, anderen niet. Dit omdat het wel bij te sturen moet zijn ivm 'bulk'/aankomen dus een beetje overzicht van wat er naar binnen gaat is wenselijk. Een kijkje in de keuken van vandaag;

*Ontbijt:
1.5 scoop preworkout
20 gram havermout, 70 gram brinta, 3/4 courgette en 150 gram ei-eiwitten
*Tussendoor:
Pannenkoeken 30 gr pannenkoekenmeel, 20 gr smarprotein, 60 gr ei-eiwit, water.
*Lunch:
2 schnittbroodjes, 1 met brie, sla en vijgenspread, 1 met ei en sambal
*Tussendoor:
Plak eiwitrijke banaancourgettecake (zelf gebakken, banaan/eiwitpoeder/courgette/havermeel/ei)
*Diner
Pad Thai: 100gr noodles, 1 ei, 100gr ei-eiwit, 100gr garnalen, bosui, peper, sperziebonen, tauge, tamarinde, vissaus, gekonfijte gember, limoen, koriander 20 gram geroosterde pinda's
*Tussendoor:
Stuk/rij van reep bonbon bloc extra puur truffel
*Prebed:
300 gr kwark, 1 appel, rozijnen, kaneel, 30 gram gemengde noten/pinda's (heb voor de gein eens gewogen wat ik er iedere avond door gooi, hoe toevallig dus precies 30 gr :roflol:)

Morgen UB aan de beurt. Ik denk dat het een thuistraining gaat worden gezien ik mn zoon vanavond weer haal en hij t weekend bij me is. Vaak ligt meneer nog mooi te pitten (jeugd...:p) kan ik trainen en na de tijd samen ontbijten. Vind dat toch wel heel belangrijk, gezellige start van de dag samen.
 
Je bent er open over. Gedurfd!

Bij deze in. In sommige situaties herken ik mijzelf.
 
Status
Neem contact op via conversatie.
Back
Naar boven