Fitness Seller

Mineralen

Bezoekers in dit topic

Status
Niet open voor verdere reacties.

Little Me

Competitive Bodybuilder
+15 jaar member
Lid geworden
21 jun 2005
Berichten
2.664
Karma
1
Chroom *
Chroom helpt bij het omzetten van koolhydraten tot energie en het reguleert ook de opname van insuline door de lichaamscellen.

Fluor *
Fluor voorkomt tandbederf door het tandglazuur te verharden. Het draagt ook bij tot het behoud van sterke botten, omdat het de opname van calcium in het lichaam bevordert.
Het beschermt tegen en behandelt osteoporose en kan hartklachten helpen voorkomen. Verder kan het verkalking van organen en spierskelet structuren voorkomen.

Ijzer *
Ijzer verhoogt de weerstand tegen ziekten, voorkomt bloedarmoede en is van belang bij de groei tevens helpt ijzer bij vermoeidheid en zorgt het voor een gezonde huidskleur.

Jodium *
Bevordert de productie van schildklierhormonen, die zorgen voor ontwikkeling, groei en energie. Jodium verbetert tevens het geestelijk welzijn en is van invloed op het krijgen van gezond haar, gezonde nagels, tanden en huid. Een tekort aan dit mineraal betekent veelal trage geestelijke reacties, gewichtstoename en een energietekort.

Kobalt *
Houdt rode bloedcellen in stand.

Koper *
Helpt bij vorming van rode bloedcellen, bevordert de werking van het centrale zenuwstelsel.

Mangaan *
Bevordert de groei en werking van de cellen, een tekort aan mangaan uit zich in geestelijke en lichamelijke vermoeidheid.

Molybdeen *
Molybdeen speelt een rol bij het omzetten van koolhydraten en vetten in energie.
Dit mineraal helpt bloedarmoede te voorkomen, doordat het de opname van ijzer en koper verbetert.

Selenium *
Vermindert het risico op kanker (longkanker, prostaatkanker en dikke darm -en endeldarmkanker) en helpt het verouderingsproces te vertragen.

Zink *
Zink helpt bij het herstelproces en genezing van wonden tevens hersteld het een verminderd reuk- en smaakvermogen. Zink kan prostaatproblemen voorkomen en draagt bij aan de groei en coïtusuele ontwikkeling, bovendien helpt zink tegen de verkoudheid.

Calcium **
Verstevigt de botten & tanden, houdt de werking van maagzuur tegen, tegengif bij magnesiumvergiftiging, bevordert de efficiënte samentrekking van de spieren, zorgt voor de overbrenging van zenuwimpulsen en het helpt bij slapeloosheid.

Chloor **
Chloor is noodzakelijk voor het vormen van maagzuur. Dit mineraal bevordert de reinigende werking van de lever zodat afvalproducten beter uit het lichaam verwijderd kunnen worden. Chloor helpt de longen bij de uitscheiding van koolstofdioxide en het is betrokken bij het transport van hormonen. Chloor onderhoud tevens de gezondheid van gewrichten en pezen.

Fosfor **
Helpt mee bij de opbouw van botten en tanden, het verzuurt de urine en verkleint de kans op nierstenen.

Kalium **
Bevordert een goed denkvermogen door zuurstof naar de hersenen te zenden tevens draagt het bij aan de verwijdering van afvalstoffen uit het lichaam en helpt het bij de behandeling van allergieën.

Magnesium **
Wordt ook wel het anti stress mineraal genoemd. In combinatie met calcium werkt het als een natuurlijk kalmerend middel. Magnesium is tevens essentieel voor een effectieve werking van zenuwen en spieren. Voor het gebit en de botten vervult magnesium tevens ook een belangrijke rol.

Natrium (zout) **
Zout is samen met kalium van groot belang voor de groei, het houdt de waterbalans in het lichaam op peil en zorgt voor een normaal hartritme. Teveel natrium is schadelijk voor de nieren en vergroot de kans op een hoge bloeddruk.

Borium ***
Borium is verantwoordelijk voor het in balans houden van de calciumspiegel in het lichaam. Op deze wijze zorgt deze stof mede voor de opbouw en instandhouding van sterke botten. Borium wordt tegenwoordig toegevoegd aan calciumpreparaten om botontkalking (osteoporose) te voorkomen. Ook helpt borium de kans op artritis te verkleinen.
Borium verhoogt het testosterongehalte bij mannen en daarom wordt het door bodybuilders en atleten vaak gebruikt om spieren op te bouwen.

Germanium ***
Germanium bewaart het evenwicht in het lichaam en kan daarom een hoge bloeddruk en een hoog cholesterolniveau verlagen. Het versterkt het afweersysteem en kan een pijnstiller zijn. Dit mineraal kan antivirale, anti bacteriële en anti tumorwerking hebben en wordt daarom ook gebruikt als onderdeel van de behandeling van kanker.

Vanadium ***
Vanadium verlaagt een hoog bloedsuikerniveau door het effect van insuline op de cellen na te bootsen. Vanadium voorkomt ook het tandbederf en ondersteunt de productie van rode bloedcellen. Het bevordert normale weefselgroei en vetstofwisseling. Ook verlaagt het de cholesterolopbouw in de bloedvaten en voorkomt het hartklachten en aanvallen.


* spoor element
** macro element
*** chemisch element

Nog wat info
 

EricR

Superior Athlete
+15 jaar member
Lid geworden
15 nov 2002
Berichten
50.074
Karma
2.585
Lengte
1m79
Massa
89kg
Vetpercentage
15%
Knip en plakwerk, geen bronvermelding. Locked.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Naar boven