MuscleMeat

Bezoekers in dit topic

GymCriminal

Cool Novice
Lid geworden
30 mrt 2018
Berichten
165
Waardering
34
Lengte
1m80
Massa
80kg
Vetpercentage
10%
Overal waar omschreven staat hoe je je macro's moet berekenen staat dat je vet inname tussen de 20 en 40% zou moeten zijn van je totale energiebehoefte. Maar waar ik nieuwsgierig naar ben is wat je minimaal nodig hebt om toch spieropbouw te hebben.

Wat ik merk als ik low fat ga is dat ik mega veel maaltijden kan eten zonder dat ik in vet aankom. Ik eet dan echt hoog volume en verlies langzaam vet. Echter voelt het lichtelijk als cutten gevoelsmatig omdat ik vet verlies. terwijl ik dan wel boven onderhoud eet.

Onderhoud ligt rond de 2800 cal.
mijn gewicht 77kg <8%BF
Macro's: 380 carbs 70 vet 170 eiwit

Als ik bijvoorbeeld rond de 50 a 60gram vet eet, maar toch in totaal de 3000cal aantik door iets boven mijn koolhydraat en eiwitbehoefte te eten dan blijf ik vet verliezen. Is dit omdat ik dan gewoon echt te weinig vet binnenkrijg?

Overal staat omschreven dat je bepaalde vitamines niet zou opnemen als je te weinig vet consumeert, maar is de 20% echt het minimum? en dus noodzakelijk om die grammen te raken dagelijks?
 
Wat ik aan hou is per kilo lichaamsgewicht
Minimaal 1 gram vet
Minimaal 2 gram eiwit
Rest is koolhydraten

Als je gewicht verliest eet je niet boven onderhoud
 
Ik doe er dus verstandig aan om echt minimaal 77gram vet te nemen?
 
Ik doe er dus verstandig aan om echt minimaal 77gram vet te nemen?

Ik geloof niet dat als je 7 gram vet meer eet je een groot verschil gaat merken maar als je afvalt moet je weer meer eten

Zou dan vet op minimaal 77 gaan
Eiwit minimaal op 154
En de rest opvullen met koolhydraten

Je callorien moeten gewoon omhoog als je wilt bulken
 
Je vet-intake is belangrijke voor spiergroei op verschillende wijze:
- Aanmaak hormonen (testosteron)
- Aanmaak-herstel van de celwand.
- Opname vitamines...

Goed artikel dat ik van een ander member heb gekregen mbt tot vetinname en testosteron aanmaak:
https://www.anabolicmen.com/fats-and-testosterone/
Hier maken ze wel gebruik van percentages (25-40%) en dus niet van absolute waarden.

Voor gezondheidsoverwegingen is het aangeraden niet onder de 15% intake te gaan, anders krijg je problemen met je vetoplosbare vitamines.
http://www.fao.org/docrep/V4700E/V4700E06.htm#Minimum desirable intakes of fats and oils
 
Wat ik aan hou is per kilo lichaamsgewicht
Minimaal 1 gram vet
Minimaal 2 gram eiwit
Rest is koolhydraten

Als je gewicht verliest eet je niet boven onderhoud

Niet per kilo lichaamsgewicht, maar per kilo VVM/LBM
cfr info in CoachDO zijn log
 
Ben er ook wel benieuwd naar, ik eet namelijk veeeel liever carbs in de cut. Dan heb je echt het gevoel dat je nog wat qua volume voer mag eten. Ik houd meestal 20% aan.
 
Ben er ook wel benieuwd naar, ik eet namelijk veeeel liever carbs in de cut. Dan heb je echt het gevoel dat je nog wat qua volume voer mag eten. Ik houd meestal 20% aan.
Precies grote borden rijst wegbunkeren en toch vet verliezen. Zo doe ik het ook graag
 
Je vet-intake is belangrijke voor spiergroei op verschillende wijze:
- Aanmaak hormonen (testosteron)
- Aanmaak-herstel van de celwand.
- Opname vitamines...

Goed artikel dat ik van een ander member heb gekregen mbt tot vetinname en testosteron aanmaak:
https://www.anabolicmen.com/fats-and-testosterone/
Hier maken ze wel gebruik van percentages (25-40%) en dus niet van absolute waarden.

Voor gezondheidsoverwegingen is het aangeraden niet onder de 15% intake te gaan, anders krijg je problemen met je vetoplosbare vitamines.
http://www.fao.org/docrep/V4700E/V4700E06.htm#Minimum desirable intakes of fats and oils
Zijn wij plantachtigen?

Aanmaak hormonen (testosteron)
Hier wil ik weleens een RCT van zien.
 
Hoe beschermen onze cellen zich dan? Met het celmembraan?
Ik ben geen bioloog en weet niet hoe serieus deze vraag is, maar planten hebben te maken met zogeheten turgordruk en wij niet. Ook hebben wij een skeletspiersysteem om onze houding te ondersteunen, planten niet. Ongetwijfeld zullen er vast nog andere redenen zijn, dat mag harpep zeggen.
 
Ik ben geen bioloog en weet niet hoe serieus deze vraag is, maar planten hebben te maken met zogeheten turgordruk en wij niet. Ook hebben wij een skeletspiersysteem om onze houding te ondersteunen, planten niet. Ongetwijfeld zullen er vast nog andere redenen zijn, dat mag harpep zeggen.

Plantaardige cellen (en die van schimmels) verkrijgen hun stevigheid d.m.v. een celwand bestaand uit cellulose-structuren en het fenomeen turgescentie.
Daarnaast hebben ze ook een fosfolipide dubbellaags celmembraan.

Door osmotische werking nemen deze cellen extra water op waardoor ze turgescent worden (zwelling door turgordruk)
Het is de celwand die ervoor zorgt dat de cel niet uit elkaar barst, enigszins vergelijkbaar met de buitenband en opgeblazen binnenband.

Dierlijke cellen zoals die bij een mens, hebben -normaliter- wél een dergelijke celmembraan, maar geen extra verstevigende celwand.
Deze celmembraan is dus ook opgebouwd uit de dubbelle laag fosfolipiden, gevormd door hun bipolaire karakter t.a.v. het water om hen heen. (hydrofiele kop/hydrofobe staart)

Als een dergelijk celtype te veel water zou opzuigen als gevolg van een te hoog osmotisch potentiaal, dan zou de cel uit elkaar klappen.
Om dit te voorkomen reguleert de cel het osmotisch potentiaal (de concentratie opgeloste deeltjes in het cytoplasma) middels actief -gecontroleerd- transport door de celmembraan.
De celmembraan is dan ook semi-permeabel (deels doorlaatbaar), wat tevens ook een vorm van bescherming is van het interne milieu van de cel.

Stevigheid verkrijgen doet dit type cel doorgaans doordat ze georganiseerd is in een complexer organisme met diverse vormen van differentiatie en celspecialisatie: Spier, bot en bindweefsel cellen.
Bescherming vindt plaats door celspecialisatie in de vorm van afgeplatte verhoornde huidcellen (opperhuid) en een intern afweermechanisme in de vorm van lymfecellen, witte bloedlichaampjes e.d.
 
Laatst bewerkt:
Plantaardige cellen (en die van schimmels) verkrijgen hun stevigheid d.m.v. een celwand bestaand uit cellulose-structuren en het fenomeen turgescentie.
Daarnaast hebben ze ook een fosfolipide dubbellaags celmembraan.

Door osmotische werking nemen deze cellen extra water op waardoor ze turgescent worden (zwelling door turgordruk)
Het is de celwand die ervoor zorgt dat de cel niet uit elkaar barst, enigszins vergelijkbaar met de buitenband en opgeblazen binnenband.

Dierlijke cellen zoals die bij een mens, hebben -normaliter- wél een dergelijke celmembraan, maar geen extra verstevigende celwand.
Deze celmembraan is dus ook opgebouwd uit de dubbelle laag fosfolipiden, gevormd door hun bipolaire karakter t.a.v. het water om hen heen. (hydrofiele kop/hydrofobe staart)

Als een dergelijk celtype te veel water zou opzuigen als gevolg van een te hoog osmotisch potentiaal, dan zou de cel uit elkaar klappen.
Om dit te voorkomen reguleert de cel het osmotisch potentiaal (de concentratie opgeloste deeltjes in het cytoplasma) middels actief -gecontroleerd- transport door de celmembraan.
De celmembraan is dan ook semi-permeabel (deels doorlaatbaar), wat tevens ook een vorm van bescherming is van het interne milieu van de cel.

Stevigheid verkrijgen doet dit type cel doorgaans doordat ze georganiseerd is in een complexer organisme met diverse vormen van differentiatie en celspecialisatie: Spier, bot en bindweefsel cellen.
Bescherming vindt plaats door celspecialisatie in de vorm van afgeplatte verhoornde huidcellen (opperhuid) en een intern afweermechanisme in de vorm van lymfecellen, witte bloedlichaampjes e.d.
<3
 
Maar in plat, algemene mensentaal moogde toch celwand/celmembraam zeggen ? :D

:trollface:
 
Back
Naar boven