MuscleMeat

Misdaad Topic (1 bezoeker)

Bezoekers in dit topic

Overshadowed All His Life

1610151721869.png


Zijn vader is niet te benijden.

Broer: Vermoord
Zoon 1: Seriemoordenaar
Zoon 2: Gekidnapt / Verongelukt

:scratch:
 
Maffiosi van ‘Ndrangheta staan terecht op massaproces in Italië
Het proces start op 13 januari tegen 355 van de verdachten. De overige 89 verdachten hebben ingestemd met een 'quickfire'-rechtszaak. Die start op 27 januari. Wie instemt met zo'n kortere hoorzitting, krijgt minder zware straffen als ze schuldig worden bevonden.

Het gaat om een van de grootste zaken ooit in Italië sinds het zogenaamde 'maxiproces'. Dat was een proces tegen de legendarische Siciliaanse maffiaclan Casa Nostra en duurde van 10 februari 1986 tot 30 januari 1992. Toen stonden 475 maffiosi terecht.

De 'Ndrangheta is gevestigd in de zuidelijke regio Calabrië, in de teen van de laars van Italië, en is ondertussen machtiger dan Cosa Nostra. Het gaat om een van de grootste criminele bendes ter wereld, met vertakkingen tot in Canada, Australië en Latijns-Amerika. Ook in ons land is de maffiaclan actief.
Voor het proces in de stad Lamezia Terme is een nieuw, extra beveiligd gerechtsgebouw opgetrokken, dat groot genoeg is voor alle verdachten, advocaten, openbaar aanklagers en rechters.

Eind 2019 werden bij een grootschalige operatie tegen 'Ndrangheta 334 mensen opgepakt. Enkele arrestaties vonden plaats in Duitsland, Zwitserland en Bulgarije. Zo'n 2.500 agenten namen deel aan de actie. Er werden goederen in beslag genomen met in totaal een waarde van 15 miljoen euro. Nicola Morra, voorzitter van de antimaffiacommissie van het Italiaanse parlement, had het over een "gigantische stap" in de strijd tegen de georganiseerde misdaad.

Bij de gearresteerde personen waren ook advocaten, accountants en ambtenaren. Onder meer Giancarlo Pittelli, de vroegere regionale leider van de conservatieve Forza Italia van Silvio Berlusconi, werd opgepakt. Ook Gianluca Callipo, een voormalig lid van de centrumlinkse Partito Democratico die overstapte naar het conservatieve kamp, werd in de kraag gevat.

"Het is duidelijk dat maffiaclans veranderen en mee evolueren met de samenleving om hen heen en dat ze steeds meer op de rest van ons gaan lijken. Maffiosi zijn geen marsmannetjes, ze leven onder ons", verklaarde Nicola Gratteri, de hoofdaanklager in de zaak, eerder. Op het proces in Calabrië staan geen maffiosi uit de hoogste rangen van de 'Ndrangheta terecht, wat wel het geval was op het maxiproces tegen Casa Nostra.

Volgens Gratteri heeft de groep zich ver van haar afgelegen zuidelijke bastion verspreid en is ze in elke regio van het land aanwezig, maar ook in delen van Europa en Noord-Amerika. Hij zei dat het voor criminelen gemakkelijker is geworden om te infiltreren in lokale overheden. "De ethiek en moraal (in de maatschappij) zijn de voorbije jaren sterk gedaald, waardoor het gemakkelijker is om ambtenaren om te kopen. Het gaat hier niet alleen om Italië. Het gaat om de westerse wereld", zei hij.
 

:wave:
Nadat een rechter nog maar pas had beslist dat de executie van de Amerikaanse Lisa Montgomery (52) niet zou doorgaan, werd ze vannacht (lokale tijd) alsnog geëxecuteerd. Het was het Amerikaans Hooggerechtshof dat uiteindelijk toch nog groen licht had gegeven voor de eerste federale executie van een vrouw in 70 jaar.

Blijkbaar had ze vier kinderen. :thinking:
 
1610575178327.png


Ze is nu verenigd met Quasimodo.
 
Wel saai eigenlijk de injectie. Jammer dat dat tegenwoordig de standaard methode is.
 
Ik opteer nog steeds voor electrocutie. Denk dat dat het meest afschrikwekkend is.
 
Will stop with that camera already, Freddy? This guy is nuts!

Dat DeMeo een moordenaar was geworden zonder hét leven werd hierbij nog eens bevestigd.
 
Laatst bewerkt:
Zes van hen, onder wie een moeder en haar 12-jarige dochter, overleefden de aanslag niet.
't Zullen je vrouw en dochter maar zijn. :(
 
:roflol: Y. kreeg in 1984 levenslang, maar werd in 2001 overgeplaatst naar een tbs-kliniek, waar hij met onbegeleid verlof mocht.


zes mensen vermoorden en dit is alles wat je krijgt,lol
 
Wie zit er nu het langst vast nu Superted vrij komt?
 
Back
Naar boven