MuscleMeat

M'n voedingsschema -> graag advies...

Users who are viewing this thread

Esperantisto

Freaky Bodybuilder
+15 jaar member
Lid geworden
11 okt 2002
Berichten
6.844
Karma
25
maar glucose index is wat anders dan insuline index/respons... en uiteindelijk gaat het om de insuline respons.
Ik heb laatst 2 lijsten naast elkaar gezien en er waren een paar opmerkelijke verschillen.. waaronder die van bruin brood. Maar welke andere??? Joost weet het vast wel.
 

ErEf

Advanced Bodybuilder
+15 jaar member
Lid geworden
21 okt 2002
Berichten
763
Karma
1
glucose index vind ik net zo belangrijk.
Melk heeft een hoge GI en een lage II maar daardoor wel een lange periode van afgifte van glucose aan je bloed en daardoor ook een lange periode van insul. Welliswaar geen hoge insul piek maar wel een constante.
 

Big-T

Administrator
Admin
Founder - R.I.P.
+15 jaar member
Lid geworden
7 okt 2002
Berichten
55.010
Karma
3.183
Melk heeft geen hoge GI , rond de 30-39. De insuline reactie is nog trager door de omzetting die eerst moet gebeuren van de galactose.
Verder wit brood is altijd sneller dan bruin, domme Amerikanen!

Bestoldschool: fructose is zoals gezegd geen ideale eerste suiker omdat ze eerst moet omgezet in de lever tot glycogeen wat eigenlijk een reserve suiker is.
Na een training heb je niet direct een aanvulling van de lever reserve nodig maar een directe aanvulling van spierglucose.
Wat ook belangrijk is, is dat het geen piek effect van insuline opleverd, iets wat we zeker niet mogen onderschatten als je weet wat voor een anabool effect insuline pieken op het juiste moment kunnen opleveren voor ons.
Na de dextrose is het wel goed om fructose te nemen, het gaat dan immers om verdere herstel van het lever glycogeen en het stabiel houden van de bloedglucose waarden zodat je niet in een dip komt.
We hebben dus beiden gelijk, alleen moet je proberen het beste eruit te halen.

Mijn post-post workout shake is bijv. 3 bananen, 1L melk en 2 scheppen wei, maar gaat altijd vooraf met 40 gram wei, 5 gr creatine, 75 gr dextrose. (met 700 ml water)
 

Soulreaver

Ripped Bodybuilder
+15 jaar member
Lid geworden
9 okt 2002
Berichten
3.884
Karma
0
Christus wat een hoeveelheid werk jij dan weg brrrr...
 

Big-T

Administrator
Admin
Founder - R.I.P.
+15 jaar member
Lid geworden
7 okt 2002
Berichten
55.010
Karma
3.183
Zit wel tijdje tussen die 2 , ongeveer 25à 30 minuten dan weer later de echte maaltijd, meestal iets met wat meer vet en complexe carbs :)
 

Naar boven