1. Welkom!

  Bodybuilding.nl is een Nederlands-Vlaams forum voor iedereen die interesse heeft in krachtsport, bodybuilding of fitness, of gewoon wat aan zijn of haar gezondheid wilt doen. Je zal je eerst moeten aanmelden als je berichten wilt plaatsen. Klik op de rode button hieronder om verder te gaan. Als je berichten wilt bekijken kies dan een subforum uit de lijst hieronder.

  Aanmelden is GRATIS! Er zijn honderden extra opties beschikbaar voor aangemelde leden, en het duurt slechts 30 seconden of minder!

  "Ik kijk hier ook nog niet zo lang rond, en ben nog niet zo gek lang met de sport bezig. Ik heb ervaren dat je hier echt goed geholpen wordt." Mich Lees het bericht

  Snel, eenvoudig en gratis

Modafinil

Discussie in 'Nootropics' gestart door Mark313, 6 dec 2014.

Er is momenteel 1 gebruiker aanwezig in dit topic (0 leden en 1 gast).
 1. koenv91

  koenv91 Cool Novice

  Berichten:
  196
  Leuk Bevonden:
  30
  Geslacht:
  Man
  Lengte:
  1m85
  Massa:
  106kg
  Vetpercentage:
  17%  Zo tot een uur of 10, nu ben ik bog steeds klaar wakker
   
 2. tvsta

  tvsta Cool Novice

  Berichten:
  86
  Leuk Bevonden:
  10
  Geslacht:
  Man
  Lengte:
  1m83
  Massa:
  83kg
  Vetpercentage:
  13%
  Voel er vrij weinig van, een cafeïne pil doet hetzelfde voor mij.. (Modafinil USP 'modalert' 200mg)
   
 3. Woekkes

  Woekkes Advanced Bodybuilder

  Berichten:
  792
  Leuk Bevonden:
  20
  Geslacht:
  Man
  Lengte:
  1m50
  Massa:
  160kg
  Vetpercentage:
  1%
  En vanwaar heb jij het gehaald?
   
 4. Tythor Zeth

  Tythor Zeth Freaky Bodybuilder

  Berichten:
  6.534
  Leuk Bevonden:
  640
  Geslacht:
  Man
  Lengte:
  1m82
  Gister dus 200 mg modafinil genomen. Even van tevoren een disclaimer: Middelen als ritalin en dexamfetamine herken ik voornamelijk aan de bijwerkingen (nervositeit, opgejaagd, druk gevoel), omdat die erg makkelijk zijn te herkennen t.o.v. een dag zonder iets op. Dit i.t.t. de energie. Mijn energie is namelijk erg variabel (heb last van chronische vermoeidheid), dus het is dan lastig om te zeggen hoe de situatie was geweest zonder de stimulant. Modafinil heeft veel minder van die typische amfetamine-achtige bijwerkingen, waardoor het erg lastig is om na 1 keer gebruik een goed oordeel te vellen. Hecht dus, vanwege m'n chronische vermoeidheid, niet teveel waarde aan deze eerste ervaring. Ik was overigens ook een beetje brak :o (een beetje dus).

  Inname was om 09.30. De colleges ben ik goed doorgekomen (10.00 - 12.45). Hierbij merkte ik een verhoogde hartslag, namelijk 84 i.p.v. 65-70. Ik had energie, maar mijn concentratievermogen was niet duidelijk beter dan normaal. Bij stimulanten zoals ritalin, (dex)amfetamine en 4-FA etc. ben ik erg gevoelig voor angst en helaas triggerde modafinil dit ook. Kutstimulanten. Daarna was het tijd voor het computerpractica, van 13.15 - 15.00. Na dit computerpractica had ik een flinke inkakker, waar ik wel aardig van baalde omdat ik hoopte dat ik dat m.b.v. modafinil had kunnen voorkomen. Hierna ben ik naar huis gegaan, en zo'n twee uur later verdween de inkakker gelukkig. Thuis maar even 1 mg etizolam (benzodiazepine) genomen om de angst te counteren, wat goed hielp. 's Avonds gechilld met vrienden, maar toen merkte ik dat mijn energie was gedaald.

  Volgende keer ga ik weer beginnen met 200 mg en dan na een paar uur 100 mg bijnemen, om zo de inkakker(s) tegen te gaan. Ook neem ik er 2 mg etizolam bij vanwege de angst. Dit betekent helaas wel dat ik het niet regelmatig kan gebruiken, want benzodiazepines zijn te verslavend voor dagelijks gebruik. Ik laat wel weten als ik het een paar keer vaker heb gebruikt, zodat ik er een beter plaatje van kan schetsen.
   
 5. Daster

  Daster Monstrous Giant

  Berichten:
  11.203
  Leuk Bevonden:
  877
  Geslacht:
  Man
  Lengte:
  1m83
  Massa:
  85kg
  Vetpercentage:
  9%
  Vanochtend 10:00 100mg modafinil genomen. Wel redelijk goede focus, kan ook lang doorwerken aan iets. Helaas ook wat onrustigheid/para gevoel. Maar dit is nu aan het wegtrekken, voelt zelfs redelijk euforisch nu :). In bepaalde zin lijkt het effect behoorlijk op dexamfetamine idd.

  Heb overigens bulkbestelling gedaan van 200mg tabs om verzendkosten uit te sparen. Als er nog mensen zijn die wat willen overnemen kunnen ze me PM sturen
   
 6. Adra

  Adra Novice

  Berichten:
  1
  Leuk Bevonden:
  0
  Geslacht:
  Vrouw
  Lengte:
  1m72
  Massa:
  53kg
  Vetpercentage:
  1%
  Hoe was jouw ervaring met deze adrafinil? Sta op het punt deze ook te bestellen
   
 7. Calyptus

  Calyptus Colossal Veteran

  Berichten:
  16.255
  Leuk Bevonden:
  2.091
  Geslacht:
  Man
  Lengte:
  1m95
  Massa:
  128kg
  Vetpercentage:
  22%
  Zeer goed, net hetzelfde als modafinil tenzij je erbij eet, dan werkt het naar mijn mening veel minder als moda, maar wacht als je kan op een korting. Hij geeft af en toe 20% korting, ik had daar nog kortingscode van 10% bovenop ook, mn 2de bestelling is al een tijdje binnen.


  Oh er is er net een :D.


  Die sample is btw rommel, of toch voor mij.
   
  Laatst bewerkt: 30 okt 2015
 8. Woekkes

  Woekkes Advanced Bodybuilder

  Berichten:
  792
  Leuk Bevonden:
  20
  Geslacht:
  Man
  Lengte:
  1m50
  Massa:
  160kg
  Vetpercentage:
  1%
  En hoeveel van die adrafinil neem je dan per keer?
   
 9. Calyptus

  Calyptus Colossal Veteran

  Berichten:
  16.255
  Leuk Bevonden:
  2.091
  Geslacht:
  Man
  Lengte:
  1m95
  Massa:
  128kg
  Vetpercentage:
  22%
  1 cap van 300mg die omzet naar 150-200mg moda, samen met 1200mg NAC.

  In de ochtend zowiezo een, soms tijdens de middag ook nog een als ik een intellectueel drukke namiddag heb.
   
 10. Gatespaaier

  Gatespaaier Competitive Bodybuilder

  Berichten:
  1.716
  Leuk Bevonden:
  23
  Geslacht:
  Man
  Lengte:
  1m80
  Massa:
  93kg
  Vetpercentage:
  17%
  pruts stimulant om mensen wakker te houden in tijden van oorlog. Kijk eerst eens farmaceutisch kompas naar de shitload aan interracies en patienten dienen elke 3 maanden leverwaades te laten checken.

  Drink liever een kan koffie of pak wat fatsoenlijks wat wat langer kennis en sowieso bijwerkingen. Ik ben echt niet iemand die eerst de hele bijsluiter doorleest als een angsthaast, maar het is gewoon alles bij elkaar wat lijkt op puur gif in een pilvorm. Dit is echt geen haat naar de gebruikers hoor, maar enkel advies dat je beter af bent met wat anders.

  Als je trouwens serieus onder behandeling bent bij een psychiater voor adhd en wordt angstig van stimulantica dan zou je baclofen of lyrica eens moeten aankaarten. Stims die onderdrukken de afgifte van GABA (zowel A/B) een stofje dat je relax maakt, de tegenpool glutamaat krijgt hierdoor de overhand. Beste zou lyrica zijn omdat deze juist glutamaat eens extra onderdrukt.
   
 11. Tythor Zeth

  Tythor Zeth Freaky Bodybuilder

  Berichten:
  6.534
  Leuk Bevonden:
  640
  Geslacht:
  Man
  Lengte:
  1m82
  Waar staat dat je elke 3 maanden leverwaardes moet laten checken? En heb je wel ervaring met farmacotherapeutisch kompas? Kijk eens naar een middel zoals citalopram, een veel voorgeschreven SSRI. Dat geneesmiddel heeft ook allerlei interacties, maar is niet relevant voor de meeste personen. Kijk eens naar de medicijnen die het beïnvloedt; of het is niet erg dat deze een iets andere concentratie in het lichaam krijgen, of het zijn geneesmiddelen die heel waarschijnlijk niet gebruikt worden (m.u.v. anticonceptie, maar hoeveel vrouwen zijn hier in dit topic actief? ;)). Hier zitten vrijwel alleen 'gezonde', jonge mensen. De inductie van CYP1A2, CYP2B6 en CYP3A4 en de suppressie van CYP2C9 door modafinil is mild. Daarnaast is het ook zo dat mensen hier over het algemeen niet elke dag aan de modafinil gaan. Het wordt op eigen houtje meestal gebruikt wanneer het nodig is. Dat kun je niet vergelijken met maandenlang dagelijks gebruik.

  En waar haal je het in hemelsnaam vandaan dat het gif is? Dan moet je aantonen dat het erg schadelijk is, wat nooit is aangetoond. Sterker nog, het blijkt zelfs in bepaalde delen van de hersenen beschermend te werken. Het heeft hoogstens een licht toxische werking bij maandenlang dagelijks gebruik, net zoals dat mogelijk het geval is bij dexamfetamine en methylfenidaat (ritalin). Behalve dat modafinil een mildere stimulant is, wat de kans op neurotoxiciteit onwaarschijnlijker maakt.
   
 12. Gatespaaier

  Gatespaaier Competitive Bodybuilder

  Berichten:
  1.716
  Leuk Bevonden:
  23
  Geslacht:
  Man
  Lengte:
  1m80
  Massa:
  93kg
  Vetpercentage:
  17%
  Dat klopt en ik heb het er ook over als je dan toch een stimulant zoekt voor sporadisch gebruik dan in hemelsnaam zou je Modafinil gebruiken. Ik las hier trouwens iemand die het elke dag gebruikt en dan is het inderdaad een ander verhaal en medisch gezien zou je dan elke 3 maanden je bloed moeten laten prikken. Hier gaat het topic over Modafinil en niet Citalopram, dat elk medicijn interacties en bijwerkingen heeft snap ik ook wel bro.

  Natuurlijk is het geen vergif haha, het is goedgekeurd door CBG, maar hier zitten ook gezonde mensen die kuren, en die ook dit weleens willen proberen. Daarom wijs ik er meer op dat er veel betere alternatieven zijn die veel minder impact hebben op je levertje. Licht toxisch is helemaal niet waar en absoluut absoluut niet met ritalin of dex te vergelijken. Jij hebt het nu over neurotoxisch en hepatotoxisch. Enkel amfetamines zoals dex zijn neurotoxisch bij jaren gebruik en geen maanden.

  En ik zit elke dag op FK en lees graag op Pubmed. Volgens jou kraam ik hier maar wat onzin uit maar als je zelf op FK had gekeken dan had die allereerste vraag al niet eens gesteld hoeven worden.
   
 13. Tythor Zeth

  Tythor Zeth Freaky Bodybuilder

  Berichten:
  6.534
  Leuk Bevonden:
  640
  Geslacht:
  Man
  Lengte:
  1m82
  Eigenlijk heb je geen enkel punt dat ik heb aangekaart weerlegd. Ik vroeg je waar stond dat je elke 3 maanden je bloed moet laten prikken, daarop zeg je dat ik op FK had moeten kijken. Gozer, natuurlijk had ik dat gedaan en daar staat niets over leverwaarden controleren. Sterker nog, er staat niets in over leverschade. Als het levertoxisch is dan zou leverinsufficiëntie bij de contra-indicaties staan. Bij modafinil staat zelfs een aangeraden dosering bij een ernstig gestoorde leverfunctie. Dat staat er niet als er aanwijzingen zijn voor hepatotoxiciteit. Dat je snapt dat elk medicijn interacties en bijwerkingen heeft volgt niet uit het feit dat je het aankaart als iets "giftigs". Ik heb namelijk uitgelegd waarom de interacties en bijwerkingen niet boeiend zijn, vervolgens ga je er verder niet op in.

  Ik hoor graag waar je het vandaan hebt dat modafinil gevaarlijker is dan methylfenidaat / dexamfetamine.
   
 14. Lux_

  Lux_ Novice

  Berichten:
  2
  Leuk Bevonden:
  0
  Geslacht:
  Man
  Al een tijd niks gepost hier, maar wel waardevolle gebruikerservaringen in deze topic…

  Ik gebruik zelf (ar)modafinil bij het studeren. Van alle soortgelijke concentratie middelen vind ik dit het beste. Ritalin word ik onrustig en nerveus van en ik zie hier dat ik niet de enige ben. Dexamfetamine werkt best goed (en word er ook echt gelukkig van), maar als het uitwerkt voel je je kut en depressief. (Ar)modafinil heeft dat niet. Alleen idd niet na 12u s middags meer nemen, en geen koffie erbij.

  Heel goed spul, alleen vind ik het wel tricky om het dagelijks te nemen. Heeft iemand hier ervaring met dagelijks gebruik voor een lange periode?

  Bestellen ervan is wel verrot. Inmiddels 2x in beslag genomen door de douane….
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 8 mrt 2016
 15. Fitt

  Fitt Dutch Bodybuilder

  Berichten:
  435
  Leuk Bevonden:
  43
  Geslacht:
  Man
  Lengte:
  1m70
  Massa:
  70kg
  Vetpercentage:
  9%
  Interessant, hoeveel kost een strip :)
   
 16. CannaNick

  CannaNick Cool Novice

  Berichten:
  122
  Leuk Bevonden:
  6
  Geslacht:
  Man
  Lengte:
  1m82
  Massa:
  90kg
  Vetpercentage:
  16%
  M'n vrouw heb sinds kort modafinil van de specialist ivm narcolepsie en de tabs zijn 100mg maar ik merk er weinig van en zij zelf merkt wel iets verbetering maar niet je van het
   
 17. Big-T

  Big-T Administrator Founder - R.I.P. Admin

  Berichten:
  55.998
  Leuk Bevonden:
  3.196
  Geslacht:
  Man
  Aandacht: dit topic is geschoond, was heel werk, dus even duidelijk stellen: handel of vragen naar dit middel is niet toegestaan op dit forum. Dit product is niet legaal en brengt ons als site ook in gevaar. Dus enkel ervaringen delen aub.
   
  Galen vindt dit leuk.
 18. Woekkes

  Woekkes Advanced Bodybuilder

  Berichten:
  792
  Leuk Bevonden:
  20
  Geslacht:
  Man
  Lengte:
  1m50
  Massa:
  160kg
  Vetpercentage:
  1%
  Iemand nog ervaring met modafinil of andere leuke middelen voor concentratie/focus/..?
   
 19. peter202

  peter202 Dutch Bodybuilder

  Berichten:
  605
  Leuk Bevonden:
  9
  Geslacht:
  Man
  Heb net modafinil van modarlert binnen.
  Zondag moet een productieve dag worden dus de ultieme test voor mij!

  Wel ervaring met Adrafinil en werkte teleurstellend dus ik heb zeker niet teveel verwachtingen .
   Deel Deze Pagina