MuscleMeat

Morgen belangrijke uitspraak over voedingssupplementen verbod

Bezoekers in dit topic

Als onze regering persé dingen wil regelen laat ze dan eens de gezondheidszorg in dit land goed regelen. Wat is belangrijker? Een stel zinloze regels over voedingssupplementen (want over welke gezondheidsrisico’s praten we eigenlijk over!?), of het feit dat heel veel bejaarden de hele ****ing dag op hun kamer zitten omdat geen enkele verpleegkundige tegenwoordig nog de tijd krijgt om een wandelingetje te maken.

Ja meneer, u bent nu 80 en voor ons dus niet meer interessant. We stoppen u weg in huize Rust Roest, zodat we ons druk kunnen maken om voedingssupplementen. De grote farmaceuten willen hier meer grip op hebben, en zij zijn nogal rijk en machtig begrijpt u wel.
 
iemand trouwens enig idee wanneer er iets van te merken zou kunnen zijn in de schappen ?
 
Toegestaan tot de Nationale markt tot 2009
Supplementen die niet voldoen aan de richtlijn, zijn toegestaan op de nationale markt tot en met 2009. Voorwaarde is dat het product al voor het van kracht worden van deze richtlijn op de markt was en het product voldoende veilig is beoordeeld door de SCF. De regelgeving lijkt erg veel op de huidige Nederlandse regelgeving
 
djdiaz zei:
Toegestaan tot de Nationale markt tot 2009
Supplementen die niet voldoen aan de richtlijn, zijn toegestaan op de nationale markt tot en met 2009. Voorwaarde is dat het product al voor het van kracht worden van deze richtlijn op de markt was en het product voldoende veilig is beoordeeld door de SCF. De regelgeving lijkt erg veel op de huidige Nederlandse regelgeving


gelukkig 2009, dat duurt nog even
 
Allemaal ff een handtekening.

[Link niet meer beschikbaar]
 
ray007 zei:
Allemaal ff een handtekening.

[Link niet meer beschikbaar]

ehm... dat gaat over: natuurgeneeswijzen ?

da's toch dat vage niet wetenschappelijk onderbouwde geneuzel met bachbloesentherapie enzo, aromatherapie, accupunctuur, ultiem verdunde stofjes (homeopathie), en van die vage "natuurgeneeswijzers" die mensen gras laten eten terwijl ze diabetes hebben oid.
 
Ook niet direct een clubje waar ik me mee verwant voel. Vreselijk irri dat die homeotroep gelijkgesteld worden aan 'natuurgeneeswijze'. Tot in het oneindige verdunnen werkt hè..? Placebo-effect zal je bedoelen.
Domme is: datgene wat niet werkt mag blijven en dat wat wel werkt, nl. in bewezen hogere doseringen boven de RDA moet weg.

De wereld op zijn kop!
 
roep eens iets specifieks ?
 
Die natuurgeneeswijzen zijn de orthomoleculaire geneeswijzen. Geneeswijze dus door hoog gedoseerde micro nutrienten, niet de natuurgeneeswijze zoals homeopathie of andere onbewezen zaken.

Die Dr. Rath heeft overigens soms ook wel vreemde trekjes, maar hij strijd dus wel voor het verkrijgbaar zijn van bepaalde supplementen. Alhoewel hij daar zelf natuurlijk ook aan verdient, laat het zogenaamde non profit van zijn organisatie je niet in de val lokken door te denken dat het iemand is die alleen maar strijd voor het algemeen belang.

Die Rath heeft een aantal jaren geleden een boekje rond gestuurd naar veel huishoudens over de orthomoleculaire geneeskunde, daarin valt hij ook de groto farmacologische bedrijven aan. Hij is daar al meerdere malen voor op zijn vingers getikt, vooral omdat hij dingen claimt die niet waar te maken zijn. Genezingen van ziekten die ook niet met mega doses micro nutrienten genezen kunnen worden, al doet hij het wel zo voorkomen.

Beetje een Don Quichote dus, maar beter zo iemand dan die farmaboeven.
 
Laatst bewerkt:
Je moet het altijd van 2 kanten bekijken.
Aan de ene kant heb je Big Pharma die marktaandeel verloren ziet gaan en die waardevolle supps liever zelf verkoopt of beter, vervangen door dure medicijnen. Kijk maar naar bijv St Janskruid dat veiliger en praktisch even effectief is als reguliere SSRIs zoals prozac.
Anderzijds heb je cowboys in de suppsindustrie die wilde claims maken en erger nog: niet waarmaken wat er in zit, dwz dat er niet de aangegeven dosis in een supp zit of iets heel anders. Dat soort lieden kunnen we missen als kiespijn.
En ondanks alle gereutel over homeopathie is het nog nooit hard gemaakt dat homeopathische middelen werken. Desondanks heeft homeopathie door slimme manipulatie vaste voet aan de grond gekregen en wordt het vergoed.

Erg schrijnend als je weet dat er plenty levensreddende supps zijn die eigenlijk medicijnstatus zouden moeten krijgen maar dat niet krijgen o.a. omdat het te goedkope en niet patenteerbare middelen zijn.


Espi
 
Ach ja, die vervloekte Europese bemoeials hé. Espi heeft het volledig bij het rechte eind met haar theorieen.
 
Back
Naar boven