XXL Nutrition

"Moskou voorbereid op nieuwe koude oorlog"

Bezoekers in dit topic

Butcher19

Competitive Bodybuilder
10 jaar lid
Lid sinds
14 sep 2006
Berichten
2.146
Waardering
17
Lengte
1m65
Massa
70kg
Een jongetje in een vluchtelingenkamp in de buurt van Tiblisi.
De spanningen tussen Rusland en het Westen lopen op. Moskou is voorbereid op een volledige beëindiging van de contacten met de NAVO, als de landen van de Westerse alliantie besluiten tot het opschorten van de samenwerking met Moskou.

Dat heeft de Russische president Medvedev gezegd. Hij wees erop dat de relatie met de alliantie drastisch is verslechterd door onder meer de onenigheid over Georgië.

Doema
De relatie zal er niet beter op worden door de instemming van het Russisch parlement (Doema), gisteren, met de onafhankelijkheid van de Georgische regio's Zuid-Ossetië en Abchazië. Het parlement vroeg president Medvedev hetzelfde te doen.

Tot nu toe heeft nog geen enkel land de twee afvallige provincies van Georgië erkend. Het verzoek van de Doema heeft geen bindende status. De president neemt de uiteindelijke beslissing over eventuele erkenning en het aangaan van diplomatieke betrekkingen.

Merkel
Meteen na het bekend worden van de opvattingen van de Doema liet de EU weten dat de twee regio's deel moeten blijven uitmaken van Georgië. De Duitse bondskanselier Angela Merkel waarschuwde dat erkenning van de onafhankelijkheid van beide regio's een 'zeer moeilijke, kritieke situatie' zou doen ontstaan. Merkel wees op bestaande internationale verdragen.

Steun
Zuid-Ossetië en Abchazië zijn sinds vijandelijkheden in het begin van de jaren '90 feitelijk onafhankelijk van de Georgische regering in Tbilisi geweest. Zij konden die onafhankelijke positie behouden dankzij uitgebreide financiële, politieke en militaire steun van Rusland.

De Abchazische leider Sergej Bagapsj onderstreepte die banden gisteren nog eens door zijn aanwezigheid bij de stemming in de Doema. "Abchazië (...) noch Zuid-Ossetië zal onderdeel uitmaken van de Georgische staat," aldus Bagapsj.

Bush
Ondertussen stuurt president Bush volgende week vicepresident Cheney naar Georgië voor een diplomatieke missie. Cheney doet ook Azerbeidzjan en Oekraïne aan. Het bezoek maakt deel uit van de Amerikaanse steunbetuiging aan Georgië, na het conflict met Rusland. (anp/hlnsydney)

26/08/08 06u21

bron: http://www.hln.be/hln/nl/960/Buiten...oskou-voorbereid-op-nieuwe-koude-oorlog.dhtml

Gaat niet zo denderend op het moment.
Wat denken jullie, nieuwe koude oorlog ?
 
russen zijn gewoon pissed met komst van baltische staten in navo en dat wapenschild van de vs daar zijn ze ook niet blij mee.
 
Ik denk niet dat die onafhankelijkheid er zal komen.

Langs de andere kant zal Poetin zich nu wel in z'n sas voelen. Hij kan zich lekker verschuilen achter stroman Medvedev en ondertussen toch z'n geliefkoosde spelletje "oorlogje" spelen.

Dubbeltje op z'n kant.
 
Zo snel zal 't wel niet gaan zeker. Misschien toch al maar uitkijken voor putopties op meeste aandelen (behalve olie, die zal dan wel de andere richting opgaan :D)
 
Wel grappig. Iedereen bang voor terrorisme en al die baardachtige Arabiertjes. En nu gaan we ineens knallen met Rusland.
 
Back
Naar boven