Fitness Seller

My first lean bulk schema; graag jullie aanvullingen

Bezoekers in dit topic

That dude

Cool Novice
Lid geworden
3 apr 2018
Berichten
176
Waardering
101
Hoi,

Ik wil de maanden oct/nov/dec graag eens wat serieus gainen.
Als ik echt eerlijk ben dan rammelde mijn voeding altijd, ik deed eigenlijk maar wat op gevoel waarbij ik vooral heb lopen cutten.
Ik wil het nu eens serieus proberen om te zien of ik dit consistent kan vasthouden en graag hoor ik wat jullie van onderstaande vinden.

Beeogde voeding: 3000kcals E 30% K 38% V 32%

1632755357562.png

Stats: 1,92, 97kg, 20%BF + current shape

1632755488620.png



Is 273g eiwit niet veel te veel? en vet niet veel te hoog?
Graag jullie aanvullingen, alvast bedankt?
 
Aan de ene kant.. bulken op al relatief hoog vet% is niet gunstig. Aan de andere kant heb je imo niet heel veel spiermassa voor een cut.

Maar als je kiest voor een bulk.
Hoeveel zit je nu boven je onderhoud?

Eiwitten zijn wel erg hoog. 200 gram heb je meer dan zat aan.

De kwark klopt niet. Denk dat je daar 250 gr eet en geen 500 gr?
De macro's lijken op die van 250 gr.
Er zit nu 67 gr vet in 100 gr van je brinta.
Denk dat je t schema even moet checken.
Als je die weghaalt zit je maar op 60 gr vet.

Zou de whey skippen omdat je je eiwitten al haalt en zorgen voor meer vetten.
 
Aan de ene kant.. bulken op al relatief hoog vet% is niet gunstig.
True,weegschaal geeft aan 20,5%, geloof dit zelf niet vandaar dat ik het wat naar beneden heb bijgesteld.
Wellicht naief, maar ben heb aardig wat spier aangezet en vet kwijtgeraakt laatste jaren, ding geeft altijd 20,5% aan.


Aan de andere kant heb je imo niet heel veel spiermassa voor een cut. :twitch:

Maar als je kiest voor een bulk.
Hoeveel zit je nu boven je onderhoud? Ik eet nu op onderhoud gok ik, rond de 2400/2500 kcals

Eiwitten zijn wel erg hoog. 200 gram heb je meer dan zat aan.

De kwark klopt niet. Denk dat je daar 250 gr eet en geen 500 gr? 250g idd
De macro's lijken op die van 250 gr.
Er zit nu 67 gr vet in 100 gr van je brinta. Good catch! Foutje in MFP, opgelost via scannen barcode
Denk dat je t schema even moet checken.
Als je die weghaalt zit je maar op 60 gr vet.

Zou de whey skippen omdat je je eiwitten al haalt en zorgen voor meer vetten.



Eiwitshake gehalveerd, banaan toegevoegd om koolhydraten wat op te vullen

E 32% k 49% v19%, is het nog niet helemaal right? Lastig dit merk ik. Nog concrete suggesties? Bedankt alvast!



1632759717703.png
 
Laatst bewerkt:
241 gr eiwit is nog steeds hoog en 62 gr vet imo erg laag. Zou toch min. 0,8-1gr vet per kg bw aanhouden. Misschien bij je avondmaaltijden wat minder kip bijvoorbeeld 150 gr en daar wat vetten toevoegen. Wat olijfolie, pindakaas, avocado, noten oid.
 
Hoe kom je bij die 20%?
 
241 gr eiwit is nog steeds hoog en 62 gr vet imo erg laag. Zou toch min. 0,8-1gr vet per kg bw aanhouden. Misschien bij je avondmaaltijden wat minder kip bijvoorbeeld 150 gr en daar wat vetten toevoegen. Wat olijfolie, pindakaas, avocado, noten oid.

Mmmh ik zie wat je bedoelt. Ik ga er nog even aan sleutelen en kom er op terug. Thanks voor je input alvast, wordt zeer gewaardeerd
 
Lager, denk eerder zo'n 15%.
Denk ik dus zelf ook eerder ja. Train bij twee gyms maar geen mogelijkheid om bijv met caliper te meten.

Vandaar mijn keuze voor een lean bulk. Ben een heel stuk vetter geweest en durf het inmiddels wel aan met dit VP
 
Okay, dank voor de input so far.

Bijaand een aangepast concept.
Eiwit omlaag gebracht, vetten omhoog gebracht (walnoten, pindakaas)

3000kcals: E 222gr/30% - K 335gr/45% - V 84gr/25%
1632820913808.png

Ik denk dat dit voor mij goed vol te houden is.
Is dit ideaal of is er nog iets te verbeteren?
 
Laatst bewerkt:
Ziet er een stuk beter uit.
Waarom bij t diner maar 75 gr groenten? Dat zijn de kcal niet he ;)
Bereid je je vlees niet?

Ideaal bestaat niet. Realistisch en haalbaar wel ;)
 
Ziet er een stuk beter uit.
Waarom bij t diner maar 75 gr groenten? Dat zijn de kcal niet he ;)
Bereid je je vlees niet?

Ideaal bestaat niet. Realistisch en haalbaar wel ;)

Ahaha, ja ik hoor je.

Avondeten zal inderdaad wat meer groenten zijn (en niet altijd kip en rijst, ook plenty zalm, biefstuk etc) Zal de groenten aanpassen.
Lunch kip is prepped, blokjes. Enkel warm maken. Avond is inderdaad bereid, zal wat vet toevoegen.

Thanks!
 
Back
Naar boven