Fitness Seller

N-VA (1 bezoeker)

Bezoekers in dit topic

Arminius

Epic Ruler
Elite Member
15 jaar lid
Lid geworden
4 jul 2005
Berichten
72.036
Waardering
37.857
Lengte
1m88
iG5b1Bl.jpg
 
Tweede wereldoorlog?

En Scilt ende Vrient dan? Zij waren eerst !
 
Antwerpse oud-strijders willen geen herdenkingen met N-VA
De Vaderlandslievende Verenigingen van Antwerpen en omgeving, de verenigingen van oud-strijders, willen in de toekomst geen herdenkingsplechtigheden meer houden voor hun tijdens de oorlog omgekomen strijdmakkers als daar N-VA'ers op aanwezig zijn. Dat zegt de Antwerpse regionale zender atv op basis van een brief die de oud-strijders hem hebben bezorgd.

"De N-VA is geen democratische partij", klinkt het volgens atv in de brief. "Ze is wel democratisch aan de macht gekomen, doch herinneren wij eraan dat de N-VA haar oorsprong vindt in het Vlaams Nationaal Verbond (VNV) van tijdens de oorlog."

Splitsing België
Volgens een woordvoerder van de oud-strijders hebben zij tijdens de Tweede Wereldoorlog aan hun strijdmakkers beloofd altijd de strijd te zullen voortzetten "tegen dictatuur en voor democratie". Bovendien vinden de oud-strijders het hun plicht om de plechtigheden in ere te houden, "maar niet samen met een partij die voor de splitsing van België is, waartegen wij hebben gevochten".

Andere bedoeling
N-VA-voorzitter en Antwerps formateur Bart De Wever wilde vandaag nog niet inhoudelijk reageren op de brief, tot hij die ook zelf van de oud-strijders heeft ontvangen. "Als ze mij iets te vertellen hebben, de deur van het Schoon Verdiep staat altijd open. Het is beleefd en correct om bezorgdheden te komen uiten, maar als die in brieven naar de media worden gestuurd is daar misschien een andere bedoeling bij", aldus De Wever.

Bron
 
"Ze is wel democratisch aan de macht gekomen, doch herinneren wij eraan dat de N-VA haar oorsprong vindt in het Vlaams Nationaal Verbond (VNV) van tijdens de oorlog."

N-VA heeft zijn wortels in de Volksunie, en dat kan je toch moeilijk een ondemocratische partij noemen. Onze oud-strijders vergeten blijkbaar dat er tussen het VNV en de N-VA zich 60 jaar politieke geschiedenis heeft afgespeeld.
 
Laat die mannen toch doen. Denk niet dat er nog eentje daarvan 100% helder kan nadenken.
 
en weer heeft De Wever gelijk, hier zit vermoedelijk iemand/iets anders achter. kan me moeilijk voorstellen dat enkele fossielen zich hier nu plots zwaar aan gaan storen.

NVA zal in de aanloop naar de volgende verkiezingen nog veel van die belachelijke tegenkanting krijgen. Di Rupo wil hen maar al te graag in de kont naaien, zielige vent.
 
Mijn opa is bang voor de NVA omdat hij denk dat er oorlog en een hitlerachtige genocide komt als die aan de macht komen. Ondertussen wel enorm racistisch naar alles dat niet West-Europees is, maar wel hard voor de sossen stemmen.

Ouderen niet te serieus nemen dus.
 
Laatst bewerkt:
N-VA zit stilaan aan plafond

De N-VA van Bart De Wever mag dan wel de grootste zijn, de partij zit ook stilaan aan haar plafond; zo blijkt uit een peiling.

De N-VA slaagt er volgens een nieuwe peiling van vtm en De Morgen voorlopig niet in om de kaap van 40 procent te halen. De traditionele partijen hebben echter geen reden tot juichen: zij blijven nog onder de slechte scores die ze in 2010 behaalden bij de vorige federale verkiezingen.

N-VA blijft met 36,6 procent veruit de grootste partij van het land. CD&V haalt minder dan de helft, namelijk 16,6 procent. Sp.a blijft steken op 14,6 procent, Open VLD klimt weer boven de 10 procentgrens (11,2 pct). Vlaams Belang zakt verder weg naar 8,4 pct, Groen haalt 7,5 procent. PVDA+ blijft stijgen naar 3,2 pct en Lijst Dedecker (1,0 pct) bestaat haast niet meer.

De val van Quickie

Bart De Wever blijft de populairste politicus van Vlaanderen, gevolgd door Kris Peeters (CD&V). Johan Vande Lanotte (sp.a) stijgt naar de derde plaats en wisselt van plaats met premier Elio Di Rupo. Vincent Van Quickenborne (Open Vld) verliest negen plaatsen en dondert uit de top 10, en landt op plaats 17.

Bron
 
Het is een beetje een dubbeltje op zijn kant. Als er meer en meer mensen misnoegd zijn,
kunnen de twijfelaars overstappen. Maarja, kan natuurlijk de NVA dan ook inboet door de
overlopers.
 
Ik geloof niet dat N-VA aan een plafond zit, maar natuurlijk wel dat de grootste groei achter de rug is. Of ze aan een plafond zitten hangt gewoon af van hoe de Belgische situatie gaat evolueren. Als nog meer Vlamingen zich gaan verzetten tegen de Belgische politiek dan zit er nog wel 5-10% groei in. In elk geval is het geen kleine partij meer en zullen de belgicisten er niet mee kunnen afrekenen zoals ze met het VB gedaan hebben.
 
Ik ben Vlaams ingesteld, maar heb tijdens de gemeenteraadsverkiezingen niet op nva gestemd. Waarom? Omdat het gros van hetgeen op die lijsten stond 0,0 ervaring heeft en enkel wil meegenieten van het succes. Ik ken ex Vlaams belangers die te gek zijn om rond te lopen die op die lijsten staan.

Natuurlijk staan er op andere lijsten ook veel idioten, dat erken ik wel.

Stel nu dat nva bij de federale verkiezingen van 2014 een 50% haalt. Zelfs dan gaan ze het land niet kunnen splitsen. De Walen en belgicistische Vlaamse partijen zeggen "non" en het spel is afgelopen.

Ik schat De Wever hoog in, maar 90% van die lijst is pure miserie.

De mensen kakken op de begroting van Di Pipo, maar wat de nva wou doorvoeren zou hen nog veel meer pijn hebben gedaan.

Gelijk wie er op het postje zal zitten, het zal ons altijd geld kosten.
 
Bij CD-V moet er nog wat te halen zijn. Die groep kiezers moet eens gaan inzien dat die "V" maar voor weinig staat bij hun partij.

Ik ben Vlaams ingesteld, maar heb tijdens de gemeenteraadsverkiezingen niet op nva gestemd. Waarom? Omdat het gros van hetgeen op die lijsten stond 0,0 ervaring heeft en enkel wil meegenieten van het succes. Ik ken ex Vlaams belangers die te gek zijn om rond te lopen die op die lijsten staan.

Opportunisten en carrièrejagers heb je bij elke partij. Gelukkig laten ze ondertussen geen overlopers van Vlaams Belang meer toe. Jammer genoeg is Van Overmeire er wil in geslaagd zich tussen de gelederen te wringen.

Stel nu dat nva bij de federale verkiezingen van 2014 een 50% haalt. Zelfs dan gaan ze het land niet kunnen splitsen. De Walen en belgicistische Vlaamse partijen zeggen "non" en het spel is afgelopen.

In 2014 is het doel confederalisme, daarvoor kunnen ze (normaal) op steun rekenen van Open Vld, Groen en Vlaams Belang.
 
Laatst bewerkt:
N-VA moet bijna 5 procent inleveren volgens peiling

Elke drie maanden organiseren de Franstalige media La Libre en RTBF een peiling naar de Belgische politiek. N-VA blijft ook deze keer de grootste partij van Vlaanderen met 35,4 procent, maar moet wel 4,7 procent aan stemmen inleveren.

De Vlaamse christendemocraten van CD&V doen een goede zaak: ze klimmen met 3,1 procent naar een totaal van 16,5 procent. Ook sp.a gaat erop vooruit met 0,9 procent en komt zo op 14,4 procent. Vlaams Belang tekent een kleine vooruitgang op van 0,7 procent.

Open Vld zakt verder weg onder de grens van 10 procent en moet het met 9,6 procent van de stemmen stellen.

MR en PS
In Brussel verandert er niet veel. De Franstalige partijen MR en PS blijven er de grootste, met respectievelijk 23 en 22,3 procent.

In Wallonië blijft de socialistische PS koploper met 30,6 procent, maar de partij moet wel 0,8 procent inleveren. MR laat een mooie vooruitgang van 2,4 procent optekenen en haalt zo 23,5 procent.

Bron
 
"Inleveren" is ook een enorm slecht gekozen woord. In vergelijking met een andere peiling leveren ze inderdaad in, maar 35% is nog steeds 5% meer dan dat ze ooit gehaald hebben.

En SPA, CD&V en Open VLD hebben nog steeds moeite om met drie evenveel procent te halen als NVA op zijn eentje :p.

Bij CD-V moet er nog wat te halen zijn. Die groep kiezers moet eens gaan inzien dat die "V" maar voor weinig staat bij hun partij.

Ik denk dat er bij Open VLD ook nog wel wat te halen valt. De meeste van hun kiezers kozen Open VLD voor het economische programma, niet voor het liberale idee op het ethisch vlak.
 
Laatst bewerkt:
BRUSSEL - Er is geen enkele reden om te geloven dat de N-VA in 2014 de verkiezingen zal winnen. Dat heeft premier Elio Di Rupo woensdagavond gezegd in het RTL-TVi-programma Le Grand Direct.
‘We moeten verder blijven werken', aldus de premier. ‘We kunnen het begrotings- en economisch probleem oplossen. Er is geen enkele reden om te geloven dat de N-VA in 2014 de verkiezingen zal winnen. De partij heeft minder gepresteerd bij de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen dan bij de federale verkiezingen van 2010, toen een Nederlandstalige, Yves Leterme, premier was', luidde het.

Volgens Di Rupo moet men de strijd aangaan met de N-VA, ‘een separatistische partij die dan weer links, dan weer rechts is, simpelweg om voldoende zitjes te vergaren en haar project te realiseren: van Vlaanderen een onafhankelijke staat maken binnen de Europese Unie'.

Een meerderheid van de burgers in Vlaanderen wil geen gescheiden land, zo zei de premier nog.

Bron

Premier, burgemeester en nu ook al een cabaretier. :)
 
zolang het maar geen buitenlandse homo is... wait wut ?

doodsbang dat hij geldbron Vlaanderen gaat verliezen. de samenleving wordt onverdraagzamer volgens hem. wel, hij draagt er iig een mooi steentje aan bij. elke Vlaming zal die vent wel meer en meer beginnen haten als hij nog veel van die uitspraken gaat doen.

wat is er trouwens mis met Vlaanderen als onafhankelijke staat binnen de Europese Unie ? de geschiedenisfout van 1831 moet rechtgezet worden, België is een farce. Vlaanderen onafhankelijk !
 
Tja nadat Di Rupo & co de Waalse economie naar de kloten heeft geholpen:

Wallonië: goed in schulden, slecht in winst


Meer dan de helft van de bedrijfswinsten in België wordt gemaakt in de provincie Brussel. De rest komt vrijwel geheel uit Vlaanderen.

Wallonië zorgt voor slechts 8 procent van de Belgische winsten, schrijft de Vlaamse krant De Morgen. Van het totaal van 76 miljard aan winsten van Belgische bedrijven komt slechts 8 procent uit het Franstalige Wallonië.

Kosten en baten
Het Vlaamse bedrijfsleven neemt 38 procent voor z'n rekening. De overige 56 procent komt voor rekening van bedrijven uit de provincie Brussel.

Van alle schulden van het Belgische bedrijfsleven komt juist een grote meerderheid voor rekening van Waalse bedrijven, namelijk 40 procent.

Grootste omzetten
De grootste omzetmaker was bierbrouwer Anheuser Busch, gevolgd door supermarktketen Delhaize en investeringsbedrijf Frère-Bourgeois. Die laatste heeft zijn hoofdkantoor in Nederland.

http://www.bnr.nl/topic/beurs/227538-1212/walloni-goed-in-schulden-slecht-in-winst

zal nu ook eerst Vlaanderen voor de bijl moeten voor de N-VA de meerderheid van de stemmen haalt en dat stuk ongeluk voorgoed onschadelijk maakt voor Vlaanderen en hopelijk de rest van het land.

Vlaanderen onafhankelijk betekent dat Wallonië in een soort Griekenland zal veranderen, en Brussel, tja zonder steun van Vlaanderen zowel vanuit de overheid als de Vlaamse ondernemers is het daar ook afgelopen.
 
Bart De Wever: 'Alle Antwerpenaars moeten Nederlands spreken'

De kennis van het Nederlands is een belangrijke voorwaarde om in Antwerpen deel te nemen aan de maatschappij. Dat blijkt uit het coalitieakkoord dat N-VA, CD&V en Open VLD onder leiding van toekomstig burgemeester Bart De Wever hebben voorgesteld.

'We willen met dit verhaal kansen geven aan alle Antwerpenaars. Maar we willen dat die kansen ook gegrepen worden. De kennis van het Nederlands is daarbij cruciaal.'

'Nederlands faciliteren'

Ook Liesbeth Homans, onderhandelaar voor N-VA, legde de nadruk op het belang van het Nederlands voor de inwoners van Antwerpen. 'Dit is opnieuw het verhaal van rechten en plichten. Wij zullen de kennis van het Nederlands faciliteren zodat alle Antwerpenaren volwaardig kunnen deelnemen aan de gemeenschap.'

Homans vertelde nog dat het nieuwe stadsbestuur van plan is om de historische schuld van Antwerpen volledig weg te werken tegen het einde van de legislatuur.

Mobiliteit

'En voor wie zich zorgen maakt dat de auto's kunnen parkeren in de crypte van de kathedraal, kunnen we zeggen dat dit stadsbestuur gaat voor een evenwichtige mobiliteit waarin elk vervoermiddel en ook fietsers en voetgangers hun plaats krijgen.'

Er komen nieuwe parkeerplaatsen, de binnenstad wordt beter bereikbaar met de auto, maar er komen zeker ook alternatieven voor de wagen.

Avontuur

Volgens De Wever start de nieuwe Antwerpse coalitie aan "een waar avontuur" gezien het "totaal veranderde politieke landschap" in Antwerpen. Dat ziet hij echter met vertrouwen tegemoet, aangezien volgens de toekomstige burgemeester de drie coalitiepartners vast van plan zijn te slagen én ook voldoende inhoudelijke overeenstemming hebben.

'Het waren vlotte onderhandelingen,' zei De Wever. 'Geloof me als ik zeg dat ik een ervaringsdeskundige ben. Ik heb al minder vlotte onderhandelingen meegemaakt. We hebben uitgeschreven wat ons verbond en uitgeklaard wat ons verdeelde.'

Voortrekkersrol

CD&V-onderhandelaar Marc Van Peel, die uit de Stadslijst van Patrick Janssens stapte om tot de coalitie van Bart De Wever toe te treden, zei dat dit akkoord de rol van Antwerpen als economische en culturele voortrekker van het land bevestigt.

Minister van justitie Annemie Turtelboom, die voor Open VLD de onderhandelingen leidde, zei dat het bestuursakkoord in grote lijnen overeenkomt met het programma van haar partij. 'Een schildpad komt maar vooruit als ze haar nek uitsteekt,' zei Turtelboom.

Acht schepenen

Het schepencollege zal bestaan uit de burgemeester en acht schepenen. Over de bevoegdheidsverdeling wordt later onderhandeld. Bart De Wever zei eerder al dat hij verwacht dat de vorming van het schepencollege voor Kerstmis afgerond is.

Het nieuwe stadsbestuur begint om middernacht in de nacht van 31 december op 1 januari aan haar opdracht. 'Dat mag je heel letterlijk nemen,' zei Bart De Wever. 'Ik kreeg al een telefoontje van de brandweercommandant die me erop attent maakte dat ik verantwoordelijk zal zijn voor de veiligheid bij het vuurwerk.'

De Wever verwees naar Leona Detiège die haar ambt als burgemeester in 1994 begon met de Switelbrand die het leven kostte aan 15 mensen. (EE)

Bron
 
Bart De Wever: 'Alle Antwerpenaars moeten Nederlands spreken'

Wat een pretentie.:no:

Ik zou die man graag wat liefde willen geven, hij heeft het nodig.

---------- Post toegevoegd Wed 12 Dec 2012 om 06:23 ----------

Mijn opa is bang voor de NVA omdat hij denk dat er oorlog en een hitlerachtige genocide komt als die aan de macht komen. Ondertussen wel enorm racistisch naar alles dat niet West-Europees is, maar wel hard voor de sossen stemmen.

Ouderen niet te serieus nemen dus.

Zo'n vaart zal het wel niet lopen, maar je opa is wel een wijs persoon.
 
Back
Naar boven