AndroidHealthClinic

Na Samirtje nu ook Holleeder.

Bezoekers in dit topic

Silva

Competitive Bodybuilder
15 jaar lid
Lid sinds
20 mei 2003
Berichten
2.884
Waardering
2
Holleeder doet mee alleen om een klein beetje andere reden, is Holleeder ook in hongerstaking gegaan. Hij vind het abnormaal dat hij niet met zijn advocaat zonder glas mag communiceren.

AMSTERDAM - Heinekenontvoerder Willem Holleeder, verdacht van grootschalige afpersing van vastgoedhandelaren, is in hongerstaking gegaan. Sinds maandagmorgen weigert hij volgens zijn advocaat Bram Moszkowicz alle voedsel.

Holleeder protesteert met zijn actie tegen het regime in de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught. De Amsterdammer zit daar vast in afwachting van zijn proces. Justitie acht hem vluchtgevaarlijk.

Het belangrijkste doel van de hongerstaking is om de glaswand weg te krijgen die Holleeder tijdens overleg scheidt van zijn advocaat. Volgens Moszkowicz is het ondoenlijk een goede verdediging voor te bereiden als de voorbesprekingen via een microfoon moeten worden gevoerd.

Holleeder is boos over ‘het hele regime’, aldus zijn advocaat. Om zijn cliënt bij een tandarts te krijgen, moest de raadsman naar eigen zeggen talloze verzoeken indienen. Moszkowicz: ‘Let wel; dit is Nederland 2006. Het lijkt meer op een derdewereldland.’

‘Om een afstand van honderd meter te overbruggen, werd meneer Holleeder geboeid en geblinddoekt. Terwijl hij zich op dat moment al in een extra beveiligde inrichting bevond. Dat soort maatregelen kun je zien als psychologische marteling’, aldus de advocaat.

Moszkowicz protesteerde eerder twee keer zonder resultaat bij de rechter tegen de glaswand. Wel moedigde de rechter betrokken partijen aan om tot een oplossing te komen.

Als die glaswand niet verdwijnt, zal Moszkowicz de verdediging van Holleeder neerleggen, heeft hij aangekondigd. De hongerstaking noemt hij ‘begrijpelijk’ en ‘heel serieus’. Holleeder zal de staking doorzetten tot het bittere einde, verwacht Moszkowicz. ‘Ik ken hem. Zo’n man is het.’

Het OM wil tot een oplossing komen, zegt Moszkowicz. Daarom zou nu overleg worden gevoerd met de EBI-directie en het ministerie van Justitie. ‘Naar ik begrijp is men daar bang voor precedentwerking.’ Het ministerie van Justitie wil niet reageren. Eerder keurden rechters het extreme veiligheidsregime in Vught goed, inclusief de glaswand.
 
verkapte topic@ ik wil op saddam lijken:D
 
wat wil ie doen met die moscovitz dan? ff in z'n poepertje nemen om zo z'n loon te betalen ofzo?

ik zie het probleem van die glaswand niet zo in, tenzij die homo is.
 
Een machtige crimineel als Holleeder wordt terecht zo kort mogelijk gehouden. Alleen op deze manier kan je garanderen dat hij niet met zijn netwerk kan communiceren. Het feit dat hij er zo moeilijk over doet bewijst alleen maar dat er anders dingen zouden gebeuren die het daglicht niet kunnen verdragen, wat is er anders zo erg aan die wand?
 
Laat hem maar mooi verhongeren, weer een crimineel minder.
 
Holleeder lijdt aan een anti social personality dissorder. M.a.w. hij is ziek in zijn kop en op dit moment niet te genezen. Hij ziet de wereld als een spel waarbij hij probeert te ontdekken hoe ver hij kan gaan. Het feit dat hij gevangen zit ziet hij als een uitdaging en zijn hongerstaking is slechts een manier om te kijken of hij nog invloed kan uitoefenen op de situatie. Gewoon negeren dus, hij zal zichzelf niet dood laten gaan.
 
ongeloofelijk die gasten , buiten de hele wereld afpersen en overal schijt aan hebben maar owee als er bij hun iets niet klopt:treuren:
 
Wat verwacht die kerel nu? Dat ze in een EBI even veiligheidsmaatregelen gaan aanpassen voor hem? Hij is echt niet wijs hoor, die kerel.
Nadeel is wel, dat de procedures wss straks alleen maar langer gaan duren, want hi kan zijn zaak niet goed voorbereiden. Brammetje zal wel iets verzonnen hebben om de zaak wat te rekken op deze manier.
 
Back
Naar boven