Naar mijn weten is UHT verhitting wettelijk verplicht op alle melkprodukten, maar hoe nadelig is dat eigenlijk voor de kwaliteit van proteine?
Ik vond hier een wetenschappelijk slide die oa. spreekt over whey protein denaturation (p.15 en verder in de slides) en ook caseine wordt aangetast.
En als die eiwitten gedenaturiseerd worden, in hoeverre zijn ze dan nog nuttig voor ons lichaam?
Heeft iemand daar meer info over.
Los daarvan wou ik vragen of calcium caseinate echt wel zinvol is als eiwitbron gezien het volledig chemisch bewerkt is.
Ik vond hier een wetenschappelijk slide die oa. spreekt over whey protein denaturation (p.15 en verder in de slides) en ook caseine wordt aangetast.
En als die eiwitten gedenaturiseerd worden, in hoeverre zijn ze dan nog nuttig voor ons lichaam?
Heeft iemand daar meer info over.
Los daarvan wou ik vragen of calcium caseinate echt wel zinvol is als eiwitbron gezien het volledig chemisch bewerkt is.