MuscleMeat

Negen jaar cel geëist voor moord op Mister Universe Walter Van Elderen uit Breda (1 bezoeker)

Bezoekers in dit topic

Stephen Graham

.
Elite Member
15 jaar lid
Lid geworden
16 mei 2006
Berichten
59.513
Waardering
22.715
[UPDATE] BREDA / MIDDELBURG – Het openbaar ministerie heeft donderdagmiddag voor de rechtbank in Midelburg een keer negen en twee keer acht jaar cel geëist tegen de drie mannen die verdacht worden van de moord op bodybuildkampioen Walter van Elderen uit Breda. De 56-jarige Walter van Elderen werd op 7 juni 2009 dood aangetroffen in een woning in Goes.

[Afbeelding niet meer beschikbaar]


Twee Tsjetsjenen en een Oekraïner zouden hem beroofd hebben. De daders namen een groot bedrag aan contanten mee en lieten de gewonde Van Elderen gekneveld achter. Hij is daarna om het leven gekomen door hartfalen of door verstikking (zijn mond was afgeplakt) in combinatie met het gebruik van drugs.

Tegen de 22-jarige Tsjetsjeen Zeliam M. werd 9 jaar cel geëist: hij zou Van Elderen gekneveld hebben. Tegen de 24-jarige landgenoot van M., Zurab S. en de 21-jarige Oekraïner Ivan P. werd een celstraf van elk 8 jaar gevorderd. Een vierde verdachte, de Rus Achmed Y. is nog voortvluchtig.

Mr. Universe


Van Elderen was bodybuilder en behaalde de titel Mister Universe. Hij was een zeer bekende verschijning in de Bredase sportschoolwereld.

De daders waren op zoek naar contant geld dat Van Elderen in de woning van een vriendin in Goes had liggen. De zaterdag voor de moord waren al twee van de mannen aan de deur van de woning geweest voor anabolen steroïden. Van Elderen kende deze mannen van een sportschool in België. De verdachten zijn worstelaars en een bokser. Bij het bewuste bezoek op zaterdagmiddag heeft één van de mannen gezien dat Van Elderen veel geld in huis had.

Geld

De mannen bedachten tijdens hun terugreis naar België dat ze het geld wilden hebben. In de avond zijn ze opnieuw naar Goes gereden. Het tweetal was zo onder de indruk geraakt van het postuur van voormalig Mr. Universe Van Elderen dat het een derde 'sterke' man had meegenomen. De bodybuilder was echter niet thuis waarop de mannen samen met een vierde man de volgende zondagmiddag naar Goes terugkeerden.

Stomp

Volgens plan zou M. aanbellen en naar binnen gaan. Vervolgens zou een van de anderen aanbellen en kreeg M. de gelegenheid om geld te zoeken. S. bleef in de auto. Van Elderen rook echter onraad. Hij gaf M. een stomp, die op de grond viel en bewusteloos bleef liggen. Toen hij bij kennis kwam zag hij dat Van Elderen met bebloed hoofd op de grond lag. M. en Y. bonden zijn handen en enkels vast, knevelden hem en verlieten met enkele duizenden euro's en horloges de woning. Kort daarna werd het levenloze lichaam van Van Elderen door het elfjarig zoontje van zijn vriendin ontdekt.

Uitspraak 1 september 13.00 uur.

http://www.bndestem.nl/regio/breda/...-op-Mister-Universe-van-Elderen-uit-Breda.ece
 
ongelofelijk
 
Typisch Nederland weer. Een moord plegen en 9 jaar krijgen. Goed bezig gerechtshof!
 
nee, is geen moord.

Ik begrijp wat je bedoelt maar komaan, deze man is toch overleden als gevolg van die mannen hun daden. Het is puur wettelijk gezien misschien geen moord maar 9j is toch belachelijk weinig... Om dan nog maar te zeggen dat die 9j waarschijnlijk niet helemaal zal worden uitgezeten (hier in België zou dat toch het geval zijn)...
Ongelofelijk
 
Ik begrijp wat je bedoelt maar komaan, deze man is toch overleden als gevolg van die mannen hun daden.

Oorzakelijk verband is niet bewezen, ze weten de precieze doodsoorzaak niet eens en er zijn drugs in het spel.

Daarnaast was het ook niet de bedoeling om de persoon te doden maar eerder een "ongeluk", hoe erg het ook klinkt.

9 jaar voor alle 4 personen is correct imo aan de gegevens die ze hier doorschijnen, maar verplichte uitzetting moet daarbij.
 
Dus hij was een drugsdealer (nou ja anabolen zijn ook drugs) en een drugsgebruiker ? Die grote sommen contant geld had, maar dan in de woning van een vriendin .... #vaag

En trouwens als je mond is afgeplakt.. dan kun je toch nog ademen door je neus ?
 
Dus hij was een drugsdealer (nou ja anabolen zijn ook drugs) en een drugsgebruiker ? Die grote sommen contant geld had, maar dan in de woning van een vriendin .... #vaag

En trouwens als je mond is afgeplakt.. dan kun je toch nog ademen door je neus ?

In zo'n situatie kan ik me voorstellen dat je iets meer lucht nodig hebt dan normaal. Krijg je dat niet ga je waarschijnlijk hyperventileren. En dat gaat heel lastig door je neus.
 
Spuitig dat hij ze niet allemaal afgeslaan kunnen heeft...

Misschien zou het gelukt zijn moest hij wat jonger geweest zijn.
 
Spuitig dat hij ze niet allemaal afgeslaan kunnen heeft...

Misschien zou het gelukt zijn moest hij wat jonger geweest zijn.

1 bodybuilder die 3 man afslaat (1 bokser en 2 worstelaars).. nee, toch niet..
 
1 bodybuilder die 3 man afslaat (1 bokser en 2 worstelaars).. nee, toch niet..


Ze zijn nog maar net 21-22 en dat maakt enorm verschil en het feit dat hij bodybuild zegt niet veel misschien had hij nog een basis van boxen ofzo.
 
aardige en behulpzame vent. en zijn shape in het echt die ik in een gym in breda regelmatig zag was duidelijk nog beter dan de foto hierboven laat zien
 
Back
Naar boven