Ik ben nog niet zo lang aan het sleutelen aan mijn voedingsschema maar ik heb nu wel al verschillende vragen aangaande mijn voeding;
1. Ik heb veel gelezen dat je je laatste maaltijd z'n 2 a 3 uur voordat je gaat slapen moet eten maar geld dit voor alle soort maaltijden? en op bijv. vrijdag voetbal ik tot 21:30 en ga ik om 22:30 - 23:00 slapen, na mijn voetbal training verga ik dus van de honger en eet dan meestal kwark, niet zo lang voordat ik ga slapen......
2. Soms heb ik na een bepaalde maaltijd een opgezette/opgeblazen buik?
3. Hoe strikt zou je je aan de regel; meer kh in de ochtend, minder eiwitten -> minder kh naarmate de dag vordert en meer eiwitten naarmate de dag vordert, moeten houden (want hier let ik nu niet echt op ik zorg gewoon dat elke maaltijd uit de nodige kh/ei/vet bestaat).
4. hoe belangrijk is het om verschillende bronnen van kh, eiwitten en vetten te hebben? oftewel; hoe erg is het om te eenzijdige bronnen te hebben? (want ik eet dagelijks best wel hetzelfde)
5 zijn er verschillende supps categorïen? en wanneer en waarom zou je supps gebruiken tijdens bulk of cut?
6. hetzelfde voor shakes?
7. heb net eiwit FAQ gelezen maar hoe zit het met al die verschillende soorten kh? simpele, complexe, moeilijk verteerbare....? en wanneer (tijdens bulk of cut, en op welk punt van de dag wel of niet) moet je welke wel of niet tot je nemen?
8. Hetzelfde voor suikers? welke soorten? wanneer wel en wanneer niet?
9. hetzelfde voor vetten?
verzadigd en onverzadigd ken ik al, maar hoe zit dat bijv. met omega 3 en 6 en...? wat doen ze, wanneer wel wanneer niet tot je nemen?
10. noten zijn goed als bron van vetten, maar ze hebben toch best wel een hoge cal. waarde? hoe kan je dan als je cut een verzadigd gevoel krijgen en tegelijkertijd onder je cal. blijven?
11. wanneer moet je nou kiezen voor iets wat snel verteert en wanneer juist niet?
12. wat betekend 'GI waarde'( had iets van glycemische index gehoord ofsow) ? gezien in bijv; brood.. en hoe belangrijk is het om hierop te letten?
13. de ene keer word er voor het doel berekenen van je dieet gezegd; bereken je dagelijkse
cal. behoefte (voor bulk of cut) en en verdeel je kh/ei/vet in de juiste %.
maar de andere keer word er gezegd;
neem zoveel gr eiwit per kg lichaamsgewicht in, neem zoveel gr kh per.... etc...
snap ik nie? kom je toch bij beide op iets heel anders uit?
14. Wat voor voedingsstoffen geven je een verzadigd gevoel (als er specifieke zijn)? en waar zitten ze bijv. in?
*Op het moment train ik (nog) niet in een fitnesscentrum en train dan ook (nog) niet met gewichten en machines. Wat ik wel doe is; 2x in week voetbal, 3x in de week Taekwondo en de overige dagen doe ik s'ochtends HIIT (mijn doel is vet% verlagen), misschien dat jullie naast de antwoorden op deze vragen ook nog aangepaste aan- of opmerkingen op mijn vragen kunnen geven aan de hand van deze info.*
1. Ik heb veel gelezen dat je je laatste maaltijd z'n 2 a 3 uur voordat je gaat slapen moet eten maar geld dit voor alle soort maaltijden? en op bijv. vrijdag voetbal ik tot 21:30 en ga ik om 22:30 - 23:00 slapen, na mijn voetbal training verga ik dus van de honger en eet dan meestal kwark, niet zo lang voordat ik ga slapen......
2. Soms heb ik na een bepaalde maaltijd een opgezette/opgeblazen buik?
3. Hoe strikt zou je je aan de regel; meer kh in de ochtend, minder eiwitten -> minder kh naarmate de dag vordert en meer eiwitten naarmate de dag vordert, moeten houden (want hier let ik nu niet echt op ik zorg gewoon dat elke maaltijd uit de nodige kh/ei/vet bestaat).
4. hoe belangrijk is het om verschillende bronnen van kh, eiwitten en vetten te hebben? oftewel; hoe erg is het om te eenzijdige bronnen te hebben? (want ik eet dagelijks best wel hetzelfde)
5 zijn er verschillende supps categorïen? en wanneer en waarom zou je supps gebruiken tijdens bulk of cut?
6. hetzelfde voor shakes?
7. heb net eiwit FAQ gelezen maar hoe zit het met al die verschillende soorten kh? simpele, complexe, moeilijk verteerbare....? en wanneer (tijdens bulk of cut, en op welk punt van de dag wel of niet) moet je welke wel of niet tot je nemen?
8. Hetzelfde voor suikers? welke soorten? wanneer wel en wanneer niet?
9. hetzelfde voor vetten?
verzadigd en onverzadigd ken ik al, maar hoe zit dat bijv. met omega 3 en 6 en...? wat doen ze, wanneer wel wanneer niet tot je nemen?
10. noten zijn goed als bron van vetten, maar ze hebben toch best wel een hoge cal. waarde? hoe kan je dan als je cut een verzadigd gevoel krijgen en tegelijkertijd onder je cal. blijven?
11. wanneer moet je nou kiezen voor iets wat snel verteert en wanneer juist niet?
12. wat betekend 'GI waarde'( had iets van glycemische index gehoord ofsow) ? gezien in bijv; brood.. en hoe belangrijk is het om hierop te letten?
13. de ene keer word er voor het doel berekenen van je dieet gezegd; bereken je dagelijkse
cal. behoefte (voor bulk of cut) en en verdeel je kh/ei/vet in de juiste %.
maar de andere keer word er gezegd;
neem zoveel gr eiwit per kg lichaamsgewicht in, neem zoveel gr kh per.... etc...
snap ik nie? kom je toch bij beide op iets heel anders uit?
14. Wat voor voedingsstoffen geven je een verzadigd gevoel (als er specifieke zijn)? en waar zitten ze bijv. in?
*Op het moment train ik (nog) niet in een fitnesscentrum en train dan ook (nog) niet met gewichten en machines. Wat ik wel doe is; 2x in week voetbal, 3x in de week Taekwondo en de overige dagen doe ik s'ochtends HIIT (mijn doel is vet% verlagen), misschien dat jullie naast de antwoorden op deze vragen ook nog aangepaste aan- of opmerkingen op mijn vragen kunnen geven aan de hand van deze info.*