- Lid geworden
- 21 okt 2004
- Berichten
- 3.457
- Waardering
- 3
Big_T zei:Eh "vitargo is geen suiker" las ik nog net, lekker belangrijk, het is wel een koolhydraat en heeft vrijwel dezelfde eigenschappen dan andere suikers. Dus als men zegt vitargo is geen suiker (en daarmee bedoeld dat het de negatieve eigenschappen ervan niet heeft) dan is dat beetje onzin uitkramen.
Na de training is geen enkele suiker echt slecht, omdat je de spieren voedt, maar tijdens de cut werkt alles wat op suiker lijkt gewoon het vetverbrandingsproces tegen en neem je het dus beter niet.
Ik zou verder willen afsluiten voor de newbies die deze topic lezen: gewoon proberen een vitargo kloon. Het kost niet zo heel veel en dat het goed werkt moet je niet aan twijfelen. De enige vraag is of het echt een aanzienlijke meerwaarde biedt tegenover maltodextrose, wat de resultaten aangaat.
vitargo heeft inderdaad een aantal negatieve eigenschappen van suiker (lees: dextrose) niet, dus hier kan ik het niet helemaal mee eens zijn
dextrose blijft vrij lang in de maag aanwezig en bindt zich met water uit lichaamsreserves (uit bloed, spiercellen etc.), hierdoor het opgeblazen gevoel
een ander nadeel van dextrose (icm met creatine) is dat dextrose sneller wordt opgenomen dan creatine.. de dextrose zorgt dan voor een insulinepiek terwijl de meeste creatine nog rustig in de maag ligt te pruttelen, niet echt handig dus.. een groot deel van de creatine gaat zo dus verloren. (je kunt dextrose zo'n half uur later dan de creatine innemen om dit te omzeilen)
vitargo passeert de maag 80% sneller dan dextrose en synchroniseert zo de creatine/insuline niveaus, vitargo is ook nog eens 70% efficienter in het herstellen van spierglycogeen dan dextrose of maltodextrine
mijn voorraad is in ieder geval onderweg en ik ben erg benieuwd naar mijn bevindingen met dit potentiele zweede juweeltje