1. Ontzet Notitie

Nieuws over Weider Publications....

Topic in 'Allerlei' gestart door Robin, 15 okt 2002.

Tags:

Bezoekers aanwezig in Topic (Leden: 0, Gasten: 1)

 1. Robin

  Robin Competitive Bodybuilder +15 jaar member Topic Starter

  Berichten:
  2.786
  Leuk Bevonden:
  0
  Geslacht:
  Man
  Karma:
  0
  Weiderbroers stoppen met tijdschriften


  Weider Publications, de uitgever van bladen als Flex en Muscle and Fitness, staat te koop. Dat schrijft de New York Times na gesprekken met twee bankiers die interesse in Weider hebben. Zij en andere geïnteresseerden zijn al begonnen met bieden.


  Weider Publications is gevestigd in Californië. Joe en Ben Weider, mede-oprichters van de Mr. Olympiawedstrijd, richtten het bedrijf in 1939 op. Officieel staat het familiebedrijf te koop omdat de inmiddels tachtigjarige Joe Weider wil stoppen met het uitgeversvak.


  Onder de Weiders groeide de uitgeverij uit tot een bedrijf waar 325 mensen werkten aan zeven publicaties met een totale oplage van vier miljoen exemplaren.


  Weider Publications is een onderdeel van Weider Health and Fitness, waaronder ook Weider Nutrition International valt. Dat onderdeel, bekend om zijn supplementen en sportvoeding, is echter niet te koop.


  Weider Publications is goed voor een omzet van 130 miljoen dollar per jaar. De geïnteresseerde bieders zouden vooral financiële avonturiers zijn, die hun geld hebben verdiend in de internetindustrie, en nu op zoek zijn naar een bedrijven waar daadwerkelijk geld binnenkomt. Tegelijkertijd geldt de fitnessmarkt als een nichemarkt waar gevestigde bedrijven geen brood in zien. Maart 2001 kocht Gruner & Jahr bijvoorbeeld het tienerblad Jump van Weider om het in te voegen in het eigen YM. Gruner & Jahr zou daar nog steeds energie in moeten steken.


  Voor grote uitgevers van consumentenbladen zouden vooral de fitnessbladen van Weider als Men's Fitness en Shape interessant zijn. Die hebben een oplage van respectievelijk 635.000 en 1,7 miljoen exemplaren.
  Bron

  Weider Publications is up for Sale. The New York Times via Bodybuilding Headlines, 7-10-2002. [Link] Laatst bezocht op 8-10-2002.
   
 2. Ronbo

  Ronbo Cool Novice +15 jaar member

  Berichten:
  62
  Leuk Bevonden:
  0
  Geslacht:
  Man
  Karma:
  0
  Laten we rond gaan met de pet en een goed bod uitbreiden:D
   
 3. Ronbo

  Ronbo Cool Novice +15 jaar member

  Berichten:
  62
  Leuk Bevonden:
  0
  Geslacht:
  Man
  Karma:
  0
  ik bedoel uitbrengen
   

Deel Deze Pagina

 1. Deze website gebruikt cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, uw ervaring aan te passen en u ingelogd te houden als u zich registreert.
  Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.
  Ontzet Notitie