MuscleMeat

Noopept

  • Topic starter Bonk
  • Startdatum
  • Reacties 9
  • Weergaven 12K
  • Volgers 5

Bezoekers in dit topic

Bonk

Dutch Bodybuilder
Lid sinds
20 jul 2014
Berichten
666
Waardering
360
Lengte
1m85
Massa
85kg
Vetpercentage
12%
Noopept

Noopept is een neuroprotector en nootropica en is één van de meest effectieve en sterkste. Er zijn veel aanwijzingen voor de werkzaamheid bij het verbeteren van het geheugen, het leervermogen, focus en concentratie.

Noopept (N-fenylacetyl-L-prolylglycine ethyl ester) is een peptide en wordt in Rusland en omringende landen als een nootropic voorgeschreven. De geregistreerde merknaam Noopept (Ноопепт) is een handelsmerk van de fabrikant JSC LEKKO Pharmaceuticals. De verbinding is gepatenteerd in zowel de Verenigde Staten als in Rusland. In Rusland met het patentnummer 2119496 en in de Verenigde Staten werd in 1995 uitgegeven onder nummer 5.439.930. Het wordt verkocht in de Verenigde Staten als een voedingssupplement, maar als een medicijn in andere landen.

Noopept is geen racetam (vanwege het ontbreken van een 2-oxo-pyrrolidine skelet), maar wordt in het algemeen geschaard onder dezelfde categorie omdat het soortgelijke werkingsmechanismen deelt met de racetam familie, hoofdzakelijk modulatie van het acetylcholine systeem, en modulering van AMPA receptoren. Vergeleken met de traditionele racetams is het, volgens studies, gebleken dat het wel tot 1000 maal krachtiger is dan de prototypische racetam drug: piracetam. Noopept is een prodrug voor de endogene peptide cycloprolylglycine.

Het is niet eenvoudig een juiste dosering voor te schrijven. Noopept is een van de supplementen die voor veel individuen met een gelijke dosering een totaal verschillende uitwerking heeft. Terwijl sommige individuen al dramatische verbeteringen in hun geheugen, leren, redeneren en intelligentie ontwaren bij 10 mg Noopept, voelen andere individuen nagenoeg niets. De aanbevolen dosering valt ergens tussen 10-30 mg bij 2 tot 3 maal daags. Er is dus niet één beste Noopept dosering. Iedereen zal dit door experimenteren moeten ondervinden om zo de juiste dagelijkse hoeveelheid vast te stellen.

Piek plasma concentraties van 13-33 ug/l wordt bereikt binnen een uur na 20mg orale dosis. De halfwaardetijd is gemiddeld 1 uur bij gezonde individuen. Het wordt voornamelijk via de nieren uitgescheiden tot een reeks van metabolieten, geproduceerd door amide- en esterhydrolyse, deacylering en aromatische hydroxylering. Noopept kan middels een vloeistofchromatografie gedetecteerd worden in biovloeistoffen.

Noopept is verwant aan racetams zoals Piracetam en Aniracetam (maar is dus aanzienlijk sterker). Noopept poeder beïnvloed de hersenen op vergelijkbare manieren als Piracetam, namelijk door het stimuleren van bepaalde receptoren in de hersenen die verantwoordelijk zijn voor de productie van neurotransmitters. Noopept is een peptide dat zich kenmerkt in een combinatie van aminozuren binnen de chemische structuur.

Deze afwijkende moleculaire structuur is wat Noopept zo veel krachtiger maakt dan de Racetams want de biologische beschikbaarheid is vele malen hoger. De effecten van Noopept worden door individuen omschreven als het hebben van een verhoogde totale hersenencapaciteit, een beter vermogen om nieuwe ideeën te leren, betere concentratie maar ook het verminderen van angst- en depressie-symptomen. Er zijn geen bekende negatieve effecten of gevaren gevonden wanneer men zich aan de juiste, voorgestelde dosis houdt.
Noopept op zichzelf is een krachtige nootropic, maar wordt ook gecombineerd (gestapeld) met andere nootropica supplementen. Het is niet ongewoon om Noopept samen met racetams zoals Aniracetam en Piracetam te gebruiken. Vaak worden ook choline supplementen zoals Alpha-GPC en CDP choline gebruikt om brainfog te verminderen. De effecten van Noopept zouden nog sterker in combinatie met choline zijn omdat Noopept de opname verhoogt van de neurotransmitter acetylcholine. Bij de productie van acetylcholine wordt choline verbruikt. Ook wordt Noopept vaak gecombineerd met een kruidenthee zoals Kamille.

Uit de literatuur bleek een significant effect van Noopept op milde cognitieve stoornissen bij patiënten met encefalopathie (“ziekte van de hersenen”). Dit kon ontstaan zijn door fysische of biologisch diffuse oorzaken, zoals intoxicaties (extern (alcohol) of intern, zoals bij leverfalen), infecties of voedingsdeficiënties, of de ziekte van Alzheimer. 60 patiënten met een beroerte werden gedurende 2 maanden behandeld met 20mg Noopept. Cognitieve functies werden voor en na de behandeling met neuropsychologische testen gemeten. Na analyse van de scores openbaarde zich een significante verbetering van de cognitieve functies bij patiënten uit de hoofdgroep, en geen verbeteringen werden aangetoond in de controlegroep.

Nadelen
– Relatief weinig onderzoeksgegevens
– Voor sommige individuen resulterend in hoofdpijn
– Kan leiden tot prikkelbaarheid en verlies van eetlust
– Te grote doses kunnen juist brainfog en depressie veroorzaken

Voordelen
– Bevordert cognitie en geheugen
– Verhoogd zenuwgroeifactor en BDNF (een zenuwcelstimulerende factor die van de hersenen afkomstig is)
– Milde psychostimulerende en anxiolytische effect
– Aanbevolen dosering (10-30 mg) is vele malen lager dan Piracetam
– Heeft een aanzienlijk effect op neuroprotectieZijn er mensen die ervaringen hebben met dit middel en het willen delen?
 
Dit soort nieuwe “mens verbeterende” drugs vind ik altijd gevaarlijk in begin stadia. Ben vooral benieuwd naar vervolg onderzoeken over schadelijkheid op de lange termijn etc.
 
  • Like
Waarderingen: Vonk
Koning Eenoog rob91 vntl

Jullie hebben wel redelijk wat ervaring, dit middel toevallig ook eens getest?

Voor mij deed het helemaal niks helaas. Begon op 10mg per dag (in de ochtend) en heb dit naar 30mg gebracht. Geen merkbare effecten.
 
  • Like
Waarderingen: Bonk
thanks voor het delen :)
 
Serieus niemand anders die het geprobeerd heeft?
 
Ik heb het besteld, zal het deze week eens testen :)
 
  • Like
Waarderingen: vntl
Vandaag kwam het met de post, gelijk 2 capsules genomen (10mg per capsule). Dit was rond een uur of 1. Hierna wat gegeten en nog even met de auto bezig geweest. Had het idee dat ik wel wat voelde.

Vervolgens nog 1 genomen rond half 3 en hierna gaan sporten. Merkte dat ik wat afwezig was, maar had een super goede focus. Het was enorm druk met pubers en geouwehoer in de sportschool maar kon dit goed naast me neerleggen. Mind muscle connectie voelde ook erg goed, uitvoering oefeningen voelde erg goed aan. Ben verder erg kalm ook nu nog maar wel met genoeg energie om iets te doen.

Het schijnt dat je de volgende dag ook nog effecten kan merken dus ben benieuwd.
 
  • Like
Waarderingen: vntl
Ik heb al jaren Noopept gebruikt tijdens mijn studie en het heeft me een hoop geholpen. Ik neem zo'n 20-40mg per dag en ik heb een verhoogde concentratie gekregen en het studeren gaat over het algemeen goed.

Ik denk alleen dat het risico op depressie en verlies van eetlust zoals boven genoemd best wel zwaar kan tillen.
Ik ben me over het algemeen minder in mijn vel gaan voelen de afgelopen jaren sinds ik het gebruik, maar dat kan ook andere redenen hebben.
Daarnaast heb ik ondergewicht ontwikkeld, maar dat kan ook een andere reden hebben.
Mijn studiepunten? Ik sta geweldig, de beste cijfers van alle medestudenten voor de helft van de vakken.

Een nadeel dat ik zelf sterk heb ervaren bij gebruik is dat ik sterkere dromen kan krijgen als ik het te laat inneem of zelfs helemaal niet kan slapen. Te overprikkeld.
 
Back
Naar boven