AndroidHealthClinic

Nu-metal

Bezoekers in dit topic

Koning Eenoog

Incognito
Elite Member
20 jaar lid
Lid geworden
16 okt 2002
Berichten
28.251
Karma
5.505
Lengte
1m80
Massa
84kg
Vetpercentage
15%
Ik weet niet of hier nu metal liefhebbers zijn, maar ik heb een aantal cd' tjes die ik jullie echt niet kan onthouden!

* Pulse Ultra - Headspace
* Blindside - Silence
* Disturbed - Believe
* 30 seconds to mars - welcome to the universe
* Thorn.Eleven - Inside
* Ill Nino - Revolution

Dit zijn echt 6 top CD's!!! Heb het volgens mij al in eerdere topics genoemd maar niet allemaal dacht ik.

Nieuwe CD van Nightwish is trouwens ook weer super!

Ik hoop dat ik jullie hier wat luisterplezier mee kan geven! Als iemand soortgelijke CD's heeft of kent die ook helemaal te gek zijn hoor ik dit graag!!!
 
Mijn moeder draait tijdens het strijken keihard Within Temptation.....
 
Hehehe, uhhhh...ok? :)
 
ah, het bekende Nu-Metal gebeuren.

ik persoonlijk ben een metalliefhebber die naar alle soorten metal kan luisteren, gaande van Black Metal (Marduk, Dimmu Borgig) tot de ouwe stoere heavy metal (Saxon, Manowar, Judas Priest), passerend langs Death metal (Surhim, Six Feet Under of nog Cannibal Corpse) of gewoon goeie hard rock (Ozzy, Alice Cooper, Ac/Dc).

er is 1 groot ding dat mij stoort aan Nu-Metal.

het gebrek aan originaliteit.

er zijn zoveel groepen die klasse bands zoals Sepultura proberen na te doen (denk maar aan ja ja Ill Niño of Soulfly of zelfs nog Slipknot). andere groepen proberen hip-hop te combineren met metal, wat dan een mix geeft dat je zelfs geen metal meer kan noemen (denk aan Limp ****ing Bizkit).

er zijn slechts weinige nu-metalbands die ik echt de moeite waard vind om effectief eens te beluisteren.

Disturbed is gaaf
Killswitch Engage is uitermate goed
Mudvayne heerscht gewoon.
System Of a Down moet ik gewoon live zien

ik hou van alles, maar gebrek aan originaliteit is een plaag die door de Nu-metal wereld heen stroomt. en het is spijtig, want er zitte klasse bands tussen.


de nieuwe van nightwish gaat volgens mij de verkeerde kant op. ok, ze kan wel goed zingen, maar een aantal liedjes worden echt wat te commercieel. maar goed, meeste nightwish nummertjes blijven goed doorbeuken.

Within Temptation, hah, gemengde gevoelens. Vroeger hadden ze er een echte goeie grunter bij, die je op hun laatste album denk ik bijna niet meer hoort. Enkel Sharon den Adel die volgens mij begint te klinken als een tweede Kate Bush. het is ook niet echt metal meer. maar goed, ik ga niet moeilijk doen, want bij ice queen voel ik toch ook wat kippevel :)
als ik jullie wat goeie bands kan aanraden uit alle soorten metal :

Saxon (ouwe heavy metal)
Manowar (heeeerscht)
Anthrax (idem dito)
Ancient Rites (Black Metal uit het Belgische)
Sonata Arctica (snelle power metal)
Children of Bodom (heavy black metal)
Blind Guardian (Duitse groep, elke metallliefhebber MOET die gewoon kennen)
Doro (80's metal, heet wijf ook)
Pro-Pain (Metalcore)

en we gaan zo maar verder :D
 
Heb je voor een groot gedeelte wel gelijk in Spike. Enkele opmerkingen:

1e CD van Limp Bizkit is echt super wreed vind ik!!! Die staat zeker in mijn top 5 CD's allertijden. Daarna hebben ze het gewoon helemaal verdoet!!! Andere CD's van hun klinken gewoon muf!
Hetzelfde verhaal voor Life Of Agony (welliswaar geen nu-metal maar toch), wat was river runs red toch vet, ugly is nog te doen, soul searching sun zuigt! Ik vond de eerste CD van korn ook gewoon super vet toen ik hem voor het eerst hoorde. Toen d'r tijd was je (ik iig) niet gewend. Ik viel bijna van me stoel toen blind er in hakte :)

En jah, veel nu-metal is commercieel en lijkt op elkaar. Maar dat komt denk ik omdat nu-matal de laatste tijd gewoon erg bekend is geworden. Wat iedereen tegenwoordig verstaat onder nu metal is een hoopje strond onder leiding van Fred Durst wat steeds meer richting de boyband kant kruipt. De stroming bestaat volgens mij toch al heel lang en r is heel veel goede, harde maar toch melodieuze metal uit voort gekomen.

Ik vind bands als Pro Pain, Sick Of It All en Biohazzerd en zo ook vet, maar het heeft te weinig diepgang voor mij. Lekker om eens in de tijd flink hard aan te zetten en ff lekker opgefokt te raken (voor een goede training :))
Ik vind ook dat die muziek ook gewoon veel van elkaar weg heeft. Dat vind ik ook met punk en deat metal en alle andere 'sub stromingen'. Ik denk dat als je, je zelf r beter in verdiept wel degelijk hele grote verschillen hoort. Als je mij Slayer voorschoteld en daarna Cridle of Filth dan denk ik ook: lijkt nogal op elkaar. Maar ik denk dat jij me uitvoerig zou kunnen vertellen wat de verschillen zijn.

En jah, nieuwe van nightwish is aan de rustige kan, maar de rifs die er in zitten zijn dan ook van hoogstaande kwaliteit!

Van de bands die je noemt ken ik wel een aantal namen, het zijn ook zeker 'goede' bands maar gewoon niet echt mijn smaak.
 
whoow, slayer en cradle ?


lol, de verschillen zijn immens

in Slayer heb je bvb nergens een keyboard. als 1 groot verschil. verder is Slayer lekker harde trash metal, daar waar Cradle eigenlijk Black metal is die nu naar de slechte kant neigt (een soort vercommercialisering). Cradle probeert ook melodieuzer en symfonischer voor de dag te komen.


nu-metal bestaan niet echt zo lang. de term althans niet. die is er gekomen met de komst van Fred Durst.
maar bands zoals Korn werden toendertijd omschreven als doomy metal (die naam klinkt ook erg gay, maar goed)

Nu-metal karakteriseert zich vooral door de zang, zijnde een afwisseling tussen het gekende metal geschreeuw, en refreintjes met een cleane stem gezongen.
 
ik weet trouwens niet of eindhoven dichtbij de 013 is, want 21 april is daar de 2003 Editie van No Mercy Fest. er komt onder andere Testament, Marduk, en Pro-Pain... ik ga er de 20ste naartoe (is dan in Hof Ter Lo, A'pen), gaat flink beuken worden :D
 
Jah ik ben niet zo bekend in die 'scene'dus ik noem maar ff 2 namen :)

En dat van die zang: dat vind ik nou mooi! :D

013 is niet zo heel ver maar het is niet echt mijn sT so i thing i'll pass.
 
hehehe

ja dat kan wel mooi zijn maar het wordt op den duur vaak hetzelfde...

daarmee dat ik er een paar uitpikte die de moeite waard zijn, omdat het 'nieuw' is, maar net iets te goed om ze nu nu-metal te gaan noemen.

Killswitsch engage is het betere werk, en system of a down ook.
 
Metal!!! heerlijke muziek, veeel beter dan als die computermuziek alhoewel er binnen de metal tegenwoordig steeds vaker met drumcomputers en dergelijke wordt gewerkt.

Het blijft daarintegen nog altijd muzieksT nummer een. Het begon bij mij ook met metallica, en toen vond ik al dat gegrunt nog nie mooi, "want je verstond er nix van :D". Maar nu zet ik toch graag een nummer van CC of Morbid Angel op.

En persoonlijk vind ik Slipknot toch een goeie band, zijn veel mensen die het afkraken, maar ik vind er gewoon een bepaalde energie in zitten. Ook die nieuwe met Corey Taylor, Stone Sour heeft een lekkere sound.

Verder nog een tip:
http://www.badlypreserved.nl/

Een maat van me doet de basgitaar in die band
 
ik zeg niet dat slipknot slecht is, maar ik vind het een beetje een onorigineel gedoe.

als je wat van de rock en metal van da jaren '70 en '80 kent, weet je zo dat Slipknot gewoon een ruigere versie is van KISS. waar Kiss stopte, gaan zij verder, soms letterlijk. op de DVD 'Disasterpieces' gaat de drummer echt berserk in een solo terwijl hij met het hele drumstel over kop gaan etc etc. raad eens wie hen voor was, jaja KISS :D

nou ja, je hoeft het niet allemaal te weten, maar goed, is maar mooi meegenomen. Alsnog, het is inet per se slecht, maar een beetje origineel.


Net zoals Marylin Manson die eigenlijk een ruig afkooksel is van Alice Cooper. het enige wat Manson echt goed kan, is coveren, dat doet-ie als een meester.
 
Tuurlijk gaat het allemaal door op de oude bands, maar dat is volgens mij bij elk muziekgenre zo.

En de muziek van tegenwoordig, ook metal, is niet echt orgineel meer. Of het zijn covers, of de nummers van nu lijken op elkaar.

Alleen leek het wel alsof vroeger de stemmen hoger waren ofzo en tegenwoordig zijn ze lekker zwaar en dat vind ik wel beter klinken, maar dat kan ook aan mij liggen dat ik de verkeerde bands van vroeger pak.
 
Hey Spike, wat vind je dan van Tool en A Perfect Circle met zanger en drummer van Tool dacht ik)? Is A Perfect Circle een slap aftreksel van Tool, of voortgeborduurd op Tool?

Ik vind het iig allebei super wreed! :D

Lijkt me trouwens tegenwoordig ook moeilijker om met orginele kost voor de dag te komen als 10 jaar geleden. Bijna alles is gewoon al een keer gedaan...
 
killswitch engage erg vet.hier voor geintresseerden nog wat namen van bands die zeer zeker de moeite
waard zijn om uit te checken trust me: -arkangel (bel) lenght of time(bel) do or die(bel)born from pain(ned) en zo nog vele meer.je hoeft niet ver van huis te zoeken voor een lekker stukje muziek laterzzz.
 
ik heb arkangel voor het eerst gezien in charlerois. vette liveshow .word tijd dat ze wat nieuws uitbrengen.
 
Back
Naar boven