XXL Nutrition

Onafhankelijke labtest Whey Perfection (1 bezoeker)

Bezoekers in dit topic

Status
Niet open voor verdere reacties.

labo

Novice
Lid geworden
26 nov 2014
Berichten
1
Waardering
3
Lengte
1m80
Het onafhankelijke en geaccrediteerde laboratorium ECCA NV heeft opdracht gekregen om Whey Perfection te bestellen op bodyenfitshop.nl, zelf het pakket in ontvangst te nemen en de inhoud te bemonsteren. In de onderstaande rapportage kunt U bij de opmerkingen zien dat ECCA zelf de stalen heeft aangeschaft zonder tussenkomst van derden.

Aanleiding
Aanleiding voor de opdracht is een laboratoriumtest georganiseerd door leden van Dutchbodybuilding.com. Er heerst twijfel over de uitslag van Whey Perfection. Deze nieuwe bemonstering dient om hierover duidelijkheid te verkrijgen.

Bemonstering
ECCA heeft opdracht gekregen om met name te letten op het eiwitgehalte en toegevoegd Glycine of andere aminozuren welke niet op het label vermeldt staan. Het toevoegen van goedkope Glycine is een bekend fenomeen om het stikstofgehalte en hiermee kunstmatig het eiwitgehalte te verhogen. Los toegevoegde aminozuren moeten op het label vermeldt worden en mogen niet als eiwit worden gedeclareerd.

Korte conclusie naar aanleiding van de meetresultaten van ECCA
Op het product is een eiwitgehalte van 70,4% gemeten. Er zijn echter twee aminozuren aangetroffen die normaal niet in een dergelijk hoge dosering aanwezig zijn in wei eiwit. Het gaat om Glycine en Alanine. Het kan niet anders dan dat deze aminozuren apart zijn toegevoegd.

Na correctie van deze aminozuren kan gesteld worden dat het product 62% eiwit bevat. Op het label van het product wordt een eiwitgehalte van 78% gedeclareerd dit is een afwijking van 20,5%.

Toelichting op de resultaten van ECCA

14_042476_01.png


Meetresultaten ECCA en bijlagen

14_042476_1.png


14_042476_2.png


Voedingswaarden op de pot

voedingswaarde.jpg


Geleverde bestelling op adres van ECAA

SAM_0649.jpg
 
Laatst bewerkt:
Zit op mobiel, straks thuis even lezen :roflol:
 
Dis gon be good.
 
In!!

test van dbb was dus gewoon ook betrouwbaar
 
Zo te zien was mijn berekening van hun vorige stikstofanalyse (b&f/aminolabs, door ECCA) vrij correct.

Had berekend op ongeveer 60% als men de extra Glycine en Alanine ervan af trekt.

Het kan variëren afhankelijk welke smaak en pot, maar dat is dan enkele procenten max.


Dit is dan nog eens het lab (ECCA) waar aminolabs/b&f voordien hun whey lieten testen, dus om deze resultaten kan je niet heen.

Hun laatste eigen stikstofanalyse klopt dus volledig niet. Maar dit was duidelijk gezien de meting op droge stof was (maar er zouden meer analyses gebeurd zijn?). En natuurlijk is er geen rekening gehouden met de extra aminozuren terwijl aminolabs zelf aangeeft dit te gebruiken als smaakaroma.

De afwijking komt dan weer overeen met de aminozuuranalyse van dbb. Dus de resultaten zijn nu al meermaals vastgesteld. 2x onafhankelijk (deze analyse en van dbb) waarbij een spiking (smaakaroma toevoeging) is gevonden. En 2x b&f/aminolabs hun eigen analyse (stikstof) waarbij je na berekening tot hetzelfde resultaat komt.

Zoals men kan zien op de vergelijking zijn alle aminozuren lager bij de dbb test. Alsook de toegevoegde aminozuren. Dit kan een (kleine) afwijking van de meting zijn of dat er minder eiwit en extra aminozuren in de pot zat.


Vergelijking met de aminozuuranalyse van dbb.

p63uo.png
 
Laatst bewerkt:
Wat een bedrijf :roflol:
 
Wel even je naam censureren op die b&f doos. We weten allemaal wat er met Jordy is gebeurd ..
 
Als dit waar is dan moeten ze zich echt diep schamen.
 
Voorspelbare uitslag na de slechte, halfbakken reacties van Body en Fitshop toch?
 
Ik verwacht dat er 1 van de 3 dingen gaan gebeuren:
1. B&F reageert hier niet eens op
2. "Ja, maar wij kopen bij Volac, dus je zit sowieso goed"
3. "Jullie doen dit expres om ons kapot te maken! Er klopt hier niks van" - aldus B&F
 
Nou Tom, maak je borst maar nat :o
 
hier alvast de reactie van body & fitshop

Body & Fitshop zei:
Heel triest dat we op dit soort dingen weer moeten reageren en dat dit hier wordt geaccepteerd. Dit kan dus niet. Eiwit is een natuurlijk product en waardes kunnen altijd iets afwijken maar absoluut niet zoveel. Daarnaast wordt zelfs de suggestie gewekt dat onze producent Glycine zou toevoegen. Allereerst onze Whey bevat logischerwijs en gegarandeerd 0 van dit soort toevoegingen. Het is eigenlijk al te schandalig voor woorden dat we op dit soort beschuldigingen moeten reageren. Daarnaast zijn dit zeer ernstige beschuldigingen die grote gevolgen kunnen hebben, onrechtmatig en waarschijnlijk strafbaar zijn. Er worden geen batchnummers, bron, lab, genoemd en geen data helemaal niets. Het kan gewoon niet. Allemaal uiterst curieus en dubieus. Wij zijn op dit moment in gesprek met onze leverancier en producent en beraden ons op de juiste stappen omdat we dit soort aantijgingen gewoon niet kunnen en willen accepteren. Wij verkopen een eerlijk product voor een goede prijs. Wij gaan nu verder de discussie niet aan (tegen dit soort onzin en smaad kun je je niet verdedigen) maar zullen op gepaste wijzen reageren.
 
  • Like
Waarderingen: mat
In, nieuwe shit storm aanstaande
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Back
Naar boven