XXL Nutrition

Onderrug pijnlijk na shoulder press (OH) (1 bezoeker)

Bezoekers in dit topic

Basbewier

Novice
Lid geworden
24 jan 2014
Berichten
8
Waardering
0
Lengte
1m69
Massa
66kg
Vetpercentage
9%
Monsters!
Na 3 jaar blessure vrij trainen heb ik eens een andere oefening geprobeerd, zonder succes. Ik dacht eens een one handed standing shoulderpress te doen. Ik had bewust geen zwaar gewicht gepakt (10kg. dumbells). Die zelfde avond gelijk al een zeurderige pijn in de onderrug aan de linkerkant. Voor de zekerheid maar een paar daagjes rust gepakt en vandaag - zonder pijn - begonnen met lichte squats. Nu is de pijn helemaal ondraagbaar geworden, zeker bij het zitten. Bij het liggen of staan heb ik nergens last van. Het is geen stekende pijn, meer een blauwe plek die heel diep zit. Ik denk dat het een overbelaste erector spinae is of een maltifidus. Wat raden jullie aan: een paar dagen niet trainen en m'n rug rust geven of rustig wat oefeningen uitvoeren die weinig stress op de rug geven?

Alvast bedankt!
 
je zal waarschijnlijk iets verrekt hebben.

hou rust probeer als het beter voelt licht te beginnen met oefening die stress geven op je ondderug, als het dan weer pijn doet meteen stoppen en nog even rust houden.

als het na paar weken niet over is dokter raadplegen.
 
Geen oefeningen doen waar je last van ondervind. Blijft het aanhouden? Ga dan naar een specialist..
 
Misschien je rug een beetje te hol gemaakt en overstrekt vanuit de onderkant? Eventueel naar een manueel therapeut gaan om te laten checken.
 
Back
Naar boven