Woon nog thuis etc.. en moet het tijdens het avondeten dan ook in principe doen met 'wat de pot schaft'. Er word gelukkig wel rekening met me gehouden en ik eet ook alleen maar groentes, vlees, rijst etc.....
Mn doel = cutten en mn avondeten is zo rond de 400cal berekend.....
Ik reken dan ook van te voren (mbv cal. lijst) hoeveel gram etc. mijn maaltijd mag bestaan om rond die 400 cal. uit te komen.
Nu heb ik echter het probleem;
ik kan bijvoorbeeld wel uitrekenen dat ik 80gr rijst neem, maar dit is ongekookt bedoeld en mijn ouders koken altijd gewoon de hele mik in één en dezelfde pan, waarna ik naderhand dus (gekookt) nog een keer die 80gr rijst eruit moet halen wat dus allang geen 80gr maar eerder 150 gr is geworden. Dit probleem dus niet alleen met rijst maar in principe met alles wat gezamelijk gekookt moet worden.... ook groentes enz.
Als voorbeeld heb ik nu net 100gr (ongekookt) pasta naderhand gekookt gewogen en daar kwam 220gr uit. Het gewicht van de pasta is dus met een factor van 2,2 vermenigvuldigd.
Hieruit zou ik kunnen herleiden dat ik voortaan dus 220gr gekookte pasta op mn bord moet scheppen om 100gr (ongekookte pasta) naar binnen te werken.
Maar ik neem aan dat de hoeveelheid water die opgenomen word door de pasta toch redelijk kan verschillen? of zie ik dit verkeerd
Dat dus die 100 gr ongekookte pasta de ene keer 180gr gekookt kan zijn en de andere keer 220gr.....waardoor ik de ene keer teveel of de andere keer te weinig cal. tot mij neem.....
in bulk zal deze afwijking (als die er is) waarschijnlijk niet zoveel uitmaken, maar in cut kan het toch wel je resultaten gaan belemeren (bijvoorbeeld dat mijn avondeten inene 600cal gaat innemen waardoor ik 200cal erbovenuit kom!) want ik eet tenslotte elke dag avondeten
Zijn er nog meer mensen die eten wat de pot schaft (tijdens cut) en hoe doen jullie dit dan
En kan ik nou dus die 2.2 factor voor de pasta als handteerbare richtlijn nemen of zal deze per keer teveel afwijken
ALs dit niet zo is kan ik voortaan dus gewoon een enkele keer dat gene ongekookt en naderhand gekookt wegen en voortaan daarna die factor als richtlijn gebruiken.
Mn doel = cutten en mn avondeten is zo rond de 400cal berekend.....
Ik reken dan ook van te voren (mbv cal. lijst) hoeveel gram etc. mijn maaltijd mag bestaan om rond die 400 cal. uit te komen.
Nu heb ik echter het probleem;
ik kan bijvoorbeeld wel uitrekenen dat ik 80gr rijst neem, maar dit is ongekookt bedoeld en mijn ouders koken altijd gewoon de hele mik in één en dezelfde pan, waarna ik naderhand dus (gekookt) nog een keer die 80gr rijst eruit moet halen wat dus allang geen 80gr maar eerder 150 gr is geworden. Dit probleem dus niet alleen met rijst maar in principe met alles wat gezamelijk gekookt moet worden.... ook groentes enz.
Als voorbeeld heb ik nu net 100gr (ongekookt) pasta naderhand gekookt gewogen en daar kwam 220gr uit. Het gewicht van de pasta is dus met een factor van 2,2 vermenigvuldigd.
Hieruit zou ik kunnen herleiden dat ik voortaan dus 220gr gekookte pasta op mn bord moet scheppen om 100gr (ongekookte pasta) naar binnen te werken.
Maar ik neem aan dat de hoeveelheid water die opgenomen word door de pasta toch redelijk kan verschillen? of zie ik dit verkeerd
Dat dus die 100 gr ongekookte pasta de ene keer 180gr gekookt kan zijn en de andere keer 220gr.....waardoor ik de ene keer teveel of de andere keer te weinig cal. tot mij neem.....
in bulk zal deze afwijking (als die er is) waarschijnlijk niet zoveel uitmaken, maar in cut kan het toch wel je resultaten gaan belemeren (bijvoorbeeld dat mijn avondeten inene 600cal gaat innemen waardoor ik 200cal erbovenuit kom!) want ik eet tenslotte elke dag avondeten
Zijn er nog meer mensen die eten wat de pot schaft (tijdens cut) en hoe doen jullie dit dan
En kan ik nou dus die 2.2 factor voor de pasta als handteerbare richtlijn nemen of zal deze per keer teveel afwijken
ALs dit niet zo is kan ik voortaan dus gewoon een enkele keer dat gene ongekookt en naderhand gekookt wegen en voortaan daarna die factor als richtlijn gebruiken.