MuscleMeat

Oral Turinabol

Bezoekers in dit topic

200px-4-Chlorodehydromethyltestosterone.png


4-Chlorodehydromethyltestosteron

IUPAC naam

(8R,9S,10R,13S,14S,17S)-4-chloro-17-hydroxy- 10,13,17-trimethyl-7,8,9,11,12,14,15,16-octahydro -6H-cyclopenta[a]phenanthren-3-one

Ook bekend als

4-Chlorodehydromethyltestosterone, T-bol, Oral-turinabol, orale turinabol (OT) of pro turinabol

Farmaceutische & Chemische gegevens

Moleculaire massa basis:

334.8854 g/mol

Biol. beschikbaarheid:

100% (oraal)

Halveringstijd:

16 uren

Gebruik:

Toediening:

Oraal

Effectieve dosis:

40 - 60 mg / per dag

Verkrijgbare dosissen:

10 mg

Straatprijs:

55 euro per 100 tabletten

Oral-turinabol (4-Chlorodehydromethyltestosteron) is een afgeleide van de anabole steroïde dianabol. Het veroorzaakt echter aanzienlijk minder oestrogene neveneffecten, waaronder waterretentie.

Turinabol was het eerste originele product van Jenapharm, een farmaceutisch bedrijf in Oost-Duitsland. Het patent werd geregistreerd in 1961. Het idee van het combineren van de structuren 4-chlorotestosteron en 1-dehydro-methyltestosteron kwam van de chemicus Albert Stachowiak. In die tijd betekende dit een unieke dissociatie van anabole en androgene effecten na orale toediening (1). Het product werd in 1965 geïntroduceerd voor klinisch gebruik (2).


Geschiedenis
Turinabol is ontworpen in de jaren zestig toen de Oost-Duitsers op zoek waren naar overwinning voor hun Olympische en in competitie zijnde atleten. Het is momenteel alleen verkrijgbaar via ondergrondse laboratoria.

Gebruik in bodybuilding en andere sporten
Eigenschappen
Tijdens de zeer competitieve periode voor de Olympische Spelen en de krachtsport op nationaal niveau, waren Oost-Duitse deskundigen op zoek naar effectieve steroïden die drugstests in deze sporten zouden moeten omzeilen. Ze kwamen terecht bij de gemethyleerde versie van 4-chlorotestosteron, ook wel Oral Turinabol. De eigenschappen van van Oral Turinabol liggen volgens gebruikers ergens tussen Dianabol en Anavar. Met zijn gematigde anabole effecten en milde bijwerkingen, lijkt dit geen slechte omschrijving. Turinabol heeft een anabole werking die ongeveer gelijk is aan - of iets groter is dan die van testosteron, terwijl het geen of weinig androgene activiteit vertoont.

De spiermassa en spierkracht die gewonnen wordt is niet dramatisch, maar gebruikers melden wel een goede "kwaliteit". Men heeft het over een "harde look" wat waarschijnlijk het gevolg is van het ontbreken van oestrogene effecten die vaak leiden tot een pafferig uiterlijk. Eén van de andere voordelen waardoor de Oost-Duitsers het konden gebruiken was dat het lichaam de stof snel afbreekt, wat nuttig zou zijn wanneer een gebruiker onderhevig is aan drugstests.

In studies gedaan op mannelijke atleten die 10 mg OT per dag kregen gedurende zes weken, werden geen negatieve gevolgen voor de gezondheid of bijwerkingen gemeld. Het werd ook gebruikt aan lage dosering om de binding van SHBG met andere steroïden te verminderen (3). Het bleek immers dat Turinabol het vermogen had om SHBG te verminderen waardoor meer testosteron kon worden benut.

200px-IP_Oral_Turanabol.jpg


Oral Turanabol International Pharmaceuticals

Er is een geval bekend waarbij een mannelijke gebruiker negatieve bijwerkingen ervaarde na 5 jaar gebruik van Oral Turinabol aan een hoge dosering (4,5). Het middel bleek doeltreffend te zijn aan extreem hoge doseringen voor gebruikers die kracht en massa beogen. Maar ook lagere doseringen waren succesvol bij atleten die snel resultaten wensten. Mannelijke kogelstoters op Olympisch niveau waren in staat 2,5 tot 4m toe te voegen aan hun worpen, 10 tot 12m aan het discuswerpen, en 6 tot 10m bij het kogelslingeren en dit gedurende 4 jaar training. Vrouwelijke atleten wonnen zelfs nog meer. Een bepaalde vrouwelijke atleet verbeterde haar worp van minder dan 18m tot meer dan 20m (6). Vrouwen ervoeren meer ernstigere en soms onaanvaardbare bijwerkingen dan mannelijke gebruikers. Daarbij moet opgemerkt worden dat de vrouwen soms doseringen namen die de dosissen bij de mannen bijna met het dubbele overtroffen.

Bijwerkingen
 • Acne en vette huid

 • Erectiestoornissen (tijdelijk)

 • Vergrote kans op hartaandoeningen

 • Bij mannen kunnen de testikels tijdelijk krimpen indien er geen voorzorg voor wordt getroffen (Pregnyl)

 • De natuurlijke testosteronproductie kan afnemen of stoppen

 • Vermannelijking (bij vrouwen)

 • Bloedstolling gaat moeilijker

 • Turinabol is hepatoxisch
Stacken en gebruik
Meer recentelijk heeft Oral Turinabol zijn weg teruggevonden in de handen van atleten over de hele wereld. Het is het "nieuwe" sexy middel dat eigenlijk heel oud is. Het was het Oost-Duitse geheime wapen wanneer hun doping in de sport op een hoogtepunt was.

OT, of T-bol zoals het soms wordt genoemd, is een erg degelijke kracht- en massa-drug, en omdat het niet kan converteren naar oestrogeen, kan het zelfs worden gebruikt gedurende een bodybuildingdieet. Om deze reden, word het door velen als het meest veelzijdige middel gezien.

De meeste gebruikers behalen goede resultaten aan een dosering tussen 40 en 60 milligram per dag, in verdeelde dosissen.

Gebruikersmeningen
Topics uit het Bodybuilding.nl anabolen forum:

Of start een nieuw topic.

Externe links
Referenties
 • 1. Schwarz S, Onken D, Schubert A (July 1999). "The steroid story of Jenapharm: from the late 1940s to the early 1970s". Steroids 64 (7): 439–45. doi:10.1016/S0039-128X(99)00003-3. PMID 10443899.

 • 2. Franke WW, Berendonk B (July 1997). "Hormonal doping and androgenization of athletes: a secret program of the German Democratic Republic government". Clin. Chem. 43 (7): 1262–79. PMID 9216474.

 • 3. The pharmacokinetics of Oral-Turinabol in humans Pharmazie. 1991 Sep;46(9):650-4. German.

 • 4. Department of Urology, Universitaetsklinikum "Carl Gustav Carus," Technical University of Dresden,Dresden, Germany

 • 5. Intratesticular leiomyosarcoma in a young man after high dose doping with Oral-Turinabol: a case report. Cancer. 1999 Oct 15;86(8):1571-5.

 • 6. Berendonk B. Doping. Von der Forschung zum Betrug. Reinbek bei Hamburg: Rowohlt Taschenbuchverlag. 1992:448pp Clinical Chemistry 43:7. 1262-1279 (1997)
 
Back
Naar boven