XXL Nutrition

OVENSCHOTEL MET AARDAPPELS EN GEHAKT (670 Kcal)

Bezoekers in dit topic

Elmar

Advanced Bodybuilder
15 jaar lid
Lid geworden
16 okt 2002
Berichten
1.493
Waardering
1
(670 Kcal: 30 g eiwit, 50 g vet, 40 g koolhydraten)
Voor 4 porties
750 g aardappels
1 theel. komijn
2 grote uien
100 g doorregen spek
1 vleestomaat
½ bosje peterselie
1 eetl. olie, 300 gr. rundergehakt
1 eetl. tomatenpuree
zout en peper
1 eetl. paneermeel
50 gr. belegen goudse kaas
30 gr. boter

boter voor de vorm
De aardappels wassen en in een pan met ruim water doen. De komijn toevoegen en de aardappels gaar koken.
De uien schoonmaken. De ene ui met het spel fijnsnijden en de andere in ringen snijden. De tomaten wassen en zonder steelaanzet in dunne plakjes snijden. De peterselie wassen en fijnhakken.

De olie in een koekenpan verhitten en de spekblokjes daarin bakken. De uitsnippers bakken tot ze glazig zijn. Het gehakt toevoegen en bakken tot het rul is. Tomatenpuree, peterselie, zout, peper en paneermeel toevoegen en erdoor roeren.
De kaas grof raspen. De aardappels schillen en in plakjes snijden met een dikte van ½ cm. De oven voorverwarmen op 220 gr C.
Een vuurvaste schaal invetten en de tomaten, de ui-ringen en het gehakt er in laagjes inleggen. Eindigen met een laagje aardappels. Kaas en botervlokjes erover verdelen. In de oven ca 25 min.bakken.
 
Back
Naar boven