MuscleMeat

Parabolan

Users who are viewing this thread

Trenbolone.png


Trenbolon

IUPAC naam

17β-Hydroxyestra-4,9,11-trien-3-one

Ook bekend als

Parabolan

Farmaceutische & Chemische gegevens

Moleculaire massa basis:

270.3706 g/mol

Moleculaire massa ester:

130.1864 g/mol (hexahydrobencylcarbonic acid, 7 carbons)

Biol. beschikbaarheid:

100% (Intramusculair)

Halveringstijd:

?

Gebruik:

Toediening:

Intramusculair

Effectieve dosis:

76 mg elke 2 - 3 dagen, 152 mg elke 3 - 4 dagen

Verkrijgbare dosissen:

76 mg / 1,5 ml

Straatprijs:

70 euro per 76 mg vial

Parabolan (actieve stof: Trenbolone cyclohexylmethylcarbonate of hexahydrobenzylcarbonate) is een anabole steroïde ontwikkeld door Laboratoires NEGMA (Frankrijk), die tot 1997 op de markt beschikbaar was. Finaplix (trenbolone acetaat) wordt gebruik door dierenartsen om spiergroei en eetlust bij het vee te bevorderen. Parabolan werd echter speciaal ontworpen voor menselijk gebruik, en had anders dan trenbolone acetaat, een langdurige werking.


Geschiedenis
Parabolan werd door NEGMA begin jaren '90 op de markt gebracht, het werd om onbekende reden in 1997 weer van de markt gehaald. Een mogelijke reden hiervoor zou het beperkte gebruik in de geneeskunde, en het misbruik als doping, kunnen zijn.

Medisch gebruik
Mogelijke indicaties kunnen zijn:

 • Ziekten waarbij spierverlies optreedt

 • (Brand)wonden (genezingsproces)

 • Borstkanker (als deel van de behandeling)

 • Bloedarmoede
Gebruik in bodybuilding
Eigenschappen
Parabolan is een trenbolon product, net zoals Finaplix (trenbolone acetaat), dus wat geldt voor Finaplix geldt grotendeels ook voor Parabolan. Het verschilt echter duidelijk in een aantal punten. Parabolan heeft een andere ester die langer fungeert, wat betekent dat de gebruiker minder frequent moet injecteren. In realiteit was dit echter niet zo, omdat het werd verkocht in een fiool van 76 mg en weinigen de tijd en moeite namen om de inhoud van meerdere fiolen per keer te injecteren, zodoende werd het op frequente basis geïnjecteerd. 2 tot 3 dagen tussen de injecties was de algemene norm. Dit kwam neer op een totaal van 228 tot 304 mg per week.

Een ander verschil is dat Parabolan specifiek werd ontworpen voor menselijk gebruik. Dat zou het een betere keuze maken dan Finaplix omdat het niet hoeft te worden bereid en de kans op verkeerde, pijnlijke, zelfgebrouwde injecties afneemt. Parabolan wordt echter al een hele tijd niet meer geproduceerd en echte Parabolan bestaat dus niet meer. Middelen die nu nog verkocht worden als Parabolan zijn zo goed als zeker nep en bevatten waarschijnlijk een lage dosis testosteron propionaat. In het verleden heeft dit er soms toe geleid dat gebruikers dachten dat ze gynecomastie kregen van Parabolan, terwijl dit onmogelijk is.

260px-ParabolanVoor.jpg


Parabolan NEGMA (voorkant)

Er is wel een mogelijkheid dat trenbolon kan bijdragen aan de vorming van gynecomastie omdat het progestageen is en actief kan zijn aan de progestageenreceptor. De structuur van trenbolon is immers soortgelijk aan nandrolon, dus dit is een logische veronderstelling. Maar deze progestagene activiteit is op zich niet voldoende om gynecomastie te veroorzaken, het moet werken als een progestageen-agonist. Het heeft daarvoor een oestrogeen nodig als mediator. Aangezien trenbolon niet kan aromatiseren, moet elk geval van gynecomastie te wijten zijn aan het gebruik van een andere steroïde, één die wel kan aromatiseren. Dus hoewel trenbolon het risico op gynecomastie kan verhogen wanneer het gecombineerd wordt met sterk aromatiserende stoffen, kan het op zichzelf geen gynecomastie veroorzaken.

Voor meer informatie over de stof trenbolone zie trenbolone acetaat.

Bijwerkingen
 • Benigne prostaathypertrofie of BPH (vergroting van de prostaat)

 • Acne en vette huid

 • Erectiestoornissen (tijdelijk)

 • Vergrote kans op hartaandoeningen

 • Bij mannen kunnen de testikels tijdelijk krimpen indien er geen voorzorg voor wordt getroffen (Pregnyl)

 • Toename van het lichaamshaar

 • Alopecia androgenetica (haaruitval)

 • Vermannelijking (bij vrouwen)

 • Licht toxisch voor de nieren

 • Kan gynecomastie verergeren wanneer het samen gebruikt wordt met aromatiseerbare anabole steroïden
Stacken en gebruik
Trenbolon is relatief veilig, in vergelijking met veel andere steroïden. Er is enige bezorgdheid over toxiciteit voor de nieren, maar dit wordt vaak overdreven. Wat veel gebruikers appreciëren aan trenbolon is dat het een steroïde is die het eigenlijk allemaal heeft: zeer effectief zonder stack, biedt spiermassa zonder vetmassa, spiermassa die goed te behouden is na een kuur, en er is geen groot risico op veel bijwerkingen. Parabolan is niet meer te vinden, tot grote spijt van velen, maar een goed alternatief zou trenbolon acetaat zijn (illegale productie).

260px-ParabolanAchter.jpg


Parabolan NEGMA (achterkant)

Trenbolon hoeft niet per se te worden gestacked, het is behoorlijk effectief op zichzelf en als zodanig is het zeer populair bij beginners omdat het goede vetvrije spiermassa oplevert zonder extra kosten aan andere steroïden of medicijnen. 76 mg om de twee of drie dagen en men heeft een goede kuur. Maar veel gebruikers kiezen ervoor om het te stacken, en wellicht terecht. Als een sterk androgeen middel stacked het bijzonder goed met basissteroïden zoals Testosteron, boldenon en methenolon. Testosteron voor het bulken, methenolone voor het cutten en boldenon kan voor beide doelen worden gebruikt. Zoals het geval is bij vrijwel elke steroïde, stacked Parabolan het beste met alle vormen van testosteron, met name testosteron propionaat tijdens een cut-kuur.

Trenbolon heeft de voorkeur boven Winstrol, Masteron, Proviron, enzovoort vanwege de krachtigere werking, dus het verhogen van de dosis trenbolon zou een betere keuze zijn dan het stacken met deze steroïden. Er kunnen aanzienlijk grote winsten behaald worden wanneer trenbolon gecombineerd wordt met oxymetholon of methandienon. Natuurlijk kan er in dit geval slechts kort gestacked worden (6 weken) en moeten de nodige voorzorgsmaatregelen genomen worden. Men zal Femara, Arimidex of Aromasin moeten toevoegen wanneer het gestacked wordt met oxymetholon, aangezien zowel oxy als tren een progestagene activiteit uitoefenen. Maar algemeen gesproken is trenbolon dus een zeer bruikbare, krachtige en veelzijdige steroïde.

Er is weinig of geen behoefte aan additionele medicijnen in een Parabolan-stack. Het kan niet aromatiseren. Er is enige bezorgdheid over het progestagene karakter van Parabolan, dus voor het geval een gebruiker ervoor kiest om het te combineren met een aromatiseerbare stof, kan het mogelijk gynecomastie verergeren. Dus kan het verstandig zijn één van voornoemde anti-aromatase toe te voegen. Maar op zichzelf of in een niet-aromatiserende stack is dit niet nodig. De nood aan oestrogeen-antagonisten na de kuur is beperkt, dus Nolvadex of Clomid voor het herstel van het natuurlijke testosteron hebben weinig nut. Het is echter een zeer sterke androgeenreceptor agonist, dus men kan het gebruik van HCG tijdens de kuur overwegen, om te voorkomen dat de testikels teveel krimpen.

Gebruikersmeningen
Topics uit het Bodybuilding.nl anabolen forum:

Of start een nieuw topic.

Merken & producten
Negma

Parabolan (FR)

76 mg/1.5 ml
Referenties
 

Naar boven