MuscleMeat

Peter R. de Vries (1 bezoeker)

Bezoekers in dit topic

Derksen

Massive Warrior
Elite Member
15 jaar lid
Lid geworden
16 mei 2006
Berichten
23.461
Waardering
21.203
Peter Rudolf de Vries (Aalsmeer, 14 november 1956) is een Nederlands misdaadverslaggever. Hij werd voornamelijk bekend door zijn eigen televisieprogramma, Peter R. de Vries, misdaadverslaggever, dat in 2012 na 17 jaar stopte.[1][2]
Sindsdien geniet hij vooral de reputatie van standvastig aanjager van cold cases.[3]

De Vries volgde de ontvoering van Freddy Heineken op de voet, schreef er een boek over en spoorde een van de ontvoerders, Frans Meijer, op in Paraguay. Verder zette hij zich in voor de Twee van Putten en onthulde dat prinses Mabel de crimineel Klaas Bruinsma beter kende dan dat ze eerder had toegegeven. Ook kreeg hij de afgedankte computer van officier van Justitie Tonino in handen, waarop kinderporno bleek te staan. Tonino ging echter vrijuit.[4] Hij vertoonde opnamen waarin Joran van der Sloot, in een auto met verborgen camera's, tegenover Patrick van der Eem enkele opzienbarende uitspraken deed over de verdwijning van Natalee Holloway. De Vries ontving voor die uitzending een Emmy Award. Ook heeft hij, tegen het verbod van de rechter in, verborgen cameraopnamen van Koos Hertogs (Nederlandse seriemoordenaar) uitgezonden.



Bekende zaken
De Vries volgde voor de Telegraaf de ontvoering van Freddy Heineken in 1983 op de voet. Hij woonde processen bij, en nam af en toe zijn intrek in dezelfde hotels in Frankrijk als waar de ontvoerders Cor van Hout en Willem Holleeder hotelarrest hadden. Ook was hij er zelf bij toen ze zich schuil moesten houden voor boze inwoners op het Franse deel van Sint Maarten.

Door de goede verstandhouding en doordat De Vries Thomas van der Bijl (een vriend van Van Hout die waarschijnlijk tussenpersoon was voor de ontvoerders) ruim liet meedelen in de royalty's kon De Vries het boek De ontvoering van Alfred Heineken (1987) schrijven vanuit het gezichtspunt van Cor van Hout. Hij deed dit op basis van interviews met Van Hout en Holleeder in 1986, gedurende een periode van in totaal vier weken, tijdens hun laatste hotelarrest in Évry, en gebruikte daarnaast informatie uit andere bronnen.[bron?]

De Vries spoorde in 1994 de nog voortvluchtige ontvoerder Frans Meijer op in Paraguay.

De Vries besteedde gedurende een periode van acht jaar meer dan veertig uitzendingen aan de Puttense moordzaak, wat uiteindelijk op 24 april 2002 leidde tot de vrijspraak van de in 1995 tot tien jaar cel veroordeelde Wilco Viets en Herman du Bois. Viets en Du Bois hadden toen al twee derde van hun gevangenisstraf uitgezeten.

Op 20 mei 2008 maken politie en justitie bekend dat een nieuwe verdachte was aangehouden, wiens DNA overeenkwam met DNA dat was veiliggesteld op de plaats delict van de Puttense moordzaak. De Vries kreeg van de politiewoordvoerder de gelegenheid het woord te voeren en de eerste vraag te stellen en verklaarde dat het de mooiste dag in zijn carrière als misdaadverslaggever was. 'Ik heb altijd al gedroomd dat dit belletje op een dag zou komen en nu is het zover', aldus De Vries.[9]

In het najaar van 2003 bracht De Vries een primeur. Op 2 oktober presenteerde hij in zijn televisieprogramma een eerder opgenomen interview met Charlie da Silva, een Chileense ex-lijfwacht van wijlen Klaas Bruinsma alias De Lange. Da Silva verklaarde dat hij Mabel Wisse Smit, de verloofde van prins Friso, vroeger regelmatig had gezien op de reddingsboot Neeltje Jacoba, waar Bruinsma verbleef: zij was die wijf van die Lange. Op 9 oktober volgde een tweede uitzending, met nieuwe details en andere getuigen. De beide uitzendingen wekten zoveel consternatie dat de regering op 10 oktober bekendmaakte voor het paar geen toestemmingswet te zullen indienen. Toen prins Friso hierop toch met Wisse Smit trouwde, verloor hij daardoor zijn recht op de troon.

De Vries maakte in november 2006 een programma waarin hij Joran van der Sloot beschuldigde van medeplichtigheid aan de verdwijning van de Amerikaanse tiener Natalee Holloway. Van der Sloot gooide in januari 2008 na een aflevering van Pauw & Witteman een glas wijn in het gezicht van De Vries.

Op 31 januari 2008 maakte De Vries bekend de zaak-Holloway te hebben opgelost. Op 3 februari liet hij in zijn eigen misdaadprogramma op de commerciële televisiezender SBS6 opmerkelijke uitspraken van Van der Sloot horen, opgenomen met verborgen camera's.[10] Van der Sloot was bij sommige opnamen onder invloed van cannabis die hij kreeg van de undercoverinformant Patrick van der Eem, in wiens auto hij zat en die hem in opdracht van De Vries allerlei vragen stelde. Deze uitzending werd door meer dan 7 miljoen mensen bekeken.[11] Aansluitend maakte De Vries bekend langs enkele grote praatprogramma's in de VS te gaan. Zo was hij te zien bij Fox News Channel; deze uitzending leverde zo'n 12 miljoen kijkers in de VS op. Hij was ook te gast in het veelbekeken ochtendnieuwsprogramma Good Morning America van ABC. Hij liet in het programma RTL Boulevard ook weten "graag naar Oprah te willen".[bron?]

De Vries kreeg op 22 september 2008 een International Emmy Award voor deze uitzending. Hij nam de prijs in New York in ontvangst samen met Beth Holloway, de moeder van Natalee.

In november 2008 kwam De Vries met nieuwe onthullingen; hij bleek Van der Sloot wederom gevolgd te hebben met een verborgen camera, deze keer in Thailand.[12] Het programma, dat op zondagavond 9 november werd uitgezonden bij SBS6, leverde de omroep bijna 3,5 miljoen kijkers op.[13] Ook zette hij opnieuw de gebeurtenissen op een rij. Hij sprak eveneens met Beth Holloway, en bezocht Van der Sloot in de gevangenis.

De Vries staat al bijna twintig jaar de ouders en zus bij van Nicky Verstappen en heeft hen en de politie meerdere malen geholpen met onderzoeken. De Vries wijdde verschillende uitzendingen van zijn programma aan de zaak van Verstappen.[15][16][17]
 
 



 
Peter ,vroeger een icoon ,de laatste jaren een zure linkse activist die is vergeten hoe hij stond te huilen op de begrafenis van zijn "beste vriend",

een ontvoerder,overvaller ,pooier,alcoholist,drugshandelaar,oplichter en een man die niet wist hoe snel hij afstand moest nemen van zijn gehandicapt kindje
 
De klassieker met Stief Brauwn.

 
Laatst bewerkt:
Deze episode is me ook altijd bijgebleven. Omdat ze natuurlijk zo schuldig als de pest is.


Vieze, vuile...
 
Laatst bewerkt:
die is vergeten hoe hij stond te huilen op de begrafenis van zijn "beste vriend"
Ook wel sterk als je dat blijft erkennen en niet wegkruipt in een schijnheilig hoekje omdat de moraalpolitie daarover iets kan vinden. Hoeveel zouden de andere, gemakkelijkere, weg niet hebben gekozen?
 

Willem denkt het volgende @ 4:35 "Hou je bek, Cor! HOU JE BEK!"
 
Laatst bewerkt:
"Je was verslaafd
Je was prostituee
Je was lovergirl
Je was drugsdealer"
:roflol:
 
Laatst bewerkt:
Hij leek zo groot. Dat zou nooit passen. 😏

 
Laatst bewerkt:
Los van het feit hoe hij zich tegenwoordig manifesteert op allerhande mediakanalen, vind ik veel uitzendingen van zijn misdaad verslaggeving carrière nostalgisch en zelfs vandaag de dag nog heerlijk wegkijken. Dat zal voor mij nooit veranderen denk ik. De meeste op YT staande afleveringen heb ik volgens mij al eens gezien, maar ik hoop nog steeds dat iemand een keer het gehele archief online zet ergens.
 
Los van het feit hoe hij zich tegenwoordig manifesteert op allerhande mediakanalen, vind ik veel uitzendingen van zijn misdaad verslaggeving carrière nostalgisch en zelfs vandaag de dag nog heerlijk wegkijken. Dat zal voor mij nooit veranderen denk ik. De meeste op YT staande afleveringen heb ik volgens mij al eens gezien, maar ik hoop nog steeds dat iemand een keer het gehele archief online zet ergens.
Precies dit. Heb een paar jaar geleden ook alle afleveringen die op Youtube staan gekeken. Vind het super interessant om te zien en heb respect voor de manier hoe Peter zich bezighield met al die zaken, hij heeft daarin echt mooie resultaten geboekt. Vind hem tegenwoordig niet altijd even vermakelijk om te zien als hij op televisie is, maar waardeer z'n ongezouten mening wel. Iets minder zuur overkomen zou hem misschien wel goed doen.

Vonk mocht je ooit dat hele archief, of nieuwe afleveringen op Youtube tegenkomen mag je me gerust inseinen :D
 
Back
Naar boven