MuscleMeat

Pijnlijke hipflexoren, of dat denk ik toch. Wat te doen? (1 bezoeker)

Bezoekers in dit topic

Omdat?

Anders naar een dokter / fysio gaan.
Omdat je dingen gaat rekken die niet opgewarmd zijn, waar dus te weinig bloed doorstroomt. Door deze te stretchen kan je ze beschadigen. Daarom dat alle topatleten die snel moeten lopen hun beenspieren niet meer stretchen voor de opwarming.
 
Het 9 van de 10 keer geen flexibiliteit probleem is. Daarnaast verzetten myofasciale verklevingen en triggerpoints zich tegen rek in de spier, die moeten op een andere wijze verwijderd worden.
Dus eens naar een sportdokter gaan, neem ik aan?
 
Het 9 van de 10 keer geen flexibiliteit probleem is. Daarnaast verzetten myofasciale verklevingen en triggerpoints zich tegen rek in de spier, die moeten op een andere wijze verwijderd worden.
Bedoel meer dat het wel verstandig is om te doen mbt flexibiliteit en als onderdeel van je warming up na bijv fietsen/lopen voor je aan iets begint.

Al zullen de meningen er wel verdeeld over zijn.

Weet verder helaas goed hoe het werkt met blessures en deze proberen te verhelpen.
 
Heb je naast pijn in je heup ook last van je billen bij squats en deadlifts.
 
De pijn is bij elke hoek even pijnlijk. De mate van pijn wordt enkel bepaald door de mate van weerstand. Als ik mijn knie maximaal naar me toe trek en naar binnen heb ik niet echt pijn. Het is enkel als er weerstand is (dus ook zwaartekracht dus als ik mijn broek moet aandoen, of op een hoge trede stappen. Hoe harder de weerstand hoe meer pijn, over een lengte van niet meer dan 25 cm denk ik.
Ik denk dat sumo squats pijnlijker zijn, maar zeker ben ik het niet. Heb al maanden niet meer gesquat.
hmm, lijkt dus echt inderdaad een spierprobleem van de heupflexoren te zijn inderdaad. Lastig om op basis van deze informatie een goed advies te geven. Wat ik persoonlijk vaak in de praktijk zie bij pijnlijke heupflexoren in die regio is wel minder sterke gluteaal spieren waar ik zelf vaak de oorzaak in zie. Moet er wel bijvertellen dat ik niet geheel ben gespecialiseerd op dat gebied, beter iemand zoeken die dat wel is (in een grotere praktijk met meerdere sportfysiotherapeuten)
 
Ik liep/loop tegen hetzelfde aan, bij mij was het een hele rits aan zwakke spieren, te sterke spieren en te korte spieren in mijn been.
Wat bij mij hielp/helpt, elke dag volgende routines doen naast de standaard stretches:

Daarnaast hielp voor mij het rekken van mijn enkels voor de stabiliteit in de squats

Merk nu ik dat allemaal doe (ik doe niet alles wat in elke video besproken is) ik steeds minder pijn voel terwijl ik gewoon door squat (wel minder zwaar).
Doe het nu 3weken en voel het nagenoeg niet in het dagelijksleven en nihil tijdens trainen.
 
Back
Naar boven