ja jongens, ik had een vraagje over sambal en dan met name de samenstelling ervan. Ik heb me erop betrapt dat ik alles lekker vind met een bepaalde sambal. Sambal Badjak extra heet (alhoewel de verpakking meer doet beloven dan dat hij echt heet is) maar goed. Ik wil maar dooreten als er maar deze sambal aan mijn maaltijd is toegevoegd. Vooral op brood met pindakaas is het onderhand meer sambal dan pindakaas en zelfs meer dan brood.
het is afkomstig van een indische toko
Maar toen ik dus dacht dat het met een hoog suikergehalte te maken had en de ingredienten bekeek had ik toch het idee dat dit niet de sambal is waar jullie het over hebben:
verse pepers, uien, plantaardige olie, suikers, smaakversterker (E621) specerijen, zout, conserveermiddel (E202, E211, E260)
per 100 gram is dit 1067 Kjoule, 255 Kcal. eiwit =2,6, koolhydraten =24,5 en vetten maar liefst 16.1 (voornamelijk door de plant.olie).
En nu dus mijn hamvraag: bestaat elke sambal uit deze ingredienten, dus met toegevoegde suikers en plantaardige olie?
Ik dacht namelijk dat het een natuurproduct was zonder toegevoegde suikers maar alleen bestond uit pepers en enigszins wat zout en conserveermiddelen.